Ολυμπιακός – Απόλλων Σμύρνης 15-8

Ολυμπιακός – Απόλλων Σμύρνης 15-8

Ο Ολυμπιακός νίκησε τον Απόλλωνα Σμύρνης στον Πειραιά με 15-8 και έβαλε…πλώρη για τους τελικούς της Α1 πόλο των ανδρών.

Σαρωτικός ήταν ο Ολυμπιακός στον πρώτο ημιτελικό των πλέι οφ της Α1 Πόλο Ανδρών με αντίπαλο τον Απόλλωνα Σμύρνης, τον οποίο νίκησε με 15-8. Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου έκανε το 1-0 στη σειρά των ημιτελικών και θέλει άλλη μία για να προκριθεί στον τελικό όπου θα διεκδικήσει το νταμπλ, έχοντας πάρει ήδη το Κύπελλο.

Όσον αφορά το παιχνίδι, ο Απόλλων μπορεί να προηγήθηκε με τον Σολανάκη στο ξεκίνημα με γκολ στον παραπάνω, ωστόσο ο Ολυμπιακός απάντησε γρήγορα με Φιλίποβιτς (πέναλτι), Γενηδουνιά (περιφέρεια) και πήρε το προβάδισμα (2-1). Ο Μουρίκης με εξαιρετικό τρόπο γύρισε και σκόραρε για το 3-1 ενώ Μπούσλιε με τη σειρά του από την περιφέρεια έγραψε το 4-1 ένα λεπτό πριν από το τέλος της πρώτης περιόδου.

Στο τρίτο οκτάλεπτο, το ματς έγινε σκληρό. Ο Απόλλων Σμύρνης προσπάθησε να…μαζέψει τη διαφορά αλλά δεν τα κατάφερε γιατί ο Ολυμπιακός είχε τις απαντήσεις.

Ο Γκουσάροφ μείωσε σε 8-5 αλλά ο Φουντούλης πέτυχε το 9-5 ενώ ο Φιλίποβιτς με γκολ στον παίκτη παραπάνω – μετά το τάιμ άουτ του Βλάχου – έγραψε το 10-6, με τον Γαρδίκα να έχει μειώσει προσωρινά σε 9-6.

Ο Δερβίσης με υπέροχο παραπάνω έγραψε το 11-6 στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου αλλά ο Απόλλων Σμύρνης δεν τα παράτησε. Ο Γκουσάροφ έγραψε το 11-7 και ο Γούνας με πέναλτι (4.52 για το τέλος) μείωσε στα τρία γκολ (11-8).

Ο Μουρίκης με γκολ στον παραπάνω έγραψε το 12-8, τρία λεπτά πριν από το τέλος και ουσιαστικά…καθάρισε τον αγώνα, με τον Απόλλωνα Σμύρνης να μην έχει τον Δεληγιάννη στον πάγκο αφού δευτερόλεπτα πριν είχε αποβληθεί και δεν θα είναι και στον δεύτερο αγώνα στον πάγκο.

Εκτός ήταν και ο Μιτελούδης, ο άμεσος συνεργάτης του Δεληγιάννη, που επίσης αποβλήθηκε. Ο Μπούσλιε έγραψε το 13-8 σε ένα ματς όπου τα πάντα είχαν κριθεί, με τον Φουντούλη να κάνει στην κόντρα και το 14-8.

Τα οκτάλεπτα: 4-1, 4-3, 2-2, 5-2.

Ολυμπιακός (Βλάχος): Ζερδεβάς, Γραμματικός, Γκίλλας 1, Γενηδουνιάς 2, Φουντούλης 2, Γούβης, Δερβίσης 2, Μπούσλιε 2, Μουρίκης 3, Κολόμβος, Χρυσοσπάθης 1, Φιλίποβιτς 2, Σύρμας, Μαθιόπουλος.

Απόλλων Σμύρνης (Δεληγιάννης): Γαλανόπουλος, Αλαμάνος, Γαρδίκας 1, Τουρκομένης, Γωνιωτάκης, Κίτσος, Γκουσάροφ 3, Χονδροκούκης, Βίτσκοβιτς 2, Γούνας 1, Τσολακούδης, Σολανάκης 1, Καβουσανός, Κότσκαρ, Τσιαβαλιάρης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ