Ολυμπιακός: Τα κορίτσια του Θρύλου έτοιμα να γράψουν ιστορία

Ολυμπιακός: Τα κορίτσια του Θρύλου έτοιμα να γράψουν ιστορία

Ο Ολυμπιακός μετά την επική πρόκριση επί της Ουίπεστ, αντιμετωπίζει την Ντουναουισβάρος στον τελικό της Euroleague Γυναικών (21:15, One Channel) και τα κορίτσια του Χάρη Παυλίδη είναι έτοιμα να γράψουν μια ακόμη χρυσή σελίδα στην ιστορία του συλλόγου.

Ο Ολυμπιακός έχει απόψε ραντεβού με την ιστορία του στη Βουδαπέστη, καθώς κοντράρεται με την Ντουναουισβάρος στον τελικό της Euroleague Γυναικών (21:15, One Channel), με μοναδικό στόχο την κατάκτηση του τροπαίου. Τα κορίτσια του Χάρη Παυλίδη είναι έτοιμα να σηκώσουν τη δεύτερη Euroleague στην ιστορία του συλλόγου, σε μια σεζόν που έχουν κάνει τη μια υπέρβαση μετά την άλλη και που η ομάδα αποτελείται από ένα αμιγώς ελληνικό ρόστερ.

Ο Ολυμπιακός παρά τη μεγάλη περίοδο απραξίας που πέρασε μέσα στη σεζόν λόγω πανδημίας κατάφερε χθες να κάνει το πρώτο μεγάλο βήμα στο Final Four, καθώς νίκησε την Ουίπεστ με 9-8 και προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό κόντρα και πάλι σε ουγγρική ομάδα. Η Ντουναουισβάρος επικράτησε της ρωσικής Ουραλότσκα με 15-14 στα πέναλτι (12-12 κανονική διάρκεια, 3-2 στα πέναλτι) επιστρέφοντας σε τελικό μετά από 18 χρόνια.

Στους τελικούς του ουγγρικού πρωταθλήματος έχασε από την Ουίπεστ μένοντας χωρίς πρωτάθλημα για δέκατο χρόνο. Με την παρουσία της σε Final Four επέστρεψε στην τελική φάση της Euroleague μετά από 15 χρόνια και θέλει και εκείνη με τη σειρά της το τρόπαιο. Ο Ολυμπιακός όμως αποτελεί σταθερά εδώ και μια δεκαετία μια από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη (αν όχι την καλύτερη), βρίσκεται κάθε χρόνο σχεδόν σε Final Four και έχει τη μεγάλη ευκαιρία απόψε να γράψει ακόμη μια χρυσή σελίδα.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτός θα είναι ο 9ος τελικός για τον Ολυμπιακό, ο οποίος έχει κατακτήσει την Euroleague το 2015, το LEN Trophy το 2014 και το Σούπερ Καπ το 2015, ενώ μετρά τέσσερις συμμετοχές σε τελικούς της Euroleague, τρεις σε τελικούς LEN Trophy και δυο σε τελικούς Σούπερ Καπ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ