Καραγιάννη: «Δεν χωράει εφησυχασμός»

Καραγιάννη: «Δεν χωράει εφησυχασμός»

Η Εθνική Νεανίδων προκρίθηκε αλλά δεν πρέπει να χαλαρώσει

Η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης νεανίδων πήρε την πρώτη θέση στην φάση των ομίλων του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της κατηγορίας Κ17 που πραγματοποιείται στο Σίμπενικ της Κροατίας. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα καλείται την Παρασκευή 27/8 το απόγευμα (19.00), απέναντι στην Κροατία ή την Σερβία, να νικήσει, να προκριθεί στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης και να διεκδικήσει ένα ακόμη μετάλλιο για το ελληνικό πόλο.

Η Εθνική της Αλεξίας Καμμένου και της Ευτυχίας Καραγιάννη (διακρίνονται πρώτη και δεύτερη από δεξιά στην φωτογραφία της ανάρτησης με την αρχηγό της αποστολής Εύη Μωραϊτίδου) μετά τις νίκες στον δεύτερο όμιλο των αγώνων επί της Ουκρανίας με 33-6, της Ολλανδίας με 10-7, της Γαλλίας με 22-13 και της Τουρκίας με 32-1, καλείται την Παρασκευή να κερδίσει την νικήτρια του αυριανού αγώνα 2Γ – 3Α, (πιθανότατα Κροατία – Σερβία) για να βρεθεί το Σαββατοκύριακο στον «δρόμο» των μεταλλίων του πρωταθλήματος.

Η Αλεξία Καμμένου μίλησε στο Γραφείο Τύπου της ΚΟΕ και εξέφρασε την ικανοποίηση της για την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας:

«Είμαι πολύ ικανοποιημένη – τόνισε – από την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας. Το γεγονός ότι κερδίσαμε την Ολλανδία και καταλάβαμε την πρώτη θέση του ομίλου είναι εξαιρετικά ευεργετικό για την συνέχεια της διοργάνωσης. Αποφύγαμε στον κρίσιμο προημιτελικό της Παρασκευής την Ρωσία, που είναι μαζί με την Ουγγαρία και την Ισπανία οι καλύτερες ομάδες στο τουρνουά έως σήμερα. Ο αγώνας με την Ολλανδία έγινε πολύ νωρίς, μόλις στην δεύτερη ημέρα του τουρνουά, και το παιχνίδι αυτό ήταν εξαιρετικά καθοριστικό για το μέλλον μας και την πορεία μας στους αγώνες».

Η Εθνική καλείται να αντιμετωπίσει στον προημιτελικό της Παρασκευής την νικήτρια του αγώνα Κροατία – Σερβία. Δύο χώρες υποδεέστερες, έως σήμερα, στο γυναικείο πόλο της Ευρώπης. Η Αλεξία Καμμένου εφιστά την προσοχή για την συγκεκριμένη συνάντηση και υποστηρίζει:

«Η Κροατία – πιστεύω ότι θα προκριθεί – χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Κανένα παιχνίδι δεν πρέπει να υποτιμηθεί, πόσο μάλλον ένας προημιτελικός ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Ένας αγώνας που οδηγεί στα μετάλλια. Η Κροατία αγωνίζεται στην έδρα της, έχει τον κόσμο στο πλευρό της, διαθέτει ένα μεγάλο κίνητρο και πάθος για την πρόκριση. Η διάκριση αποτελεί μονόδρομο για τους Κροάτες, που αποτελούν παραδοσιακή δύναμη στο άθλημα. Γι’ αυτό άλλωστε φιλοξενούν τους αγώνες. Είμαστε το φαβορί, το γνωρίζουν άπαντες, αλλά ο αγώνας χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ