Πήρε τον… εμφύλιο η Γλυφάδα και παίζει «τελικό» πρόκρισης με την Ουίπεστ

Πήρε τον… εμφύλιο η Γλυφάδα και παίζει «τελικό» πρόκρισης με την Ουίπεστ

Ήταν το ελληνικό ντέρμπι του Γ’ ομίλου στη Βουδαπέστη (Γ’ όμιλος) στη Β’ προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ Γυναικών και νίκησε 12-9 ο ΑΝΟ Γλυφάδας τον Εθνικό.

Με μεγάλη πρωταγωνίστρια την Τίνα Κοντογιάννη, που πέτυχε πέντε γκολ, η Γλυφάδα αναδείχθηκε νικήτρια στο ελληνικό ντέρμπι του 3ου ομίλου της Β΄ προκριματικής φάσης του Champions League γυναικών στην υδατοσφαίριση.

Η ομάδα του Ορέστη Σαλάχα νίκησε 12-9 τον Εθνικό στη Βουδαπέστη και πλέον θα παίξει «τελικό» για την πρόκριση στους «8» αύριο (11/12, 13:45), απέναντι στην οικοδέσποινα Ουίπεστ, έχοντας μάλιστα και το πλεονέκτημα να ευνοείται σε περίπτωση ισοπαλίας, καθώς έχει καλύτερη διαφορά τερμάτων από τις Μαγυάρες.

Διαβάστε επίσης: H «φαρμακερή» ατάκα του Καστίγιο για Ρονάλντο, Σάντος και… Μπάγεβιτς (pic)

Στον αντίποδα, η πειραϊκή ομάδα αποκλείστηκε, ό,τι κι αν κάνει αύριο (11/12, 12:00) απέναντι στην ισπανική Μεντιτεράνι, και θα συνεχίσει στο Euro Cup, όπου θα προσπαθήσει να υπεραπιστεί τον τίτλο του κυπελλούχου Ευρώπης.

Η Γλυφάδα πήρε τον έλεγχο του ματς χάρη σε ένα εντυπωσιακό σερί 5-0 (με τρία διαδοχικά γκολ της Κοντογιάννη), με το οποίο προηγήθηκε 7-2 στα μέσα του δεύτερου οκταλέπτου.

Ο Εθνικός αντέδρασε με τον ίδιο τρόπο και ισοφάρισε 7-7 στις αρχές της τρίτης περιόδου, αλλά ο ΑΝΟΓ, παρά την απώλεια της Ιλσε Κούλχαας (αποβλήθηκε με τρεις ποινές) ξαναπήρε προβάδισμα με 9-7. Στο τελευταίο οκτάλεπτο η Γλυφάδα αύξησε την υπέρ της διαφορά στα τέσσερα γκολ (12-8) και «καθάρισε» τη νίκη.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτο τον τυπικά γηπεδούχο Εθνικό): 2-3, 3-4, 3-2, 1-3

Εθνικός: Σωτηρέλη, Κλαψιανού, Μπορίσοβα, Λασκαρίδου, Κοντονή 3, Κατσιμπρή, Χατζηκυριακάκη, Αλκ. Μπενέκου 2, Ρακιντζή, Κανετίδου 2, Ιόλη Μπενέκου, Αντριους 2, Μπεκρή

Γλυφάδα: Καρύτσα, Παν. Νίνου, Μουστακαρία, Γουλβς 1, Γρηγοροπούλου 1, Ειρ. Νίνου 1, Αντωνιάδη, Κανελλοπούλου, Κούλχαας 2, Φουντωτού 2, Κατσώνη, Κοντογιάννη 5, Τσιάρα

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ