Άρχισε το πρώτο καμπ προετοιμασίας της Εθνικής ανδρών για τη νέα χρονιά

Άρχισε το πρώτο καμπ προετοιμασίας της Εθνικής ανδρών για τη νέα χρονιά

Άρχισε σήμερα το πρωί (27/12) στο κολυμβητήριο του Πειραιά το πρώτο καμπ προετοιμασίας της εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης των ανδρών ενόψει των υποχρεώσεών της στο 2022.

Το πρώτο μέρος του καμπ, με το οποίο ανοίγει η «αυλαία» του νέου Ολυμπιακού κύκλου ενόψει των Αγώνων που θα διεξαχθούν στο Παρίσι το 2024, θα διαρκέσει μέχρι και τις 30 Δεκεμβρίου, ενώ θα ακολουθήσει και δεύτερο μέρος, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 2-5 Ιανουαρίου. Ο τεχνικός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, Θοδωρής Βλάχος, και ο αρχηγός της «γαλανόλευκης», Γιάννης Φουντούλης, έκαναν δηλώσεις για τη νέα «εκκίνηση» της εθνικής που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ο Θοδωρής Βλάχος τόνισε: «Έχουμε την ευκαιρία, μέσα στις γιορτές, να κάνουμε ένα μεγάλο κάλεσμα για να δούμε που βρισκόμαστε, να ξαναμαζευτούμε και με τα παιδιά που είναι στο εξωτερικό και δεν έχουμε την ευκαιρία να τα βλέπουμε συχνά. Ερχόμαστε από μια μεγάλη επιτυχία τη χρονιά που τελειώνει, αλλά πρέπει πλέον να προχωρήσουμε, να κάνουμε το επόμενο βήμα. Έχουμε δυο μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις μέσα στη νέα χρονιά -και Παγκόσμιο πρωτάθλημα και Ευρωπαϊκό- και εκεί θα φτάσουμε μέσω του World League, αλλά και των καμπ που θα κάνουμε. Θέλουμε να φτάσουμε όσο πιο έτοιμοι γίνεται για να διεκδικήσουμε την υψηλότερη θέση που μπορούμε και σε αυτές τις διοργανώσεις. Αυτό κάνουμε πάντα. Με φόντο, φυσικά, τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, αλλά μέχρι τότε υπάρχουν πολλές υποχρεώσεις, για τις οποίες πρέπει να συγκεντρωθούμε και τελικά να πάμε με όσο το δυνατόν καλύτερη ομάδα στο Παρίσι. Νομίζω άξια βραβεύτηκε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ως η κορυφαία ομάδα της χρονιάς από τον ΠΣΑΤ. Ήρθε η ώρα για να έχει την αναγνώριση και την προσοχή του κόσμου. Το αξίζουν αυτά τα παιδιά. Η καταξίωση έρχεται μετα από πολύ κόπο. Αναδεικνύεται η δουλειά που έχει γίνει στην υδατοσφαίριση, όχι μόνο σε επίπεδο στην Ανδρών, αλλά και στις μικρότερες ηλικιακές κατηγορίες. Με προσπάθεια και σοβαρότητα να παραμείνουμε συνεπείς και ταπεινά να συνεχίσουμε να μένουμε στην τροχιά αυτών των επιτυχιών».

Ο Γιάννης Φουντούλης επισήμανε: «Η χρονιά που τελειώνει ήταν η πιο πετυχημένη στην ιστορία της Εθνικής ομάδας. Παρόλα αυτά, όσο και να μην το θέλουμε αυτό, πρέπει να το αφήσουμε πίσω. Έρχονται πλέον νέες προκλήσεις, Παγκόσμιο πρωτάθλημα και Ευρωπαϊκό. Αυτό που καταφέραμε θέλουμε να έχει και συνέχεια. Γι’ αυτό θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να είμαστε και στις επόμενες μεγάλες διοργανώσεις στις κορυφαίες θέσεις».

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός έχει προσκαλέσει 22 πολίστες στο καμπ, οι οποίοι είναι οι Γιάννης Φουντούλης, Ντίνος Γενηδουνιάς, Μάνος Ζερδεβάς, Γιώργος Δερβίσης, Κώστας Γούβης, Χριστόδουλος Κολόμβος (Ολυμπιακός), Κώστας Γκιουβέτσης, Παναγιώτης Τζωρτζάτος, Δημήτρης Σκουμπάκης, Στάθης Καλογερόπουλος, Γιάννης Αλαφραγκής, Μάριος Καπότσης (Βουλιαγμένη), Μανώλης Σολανάκης, Στέφανος Γαλανόπουλος (Απόλλων Σμύρνης), Γιάννης Κεχαλάρης (ΠΑΟΚ), Τάκης Δήμου (Πανιώνιος), Νίκος Μητράκης (Παλαιό Φάληρο), Άγγελος Βλαχόπουλος (Νόβι Μπέογκραντ), Αλέξανδρος Παπαναστασίου, Στέλιος Αργυρόπουλος – Κανακάκης, Κώστας Κάκκαρης (Γιουγκ Ντουμπρόβνικ), Δημήτρης Νικολαΐδης (Σπαντάου Βερολίνου). Ο Βλαχόπουλος θα ενσωματωθεί στην ομάδα στις 2 Ιανουαρίου, λόγω αγωνιστικών υποχρεώσεών του, και θα αναχωρήσει στις 4/1 μαζί με τους Αργυρόπουλο – Κανακάκη, Παπαναστασίου και Κάκκαρη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ