Πάουλα Κρέσπι: «Στόχος το χρυσό μετάλλιο»

Πάουλα Κρέσπι: «Στόχος το χρυσό μετάλλιο»

H Ισπανίδα πολίστρια μίλησε για τους στόχους της χώρας της στο World League.

Η Ισπανία επικράτησε με ευκολία, όπως αναμενόταν, του Καζακστάν στην πρεμιέρα του Women’s World League Super Final που πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ στην Αθήνα. Το 20 – 11 μαρτυρά την διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις σε δύο ομάδες.

Στις δηλώσεις τους ο προπονητής της ισπανικής ομάδας Μιγκέλ Όκα και η καλύτερη παίκτρια του αγώνα Πάουλα Κρέσπι, υποστήριξαν ότι στόχος της ομάδας είναι η κατάκτηση ενός μεταλλίου στην συγκεκριμένη διοργάνωση.

Μιγκέλ Όκα (προπονητής Εθνικής Ισπανίας):

«Είχαμε ένα πολύ άτυχο ξεκίνημα στον αγώνα. Δεχθήκαμε αρκετές αποβολές και πολλά γκολ (5-5 το πρώτο οκτάλεπτο). Στη συνέχεια αντιδράσαμε και βάλαμε τα πράγματα στη θέση τους. Στόχος της ομάδος μου είναι να φτάσουμε στα ημιτελικά και να διεκδικήσουμε ένα μετάλλιο. Μπορεί η Ισπανία να μην έχει κατακτήσει ακόμη το χρυσό στην συγκεκριμένη διοργάνωση, όμως όποιο και αν είναι το χρώμα του μεταλλίου, θα είναι καλοδεχούμενο. Εδώ στην Αθήνα υπάρχουν πολύ καλές ομάδες οπότε μας αρκεί ένα μετάλλιο».

Πάουλα Κρέσπι (καλύτερη παίκτρια του αγώνα):

«Ήρθαμε στην Αθήνα για να διεκδικήσουμε το χρυσό μετάλλιο. Θα παλέψουμε για αυτόν τον στόχο. Προτεραιότητα φυσικά είναι οι Ολυμπιακοί αγώνες στο Τόκιο, όπου και εκεί έχουμε ως βασική επιδίωξη να πάρουμε το χρυσό μετάλλιο, όμως ας ξεκινήσουμε από την Αθήνα τις επιτυχίες. Όλες οι ομάδες είναι πολύ καλές και ο ρόλος μας είναι εξαιρετικά δύσκολος».

Ο Μαράτ Ναουρασμπέκωφ, ο προπονητής της ομάδας του Καζακστάν υποστήριξε στις δηλώσεις του ότι η αποκόμιση εμπειριών στα παιχνίδια απέναντι στις μεγαλύτερες ομάδες του κόσμου, θα βοηθήσει τα μέγιστα τις παίκτριές του να ανταποκριθούν στο μεγάλο στόχο που έχουν θέσει και είναι η πρόκρισή τους, μέσω των Πανασιατικών αγώνων, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα γίνει το 2022 στην Φουκουόκα της Ιαπωνίας.

«Είμαστε μία νεανική ομάδα και ήρθαμε στην Αθήνα για να αποκτήσουμε μεγάλες εμπειρίες. Θα παίξουμε απέναντι στις καλύτερες ομάδες του κόσμου, όπως είναι η Αμερική, η Ισπανία και η Ελλάδα. Κυρίαρχος στόχος του Καζακστάν είναι να προκριθεί, μέσω των αγώνων της ασιατικής Ηπείρου, για το παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα γίνει το 2022 στην Φουκουόκα. Θα προκριθούν τρεις ομάδες και θέλουμε να είμαστε έτοιμοι έτσι ώστε να ανταποκριθούμε στον στόχο αυτό».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ