Θρίαμβος και πρόκριση στο Final 4 της Euroleague για τα κορίτσια του Ολυμπιακού!

Θρίαμβος και πρόκριση στο Final 4 της Euroleague για τα κορίτσια του Ολυμπιακού!

Η ομάδα πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού νίκησε την Ντουναισβάρος με 10-7 στην Ουγγαρία και θα βρεθούν για 8η σερί χρονιά σε Final 4 ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Η ομάδα πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού νίκησε την Ντουναισβάρος με 10-7 στην Ουγγαρία και θα βρεθούν για 8η σερί χρονιά σε Final 4 ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Έτσι οι ερυθρόλευκες θα έχουν την ευκαιρία να υπερασπιστούν το «στέμμα» της Euroleague στο Final 4 που θα διεξαχθεί στις 1-2 Απριλίου. Για όγδοη διαδοχική χρονιά (από τη σεζόν 2013-14), ο Ολυμπιακός θα δώσει το παρών σε ευρωπαϊκό Final-4 (έξι, με τη φετινή, παρουσίες σε αυτό της Euroleague, δυο στου LEN Trophy), αποδεικνύοντας ξανά, ότι είναι μία από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης.

Έχοντας προίκα το 14-9 του πρώτου αγώνα στον Πειραιά τα κορίτσια του Ολυμπιακού, ζευγάρωσαν τις νίκες τους απέναντι στην Ντουναισβάρος στην Ουγγαρία, και προκρίθηκαν πανηγυρικά στο Final 4 της LEN Euroleague!

Οι υπερπρωταθλήτριες Ευρώπης στοχεύουν σε άλλη μία ευρωκούπα, μιας και αποτελούν το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, που θα σηματοδοτεί και το back – to – back στις κατακτήσεις.

Ο αγώνας 

Στο πρώτο οκτάλεπτο έγινε μεγάλη «μάχη», με τις δύο ομάδες να παίζουν εξαιρετικά και το παιχνίδι να είναι πολύ κλειστό. Είναι χαρακτηριστικό πως το πρώτο γκολ μπήκε σχεδόν πέντε λεπτά από την έναρξη του αγώνα! Η Νικόλ Ελευθεριάδου έκανε το 0-1 στα 3:20’’ δίνοντας το προβάδισμα στον Ολυμπιακό μέσα στην Ουγγαρία. Όμως, η απάντηση ήταν άμεση για τη γηπεδούχο ομάδα που ισοφάρισε στο 2:58’’ με το τέρμα της Σιλάγκι. Αυτό ήταν και το σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο οκτάλεπτο στην Ουγγαρία στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Ντουναϊσβάρος.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο ο Ολυμπιακός επέβαλε τον ρυθμό του, και με 1-4 επιμέρους σκορ, προηγήθηκε με 2-5. Οι ερυθρόλευκες ήλεγξαν τον ρυθμό του αγώνα και στο τρίτο δεκάλεπτο. Η Κρίστμας έκανε το 2-6 στα 7:04’’ στον παίκτη παραπάνω και η Γκάρντα μείωσε μετά από σχεδόν ένα λεπτό στο 3-6. Η Ράνεϊ βρήκε κι εκείνη δίχτυα για τον Ολυμπιακό, κάνοντας το 3-7 στα 5:27’’, με τη Μούσι να μειώνει στα 4:10’’ σε 4-7. Ο Ολυμπιακός, όμως, βρήκε κι άλλο γκολ και ανέβασε τη διαφορά στο +4 με την Ελευθερία Πλευρίτου να σκοράρει το 4-8 στα 2:39’’.

Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν τυπική διαδικασία με τον Ολυμπιακό να φτάνει στην νίκη με το τελικό 7-10 και να παίρνει την πρόκριση για 8η σερί χρονιά σε Final 4 ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Τα οκτάλεπτα: 1-1, 1-4, 2-3, 3-2

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Αλεξάντερ Τσίριτς δήλωσε: «Αρχικά, συγχαρητήρια στην ομάδα, συγχαρητήρια για την είσοδο μας στο Final-4 της Euroleague. Δεν ήταν εύκολο ματς, είχαμε προετοιμαστεί για όλα. Ξέραμε, ότι ο αντίπαλος δεν είχε να χάσει κάτι, αλλά είμαι πολύ ικανοποιημένος από το πως έπαιξαν οι παίκτριες μου. Σήμερα, ξεπέρασαν κάθε κατάσταση στην πισίνα. Τώρα, περιμένουμε την κλήρωση, να δούμε ποιον αντίπαλο θα έχουμε. Μια μεγάλη επιτυχία για τον σύλλογο, για τις αθλήτριες, για όλο το σταφ».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ