Ο Δήμος Πειραιά βράβευσε τις ομάδες πόλο γυναικών Ολυμπιακού και Εθνικού

Ο Δήμος Πειραιά βράβευσε τις ομάδες πόλο γυναικών Ολυμπιακού και Εθνικού

Ο Δήμος Πειραιά σε μια όμορφη τελετή στο Δημοτικό Κολυμβητήριο «Ανδρέας Γαρύφαλλος» βράβευσε τις δύο ομάδες πόλο γυναικών Ολυμπιακού και Εθνικού.

Το ελληνικό πόλο παρέμεινε για ακόμη μία χρονιά στην κορυφή της Ευρώπης χάρη στις δύο γυναικείες ομάδες του Πειραιά. Τον Ολυμπιακό που κατέκτησε για δεύτερη σερί χρονιά τη Len Euroleague και τον Εθνικό που πανηγύρισε το Len Trophy.

Ο Δήμος Πειραιά θέλησε να τιμήσει τις δύο ομάδες για τα επιτεύγματα τους και σε μια όμορφη τελετή στο Δημοτικό Κολυμβητήριο «Ανδρέας Γαρύφαλλος», βράβευσε τις δύο ομάδες.

Αξίζει να σημειωθεί πως η βράβευση εγκρίθηκε με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά.

 

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του, τόνισε:

«Ο Πειραιάς έχει μία παράδοση σε όλα τα αθλήματα και ειδικότερα στα αθλήματα πισίνας και στα θαλασσινά αθλήματα, τα οποία κάνουν περήφανη και την πόλη και τη χώρα. Η υδατοσφαίριση έχει εξελιχθεί στο εθνικό μας σπορ με τις επιτυχίες των εθνικών ομάδων και των συλλόγων του Ολυμπιακού και του Εθνικού. Στο Δημοτικό Συμβούλιο  πήραμε μια ομόφωνη απόφαση  να τιμήσουμε και τις δύο ομάδες, θέλοντας να   καταστήσουμε σαφές, ότι οι αποφάσεις μας έχουν  μία ισονομία απέναντι σε όλες τις ομάδες της πόλης,  όχι μόνο του Ολυμπιακού αλλά και του Εθνικού.

Οι επιτυχίες είναι σημαντικές, είναι συνεχόμενες όλα αυτά τα χρόνια και σε εθνικό και σε συλλογικό επίπεδο και θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για τον κάθε σύλλογο ξεχωριστά. Η  βράβευση αυτή έχει μία ειδική σημασία, καθώς ο Πειραιάς είναι η πόλη που γεννήθηκαν οι δύο ομάδες. Συγχαρητήρια στις αθλήτριες, στους προπονητές, στις διοικήσεις των ομάδων. Οι επιτυχίες σας αποτελούν παράδειγμα για τα νεότερα παιδιά και μας γεμίζουν με υπερηφάνεια».

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιώργος Μαυρωτάς, μεταξύ άλλων, τόνισε:

«Θέλω να συγχαρώ τα κορίτσια και τις διοικήσεις του Ολυμπιακού και του Εθνικού. Αυτή η επιτυχία, ειδικά για την πόλη του Πειραιά, να κάνει το νταμπλ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις των γυναικών, είναι κάτι το μοναδικό. Οι επιτυχίες αυτές σε συλλογικό επίπεδο έχουν την αντανάκλασή τους και στις εθνικές ομάδες. Ο Πειραιάς είναι μία αθλητική πόλη. Ο αθλητισμός είναι ένα μεγάλο σχολείο και πρέπει να ωθούμε τα παιδιά μας στον αθλητισμό. Αυτό γίνεται στον Πειραιά και θα γίνεται ακόμα περισσότερο στο μέλλον».

Η  Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά και Σταυρούλα Αντωνάκου μεταξύ άλλων, σημείωσε: 

«Οι κορυφές κατακτιούνται πάντα δύσκολα και με κόπο και εσείς κατακτήσατε την κορυφή της Ευρώπης, κάνοντας υπερήφανους τους Έλληνες, αλλά και εμάς τους Πειραιώτες. Ένα μπράβο στον Δήμο Πειραιά και τον Γιάννη Μώραλη γι΄ αυτήν την πρωτοβουλία. Για μένα που αγωνίστηκα και στις δυο ομάδες και είχα την τιμή να είμαι και αρχηγός, ήταν μια στιγμή συγκίνησης το να κάνω τις απονομές χθες.

Ως μέλος της Περιφέρειας Αττικής, η δέσμευσή μας να ενισχύσουμε τα αθλήματα του υγρού στίβου παραμένει. Οι μελέτες για την ανακατασκευή του Ζάππειου Κολυμβητηρίου ολοκληρώνονται και είμαστε εν αναμονή του αιτήματος για χρηματοδότηση του ΝΕΟΥ Κολυμβητηρίου στον Πειραιά! Το δικαιούνται άλλωστε, δεν νομίζετε; Σας ευχαριστούμε»!

Ο Πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας κ. Κυριάκος Γιαννόπουλος, μεταξύ άλλων, επεσήμανε: 

«Ο Πειραιάς έχει ανάγκη από μεγάλες διοργανώσεις και εμείς ως Κολυμβητική Ομοσπονδία  θα βοηθήσουμε σ΄ αυτή την κατεύθυνση. Το γεγονός ότι δύο μεγάλες ομάδες, ο Ολυμπιακός και ο Εθνικός έφεραν τα δύο ευρωπαϊκά τρόπαια στην χώρα μας είναι πολύ σημαντικό. Αξίζουν συγχαρητήρια στις διοικήσεις των ομάδων, στους  προπονητές, σε όλους όσοι είναι γύρω από την ομάδα, αλλά πρωτίστως στις αθλήτριες.  Ο Πειραιάς έχει ανάγκη από κολυμβητήρια, όχι μόνο ένα.  Τα δύο σωματεία έχουν ανάγκη τα κολυμβητήρια και για να φιλοξενήσουν  μεγάλους αγώνες, αλλά και για να ετοιμάσουν την επόμενη γενιά».

Το μέλος του Δ.Σ.  και  έφορος ναυταθλητικών σπορ και  υδατοσφαίρισης του Ολυμπιακού κ. Γρηγόρης Δέδες, επεσήμανε:«Θέλω να ευχαριστήσω γι΄ αυτή τη βράβευση τον Δήμαρχο, τον Υπουργό, τον Γενικό Γραμματέα. Για πρώτη φορά είναι τόσο πολλοί μαζί παράγοντες και αθλήτριες της υδατοσφαίρισης στον ίδιο χώρο. Όλοι έχουμε κοινά όνειρα. Ελπίζω να πάμε σε μεγαλύτερα βήματα με τη δυνατότητα που θα παρέχουν τα νέα κολυμβητήρια. Θέλω να πω ένα θερμό ευχαριστώ και στον Πρόεδρό μας, τον κ. Κουντούρη και στον κ. Μαρινάκη, που χωρίς τη βοήθειά του δεν θα μπορούσαμε να είχαμε φτάσει εδώ. Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον δήμο για αυτή την όμορφη εκδήλωση».

Ο Αντιπρόεδρος  Δ.Σ. του  Εθνικού κ.  Δημήτρης Κολοβός, μεταξύ άλλων, τόνισε:  

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Πειραιά κ Γιάννη Μώραλη,  τον Πρόεδρο του Ο.Π.Α.Ν. κ.  Ιωσήφ Βουράκη,  την Αντιπεριφερειάρχη μας κα  Σταυρούλα Αντωνάκου, την Ομοσπονδία και όλους εκείνους που εργάστηκαν.  Δύο μεγάλα σωματεία, όπως είναι ο Ολυμπιακός, αλλά και  ο αυτοκράτορας της υδατοσφαίρισης, ο Εθνικός θα έπρεπε να έχουν πλέον το δικό τους «σπίτι» ύστερα από αυτές τις επιτυχίες».

Η αρχηγός της ομάδας πόλο γυναικών του Ολυμπιακού Μαργαρίτα Πλευρίτου, σημείωσε:

«Ήθελα να σας ευχαριστήσω πολύ για αυτή τη βράβευση που μας τιμά,  μας βοηθάει πάρα πολύ και μας δίνει στήριξη να συνεχίσουμε».

Η αρχηγόςτου Εθνικού Φοίβη Χατζηκυριακάκη, ανέφερε:

«Ευχαριστούμε  πάρα πολύ το Δήμο Πειραιά για τη σημερινή τιμητική βράβευση και για τη στήριξη όλο αυτό το διάστημα».

Στη βράβευση παρευρέθηκαν οι εξής: ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κώστας Κατσαφάδος, ο Βουλευτής κ. Νικόλαος Μανωλάκος οι Αντιδήμαρχοι κα Ανδριάνα Ζαρακέλη, οι κ.κ. Δημήτρης Καρύδης και Παναγιώτης Ρέππας, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Χαρουτιούν Μαρκαριάν, ο Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν κ. Ιωσήφ Βουράκης, ο Σύμβουλος Δημάρχου σε θέματα Αθλητισμού κ. Νίκος Γέμελος και διοικητικοί παράγοντες των δύο ομάδων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ