«Αντίο» στις πισίνες από τον Μανώλη Μυλωνάκη

«Αντίο» στις πισίνες από τον Μανώλη Μυλωνάκη

Ο πρώην πολίστας του Ολυμπιακού Μανώλης Μυλωνάκης ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την ενεργό δράση.

Το «πλήρωμα του χρόνου» έφτασε για ακόμη ένα από τα μεγάλα αστέρια της ελληνικής υδατοσφαίρισης. Ο Μανώλης Μυλωνάκης ανακοίνωσε στα 37 του χρόνια την απόφασή του να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, βάζοντας τους «τίτλους τέλους» σε μία τεράστια καριέρα.

Ο Χανιώτης περιφερειακός αγωνίστηκε στον Ναυτικό Ομιλο Χανίων, στον Εθνικό, στον Ολυμπιακό και στη Βουλιαγμένη, που έμελλε να είναι και ο τελευταίος σταθμός της καριέρας του.

Διαβάστε επίσης: Επίσημο: Επέστρεψε στον Ολυμπιακό ο Κασάμι (pic)

Μεταξύ των αναρίθμητων τίτλων του, ο Μυλωνάκης πανηγύρισε το Champions League με τον Ολυμπιακό το 2018 (ήταν επίσης φιναλίστ το 2016 και το 2019). Συνολικά κατέκτησε έντεκα πρωταθλήματα (εννέα με τους «ερυθρόλευκους», ένα με τον Εθνικό και ένα με τη Βουλιαγμένη) και δέκα κύπελλα (οκτώ με τον Ολυμπιακό και από ένα με Εθνικό και Βουλιαγμένη), ενώ είναι ο κάτοχος του απόλυτου ρεκόρ με 16 συμμετοχές σε τελικούς κυπέλλου, ξεκινώντας το 2003 με τα Χανιά και φτάνοντας μέχρι και την περασμένη σεζόν, όταν έπαιξε με τον ΝΟΒ στον τελικό του final-4 στη Λάρισα.

Παράλληλα, ο Μυλωνάκης έκανε μεγάλη πορεία με την εθνική ομάδα, με την οποία συμμετείχε σε τρεις Ολυμπιακούς Αγώνες (Πεκίνο, Λονδίνο και Ρίο), ενώ κατέκτησε δύο χάλκινα μετάλλια σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα, το 2005 και το 2015, δύο χάλκινα σε World League (2006, 2016) και μία τέταρτη θέση στο Ευρωπαϊκό του 2016. Φόρεσε συνολικά 318 φορές το σκουφάκι με το εθνόσημο, ολοκληρώνοντας τη διεθνή καριέρα του μετά τους Ολυμπιακούς του Ρίο, μαζί με τον επί σειρά ετών συνοδοιπόρο του, Χρήστο Αφρουδάκη.

«Έφτασε και για μένα η στιγμή να σταματήσω το άθλημα που με τόση αγάπη υπηρέτησα όλα αυτά τα χρόνια! Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συμπαίκτες και προπονητές στην καριέρα μου. Ζήσαμε στιγμές που θα μείνουν για πάντα στο μυαλό και στη καρδιά μου!», αναφέρει σε δήλωσή του ο Μυλωνάκης και καταλήγει:

«Νιώθω από τους τυχερούς, γιατί κατάφερα να αγωνιστώ με τρεις διαφορετικές και ταλαντούχες γενιές στο άθλημά μας.
Εν κατακλείδι, ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συλλόγους όπου αγωνίστηκα, Χανιά, Εθνικό, Ολυμπιακό και Βουλιαγμένη».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ