Oλυμπιακός – Βουλιαγμένη 9-8: «Ναύαρχος» ο Θρύλος, πήρε το κύπελλο και στους άνδρες (vids)

Oλυμπιακός – Βουλιαγμένη 9-8: «Ναύαρχος» ο Θρύλος, πήρε το κύπελλο και στους άνδρες (vids)

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 9-8 της Βουλιαγμένης στον τελικό του Final 4 του Κυπέλλου το οποίο διεξήχθη στη Λάρισα και κατέκτησε τον 23ο τίτλο της ιστορίας του, όντας ο πολυνίκης του θεσμού.

Κυπελλούχος Ελλάδος για 23η φορά στέφτηκε ο Ολυμπιακός.

Οι Πειραιώτες επικράτησαν με 9-8 της Βουλιαγμένης στον τελικό του Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδας που διεξήχθη στη Λάρισα, και κατέκτησαν την πρώτη κούπα της σεζόν.

23ο Κύπελλο στην ιστορία για τον Ολυμπιακό, ο οποίος είναι ο πολυνίκης του θεσμού. Το σύνολο του Θοδωρή Βλάχου ήταν ανώτερο καθόλη την διάρκεια της αναμέτρησης, και παρά το γεγονός πως αναγκάστηκε να παίξει τα 4 τελευταία λεπτά του τελικού με παίκτη λιγότερο, λόγω αποβολής του Γεννηδουνιά σε μια ακατανοήτη απόφαση των διαιτητών, άντεξε φτάνοντας έτσι στην κούπα.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι στο πρώτο οκτάλεπτο, με τον Ολυμπιακό να χάνει μοναδικές ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ, ενώ είχε και ακυρωθέν γκολ με τον Χρυσοσπάθη, σχεδόν στα μισά. Το προβάδισμα στους ερυθρόλευκους έδωσε ο Κολόμβος στα 3:24» με σουτ από κοντινή απόσταση.

Μέχρι το τέλος του πρώτου οκταλέπτου δεν άλλαξε κάτι, με την ομάδα του Θοδωρή Βλάχου να βγάζει… τρομερές άμυνες, ωστόσο ήταν βιαστική στην τελική επιλογή στην επίθεση.

Ο Φιλίποβιτς με τρομερό σουτ στο 6:53» έκανε το 2-0 για τον Ολυμπιακό στις αρχές του β’ οκταλέπτου και ο Φουντούλης το 3-0 στο 5:35», δίνοντας αέρα τριών τερμάτων στους Πειραιώτες.

Η Βουλιαγμένη έπειτα από 11 αγωνιστικά λεπτά βρήκε το πρώτο της γκολ με τον με σουτ του Καλογερόπουλου στα 5:01».  Παρ’ όλα αυτά, ο Γενηδουνιάς σκόραρε στα 54» για το 4-1, διευρύνοντας το προβάδισμα της ομάδας του στον τελικό.

Ο Μυλωνάκης μειώσε 4-2 στα 9 δευτερόλεπτα σκορ και με το οποίο έκλεισε το δεύτερο οκτάλεπτο. Ο Ολυμπιακός βρήκε δίχτυα και στην έναρξη του τρίτου οκταλέπτου, με τον Μπουσλιέ να κάνει το 5-2 στα 6:24».

Το 6-2 ήρθε για τον Ολυμπιακό στο 3:53» με το πέναλτι του Φιλίποβιτς, ενώ η Βουλιαγμένη μείωσε σε 6-3 με τον Καλογερόπουλο στα 2:53». Το τρίτο οκτάλεπτο ολοκληρώθηκε με την γκολάρα του Φιλίποβιτς στα 9 δευτερόλεπτα για το 7-3, με τον Σέρβο σούπερ σταρ να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του.

Ο Χρυσοσπάθης στα 6:40» έκανε το 8-3 για τον Ολυμπιακό και ουσιαστικά «σφράγισε» τον τίτλο.  Ο Φιλίποβιτς με το 4ο προσωπικό του τέρμα έκανε το 9-3 στα 5:34».

Ο Γενηδουνιάς αποβλήθηκε 4 λεπτά για το φινάλε χωρίς αντικατάσταση και ο Ολυμπιακός αναγκάστηκε να παίξει με παίκτη λιγότερο στα τελευταία λεπτά, σε μια ακατανόητη απόφαση των διαιτητών. Έτσι η Βουλιαγμένη κατάφερε να μαζέψει την διαφορά με δύο τέρματα του Καμπότση και από ένα με τον Καλογερόπουλου και τον Γκιουβέτση, ωστόσο οι ερυθρόλευκοι διατήρησαν την ψυχραιμία τους και κατάφεραν να φτάσουν στην κατάκτηση του πρώτου τίτλου της σεζόν.

Τα οκτάλεπτα: 1-0, 3-2, 3-1, 2-5

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ