Έγκεν – Βουλιαγμένη 19-15 πεν: Ήττα στα πέναλτι και αποκλεισμός

Έγκεν – Βουλιαγμένη 19-15 πεν: Ήττα στα πέναλτι και αποκλεισμός

Η Έγκεν επικράτησε της Βουλιαγμένης με 19-15 στη διαδικασία των πέναλτι και απέκλεισε την Ελληνική ομάδα από τη συνέχεια του Euro Cup.

Η Βουλιαγμένη ηττήθηκε 19-15 στα πέναλτι από την Εγκερ και αποκλείστηκε από την τετράδα του Euro Cup γυναικών στην υδατοσφαίριση.

Η ουγγρική ομάδα επικράτησε στην κανονική διάρκεια του αγώνα με 14-11, ισοφαρίζοντας το σκορ (15-12) με το οποίο ο ΝΟΒ είχε επικρατήσει στον πρώτο προημιτελικό, πριν δύο εβδομάδες στη Βάρη, και στη διαδικασία των πέναλτι ήταν απόλυτα εύστοχη, ενώ η Κις απέκρουσε το σουτ της Καϊάφα.

Με το αποτέλεσμα αυτό ολοκληρώθηκε μία άσχημη βραδιά για τις ελληνικές ομάδες στα ευρωπαϊκά κύπελλα γυναικών, αφού Βουλιαγμένη και Εθνικός αποκλείστηκαν από τη συνέχεια του Euro Cup (αν και είχαν προβάδισμα από τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων), ενώ Ολυμπιακός και Γλυφάδα γνώρισαν εντός έδρας ήττες στους πρώτους προημιτελικούς του Champions League.

Ο ΝΟΒ προηγήθηκε 4-3 στο τέλος του πρώτου οκταλέπτου, αλλά στη συνέχεια οι Μαγυάρες πήραν τα ηνία του ματς και στην τρίτη περίοδο ισοφάρισαν τη διαφορά του πρώτου αγώνα (9-6 και 10-7).

Η Βουλιαγμένη με σκόρερ τις Ριτζ και Ελληνιάδη πλησίασε σε 10-9, με την Εγκερ να φτάνει εκ νέου στο +3 (12-9), 4΄55΄΄ πριν τη λήξη και να μετατρέπει την πρόκριση σε… θρίλερ.

Δύο φορές η ομάδα του Λαιμού έφτασε σε σκορ πρόκρισης με τις Ελληνιάδη και Ράιτ, δύο φορές απάντησαν οι γηπεδούχες με τις Μπόρσι και Τσιγκάνι, για να διαμορφωθεί το 14-11, που έστειλε τον αγώνα στα πέναλτι.

Εκεί οι πρώτες εννέα εκτελέσεις ήταν εύστοχες και η Κις απέκρουσε το πέναλτι της Καϊάφα, χαρίζοντας στην Εγκερ την πρόκριση στα ημιτελικά.

Τα οκτάλεπτα: 3-4, 4-1, 3-4, 4-2

Στα πέναλτι: 5-4

Διαιτητές: Γκραντέν (Γαλλία), Κολομίνας (Ισπανία)

Οι συνθέσεις:

ΕΓΚΕΡ (Γιόζεφ Σίκε): Κις, Γιάντσο 1, Μπόρσι 3, Παρκς 2, Μόλναρ, Ουέστον, Σ. Σίλαγκι, Τσιγκάνι 5, Κέκεσι, Μπόντι, Σέλακ 3, Ντ. Σίλαγκι 5, Ντούλιτς

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (Κική Λιόση): Κοτσιώνη, Καϊάφα 1, Καλογεροπούλου, Ελληνιάδη 5, Γιαννοπούλου 1, Ριτζ 2, Τανκέεβα, Ράιτ 4, Στρατηδάκη, Ανδρεάδη, Μιμίδη, Αγγελίδη 2, Ειρ. Πάτρα

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ