Η χρηματοδότηση, η χωρητικότητα και οι λεπτομέρειες των νέων κολυμβητηρίων του Ολυμπιακού (Pics)

Η χρηματοδότηση, η χωρητικότητα και οι λεπτομέρειες των νέων κολυμβητηρίων του Ολυμπιακού (Pics)

To10.gr γράφει για τις λεπτομέρειες της κολυμβητικής εγκατάστασης στο ΣΕΦ, που αποτελεί όνειρο δεκαετιών για τον Ολυμπιακό.

Το πρώτο, το μεγάλο βήμα, έγινε. Ο Ολυμπιακός βρήκε επιτέλους τον χώρο στον οποίο θα στεγάσει τα τμήματα Πόλο και Κολύμβησης. Δύο από τα πιο πετυχημένα τμήματα συνολικά στην ιστορία του αθλητισμού, με τρομερές διακρίσεις, σε Ελλάδα και διεθνείς διοργανώσεις. Τμήματα με Ολυμπιονίκες και κορυφαίους αθλητές σε παγκόσμιο επίπεδο. Τμήματα που έως και σήμερα παραμένουν άστεγα. Μια κατάσταση που αναμένεται να αλλάξει άρδην, από τη στιγμή που ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός ανέλαβε με κάθε επισημότητα να κατασκευάσει Κέντρου Υδάτινου Αθλητισμού και Πολιτισμού (ΚΥΔΑΠ) στον περιβάλλοντα χώρο του ΣΕΦ.

Η 24η Σεπτεμβρίου είναι μια ξεχωριστή ημέρα για τον Ολυμπιακό, καθώς μια ανάγκη/απαίτηση χρόνων, γίνεται πραγματικότητα. Μετά από τόσα εμπόδια και κενές περιεχομένου υποσχέσεις, πλέον υπάρχει ο χώρος που απαιτείται, ώστε να φτιαχτεί ένα υπερσύγχρονο κέντρο κολύμβησης, όπου θα αγωνίζονται οι ομάδες Πόλο του συλλόγου, θα προπονούνται οι πρωταθλητές της Κολύμβησης και φυσικά θα μαθαίνουν τα μυστικά των υδάτινων σπορ τα νέα παιδιά.

Για να γίνει αντιληπτό πώς θα κυλήσουν τα πράγματα από εδώ και πέρα, έχει σημασία να αναφέρουμε ότι από εδώ και πέρα θα πρέπει να γίνουν κι άλλα σημαντικά βήματα. Η υλοποίηση της εγκατάστασης περνάει από συγκεκριμένες φάσεις. Κατ’ αρχάς, θα πρέπει να γίνει αναλυτική και πλήρη μελέτη για τις εγκαταστάσεις που θα δημιουργηθούν και να γίνει ο απαραίτητος σχεδιασμός, με κάθε λεπτομέρεια. Σε δεύτερο χρόνο, θα κατατεθεί το πλάνο για τη κάλυψη του κόστους κατασκευής. Η οποία θα γίνει με ιδιωτικά κεφάλια, κεφάλαια από τα σχετικά προγράμματα της Περιφέρειας και όποια άλλη πηγή εσόδων μπορεί να βρεθεί. Με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, βεβαίως, να αποτελεί τον θεματοφύλακα της ολοκλήρωσης του μεγαλόπνοου έργου. Εξάλλου, όλες οι ενέργειες του Ερασιτέχνη έγιναν εν γνώσει του ισχυρού άνδρα του συλλόγου.

Στόχος του Ολυμπιακού είναι να δημιουργηθεί η εγκατάσταση το συντομότερο δυνατό, ωστόσο αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα, καθώς πρέπει να γίνουν μια σειρά από συγκεκριμένα βήματα. Που απαιτούν συγκεκριμένο χρόνο. Αλλά πλέον, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: Και σύντομα ο σύλλογος θα έχει το δικό του κολυμβητήριο. Ανάλογο του μεγέθους του.

Στον φάκελο που είχε κατατεθεί από τον Ολυμπιακό και τον οποίο δημοσίευσε και to10.gr, είχαν αναλυθεί τα «ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ» της εγκατάστασης. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά:

Το κολυμβητήριο θα έχει στο σύνολο τέσσερις (4) κολυμβητικές δεξαμενές, και συγκεκριμένα:

– μία (1) κολυμβητική δεξαμενή ολυμπιακών διαστάσεων (25,00μ. Χ 50,00μ.) και χωρητικότητας τουλάχιστον 1500 θέσεων θεατών, κλειστή με δυνατότητα ανοιγόμενου στεγάστρου, η οποία θα φιλοξενεί διεθνής αγώνες κολύμβησης

– μία (1) κολυμβητική δεξαμενή ολυμπιακών διαστάσεων (25,00μ. Χ 50,00μ.) και χωρητικότητας τουλάχιστον 300 θέσεων θεατών, η οποία θα χρησιμοποιείται για προπονήσεις, αλλά και με τη δυνατότητα φιλοξενίας αγώνων κολύμβησης

– δύο (2) πισίνες εκμάθησης (διαστάσεων 10,00μ. Χ 12,50μ.)

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πλάνο του Ολυμπιακού αναφέρει ότι το βασικό κολυμβητήριο, το οποίο αναμένεται να είναι κλειστό, θα είναι χωρητικότητας 3.000 θέσεων και θα χρησιμοποιείται από τις ομάδες Πόλο, Ανδρών και Γυναικών, αλλά και για τις προπονήσεις της κολύμβησης. Η δεύτερη πισίνα, θα είναι ανοιχτή, χωρητικότητας 1.500 θέσεων και επίσης θα χρησιμοποιείται για τις ανάγκες των αγωνιστικών τμημάτων. Ενώ οι δύο βοηθητικές εγκαταστάσεις, θα είναι για τις ακαδημίες και τα νέα παιδιά, στα οποία ο Ολυμπιακός θέλει να δώσει την ευκαιρία να μάθουν τα υδάτινα σπορ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ