Ελλάδα – Κροατία 5-5: Πάλεψε η Εθνική, έχασε τη νίκη και την πρωτιά στις λεπτομέρειες

Ελλάδα – Κροατία 5-5: Πάλεψε η Εθνική, έχασε τη νίκη και την πρωτιά στις λεπτομέρειες

Με τον Λιμαράκη να είναι «Κέρβερος» κάτω από δοκάρια η Εθνική πάλεψε για τη νίκη πρωτιάς στο Σπλιτ, αλλά έμεινε στο 5-5 με την Κροατία και θα παίξει πλέον σε χιαστί ματς με το Ισραήλ για την πρόκριση στα προημιτελικά που περιμένει ήδη η Ισπανία.

Σπουδαία εμφάνιση αλλά όχι το επιθυμητό αποτέλεσμα για την Εθνική ομάδα στην κατάμεστη «Spaladium Arena» του Σπλιτ! Η Ελλάδα ήταν ανώτερη από την Κροατία στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, αλλά έμεινε στο 5-5 και θα παίξει την Κυριακή (4/9) σε χιαστί ματς με το Ισραήλ για την πρόκριση στα προημιτελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου ήθελε μόνο τη νίκη για να τερματίσει πρώτη στον Β’ όμιλο και να προκριθεί απευθείας στα προημιτελικά. Με την ισοπαλία έμεινε τελικά δεύτερη και τώρα στους «8» (εφόσον περάσει το Ισραήλ) θα έχει να αντιμετωπίσει ένα πολύ μεγάλο εμπόδιο αφού ήδη περιμένει η παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία.

Διαβάστε επίσης: «Βόμβα» Μαρσέλο στον Ολυμπιακό! – Αποκάλυψη από την Ισπανία

Για 17,5 λεπτά κράτησε χωρίς γκολ του Κροάτες η Εθνική που έπαιξε εξαιρετική άμυνα, αλλά «πληγώθηκε» από κάποιες χαμένες επιθέσεις στην επίθεση. Σπουδαία εμφάνιση από τον τερματοφύλακα Λιμαράκη που κατέβασε ρολά και κράτησε όρθια την Ελλάδα.

Ο νεαρός τερματοφύλακας του Πανιωνίου ξεκίνησε με σπουδαίες επεμβάσεις, σε έναν άτυπο συναγωνισμό με τον σαφώς πιο διάσημο Μάρκο Μπίγιατς. Ομως, ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού δεν βρήκε απαντήσεις στα μακρινά σουτ του Γενηδουνιά και του Βλαχόπουλου και η εθνική έκλεισε το πρώτο οκτάλεπτο προηγούμενη 2-0, με τον Λιμαράκη να έχει 5/5 (!) ως εκείνο το σημείο και την ελληνική άμυνα να έχει μπλοκάρει άλλα τρία σουτ των γηπεδούχων.

Ο Ελληνας τερματοφύλακας συνέχισε το… ρεσιτάλ του και στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, αλλά η «γαλανόλευκη» είχε βιαστικές επιλογές στην επίθεση, έχασε δύο παίκτες παραπάνω χωρίς να επιχειρήσει καν σουτ και έτσι δεν κατάφερε να αυξήσει τη διαφορά. Ηταν πραγματικά κρίμα να μην καταφέρουν οι διεθνείς να «καθαρίσουν» από νωρίς το παιχνίδι, έχοντας κρατήσει την Κροατία στο απόλυτο μηδέν για ένα ολόκληρο ημίχρονο (0/16 σουτ, με δέκα αποκρούσεις του Λιμαράκη)!

Χρειάστηκε να συμπληρωθούν 17,5 λεπτά αγώνα και να παίξει η ελληνική ομάδα με δύο παίκτες λιγότερους, για να «σπάσει το ρόδι» η Κροατία με τον Ζούβελα, για να έρθει αμέσως μετά και η ισοφάριση από τον Βρλιτς. Οι «χρβάτσκι» μπορούσαν μάλιστα να πάρουν και προβάδισμα, αλλά η εθνική «έβγαλε» μία άμυνα με παίκτη λιγότερο και στη συνέχεια κέρδισε αποβολή και ο Παπαναστασίου την αξιοποίησε (μετά από τέσσερις αποτυχημένες προσπάθειες). Ο Χάρκοφ ισοφάρισε εκ νέου, ενώ στην τελευταία επίθεση του τρίτου οκταλέπτου οι διαιτητές ακύρωσαν ως επιθετικό φάουλ ένα -φαινομενικά πεντακάθαρο- γκολ του Βλαχόπουλου.

Ο Μάρινιτς Κράγκιτς σε παίκτη παραπάνω έδωσε για πρώτη φορά προβάδισμα στους γηπεδούχους (4-3) στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου, όμως η εθνική δεν τα παράτησε. Εστω κι αν χρειάστηκε να σουτάρει τρεις φορές στην ίδια επίθεση, ο Παπαναστασίου βρήκε δίχτυα, ενώ στη συνέχεια ο Βλαχόπουλος σκόραρε στα ίσια για το 5-4, 3΄36΄΄ πριν τη λήξη. Η απάντηση ήρθε άμεσα από τον Μπούριτς, η ελληνική ομάδα δεν κατάφερε ως το τέλος να βρει ένα γκολ και η Κροατία κράτησε την πολύτιμη ισοπαλία, που τη στέλνει απευθείας στην οκτάδα και μάλιστα με βατό αντίπαλο (Ολλανδία ή Γεωργία).

Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την εθνική): 2-0, 0-0, 1-3, 2-2

Η εξέλιξη του σκορ: 1-0 Γενηδουνιάς (περιφέρεια), 2-0 Βλαχόπουλος (περιφέρεια), 2-1 Ζούβελα (π.π.), 2-2 Βρλιτς (φουνταριστός), 3-2 Παπαναστασίου (π.π.), 3-3 Χάρκοφ (π.π.), 3-4 Μάρινιτς Κράγκιτς (π.π.), 4-4 Παπαναστασίου (π.π.), 5-4 Βλαχόπουλος (περιφέρεια), 5-5 Μπούριτς (π.π.).

Η εθνική είχε 2/8 με παίκτη παραπάνω και 3 γκολ από την περιφέρεια.

Η Κροατία είχε 4/11 με παίκτη παραπάνω και 1 από θέση φουνταριστού.

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Τζωρτζάτος, Γενηδουνιάς 1, Σκουμπάκης, Γκιουβέτσης, Αργυρόπουλος, Παπαναστασίου 2, Δερβίσης, Αλαφραγκής, Κοπελιάδης, Κάκαρης, Νικολαϊδης, Βλαχόπουλος 2, Λιμαράκης

ΚΡΟΑΤΙΑ (Ιβιτσα Τούτσακ): Μπίγιατς, Μπούριτς 1, Φάτοβιτς, Κράπιτς, Λάζιτς, Μπούκιτς, Μπίλιακα, Ζούβελα 1, Μάρινιτς Κράγκιτς 1, Βρλιτς 1, Μπάσιτς, Χάρκοφ 1, Πόπαντιτς

** Εκτός ελληνικής 13άδας έμειναν -όπως και στο ματς της πρεμιέρας με τη Γαλλία- ο Μανώλης Σολανάκης και ο Νίκος Γκίλλας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ