Η μεγάλη ώρα για τα κορίτσια του Ολυμπιακού

Η μεγάλη ώρα για τα κορίτσια του Ολυμπιακού

Τα κορίτσια του Ολυμπιακού ρίχνονται απόψε (13.15, One TV) στη «μάχη» της Euroleague στο πόλο κόντρα στην Ουίπεστ με φόντο την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου

Η μεγάλη ώρα για τον Ολυμπιακό έφτασε. Έξι χρόνια μετά τον πρώτο μεγάλο τίτλο, τα κορίτσια του Χάρη Παυλίδη θέλουν να κάνουν το πρώτο βήμα απόψε (13.15, One TV) στο Final Four της Βουδαπέστης απέναντι στην συνοικοδέσποινα Ουίπεστ και να προκριθούν στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου, με στόχο φυσικά την κατάκτηση της Euroleague.

Ο Ολυμπιακός έχει μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να κατακτήσει τη δεύτερη Euroleague της ιστορίας του, αφού απουσιάζουν οι Σαμπαντέλ και Κίνεφ Κίρισι που είναι τα μεγάλα ονόματα, ενώ ούτε η Ουίπεστ, αλλά ούτε και οι Ντουναουισβάρος (Ουγγαρία) ή Ντιναμό Ουραλότσκα (Ρωσία), που αναμετρώνται στον άλλο ημιτελικό στις 15:45 έχουν καταφέρει να κατακτήσουν το τρόπαιο.

Αξίζει να σημειωθεί πως η παρουσία του Ολυμπιακού στο Final Four είναι ένας μικρός άθλος, καθώς φέτος αγωνίζεται με αμιγώς ελληνική σύνθεση και μετά από πολύμηνη διακοπή στο ελληνικό πρωτάθλημα. Και η Ουίπεστ που είναι η σημερινή αντίπαλος του Ολυμπιακού αποτελείται από γηγενείς παίκτριες του ουγγρικού πόλο, όπως ακριβώς και ο Ολυμπιακός. Παίκτριες όπως η πολύπειρη Γκαμπριέλα Σουτς, η τερματοφύλακας Εντίνα Γκανγκλ, η νατουραλιζέ φουνταριστή Ρεμπέκα Παρκς (κατάγεται από τη Νέα Ζηλανδία), η Ντόρα Άμπελ-Άνταλ, οι νεότερες Καμίλα Φαράγκο και Νατάσα Ριμπάνσκα και φυσικά το μεγάλο αστέρι του ουγγρικού πόλο, η πολυσύνθετη Ρίτα Κέστελι.

Η ομάδα του Μάρτον Μπέντσουρ κατέκτησε πριν λίγες ημέρες το πρωτάθλημα Ουγγαρίας για έκτη συνεχή φορά, επικρατώντας με 2-1 νίκες της Ντουναουιβάρος στους τελικούς, ενώ έχει μετάσχει άλλες τρεις φορές σε final-4 και το 2016 νίκησε στον ημιτελικό 12-11 τον Ολυμπιακό και έφτασε ως τον τελικό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ