Βουλιαγμένη – Ολυμπιακός 4-9

Βουλιαγμένη – Ολυμπιακός 4-9

Ο Ολυμπιακός επικράτησε άνετα της Βουλιαγμένης με 9-4 και πανηγύρισε την πρόκριση του στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στο πόλο για 26η φορά στην ιστορία του.

Το 19ο κύπελλο πόλο ανδρών στην ιστορία του θα διεκδικήσει ο Ολυμπιακός που επικράτησε άνετα με 9-4 της Βουλιαγμένης στον πρώτο χρονικά ημιτελικό του final four που διεξάγεται στη Χίο.

το πόδι στο γκάζι μπήκαν οι «ερυθρόλευκοι» στον ημιτελικό και με δύο γκολ του Μουρίκη και ένα από τον Μυλωνάκη ξέφυγαν με 3-1. Η Βουλιαγμένη βελτιώθηκε αμυντικά και κατάφερε να μειώσει σε 3-2 με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Καπότση στο τέλος του πρώτου οκταλέπτου.

Ο Ολυμπιακός «έσφιξε» την άμυνα του στο δεύτερο οκτάλεπτο και εκμεταλλευόμενος την αδυναμία της Βουλιαγμένης να σκοράρει στον παίκτη παραπάνω (0/4 στο ημίχρονο), έφτασε στο 4-2 με γκολ του Γεννηδουνιά επτά λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου.  Ο Φουντούλης με σουτ από την περιφέρεια έδωσε στον Ολυμπιακό προβάδισμα τριών τερμάτων, με το 5-2 να είναι και το σκορ του ημιχρόνου.

Η Βουλιαγμένη μείωσε σε 5-3 με το ξεκίνημα του τρίτου οκταλέπτου με μακρινό σουτ του Ποντικέα, όμως δεν μπόρεσε ξανά να εκμεταλλευτεί τον παίκτη παραπάνω. Ο Γούνας έκανε το 6-3 για τον Ολυμπιακό, δίνοντας ξανά προβάδισμα τριών τερμάτων στην ομάδα του στο τέλος του τρίτου οκταλέπτου.

Μάλιστα, οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν τη διαφορά στα τέσσερα γκολ (7-3) με το ξεκίνημα του τέταρτου οκταλέπτου, με τον Φουντούλη από τη θέση του φουνταριστού. Ο Καπότσης με πέναλτι μείωσε προσωρινά για τη Βουλιαγμένη αλλά Μυλωνάκης και Αργυρόπουλος – Κανακάκης διαμόρφωσαν το τελικό 9-4 για τον Ολυμπιακό.

Πλέον, ο Ολυμπιακός περιμένει να μάθει τον αντίπαλο του στον τελικό (24/3, 15.00) ανάμεσα στον Πανιώνιο και τη Γλυφάδα.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 4-9

Οκτάλεπτα: 2-3, 0-2, 1-1, 1-3.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Κώστας Λούδης): Ζερδεβάς, Κοπελιάδης, Σαρτζετάκης, Βάσιτς, Χρυσοσπάθης, Γούβης, Αφρουδάκης, Καπετανάκης, Ποντικέας 1, Καπότσης 2, Γκιουβέτσης, Σολανάκης 1, Κουρούβανης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης 2, Δελακάς, Γεννηδουνιάς 1, Φουντούλης 2, Νικολαϊδης, Δερβίσης, Μπούσλιε, Μουρίκης 2, Γούνας 1, Αργυρόπουλος – Κανακάκης 1, Πρέκας, Γαλανόπουλος.

Διαιτητές: Σπανούδης, Κυράνης Κ.

Αλυτάρχης: Τάκης Ταναϊνης

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ