Ελλάδα – Γεωργία 17-7: Ακόμη πιο κοντά στο Λος Άντζελες η Εθνική

Ελλάδα – Γεωργία 17-7: Ακόμη πιο κοντά στο Λος Άντζελες η Εθνική

Με εντυπωσιακή εμφάνιση η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των Ανδρών επιβλήθηκε εύκολα της Γεωργίας με 17-7 και έκανε ένα αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στο Super Final του Λος Άντζελες το ερχόμενο καλοκαίρι.

Την τρίτη διαδοχική νίκη της πέτυχε η Εθνική υδατοσφαίρισης ανδρών στην Ποντγκόριτσα, όπου φιλοξενείται ο Β΄ προκριματικός όμιλος του World Cup.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα απέδωσε και πάλι εξαιρετικά κατά διαστήματα και επιβλήθηκε εύκολα της Γεωργίας 17-7, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής, κάνοντας άλλο ένα βήμα για την πρόκριση στην τελική φάση της διοργάνωσης.

Διαβάστε επίσης: Η μυστική κίνηση-ματ του Βαγγέλη Μαρινάκη πριν το ντέρμπι, το τάκλιν του Φορτούνη και ο ψυχωμένος Ολυμπιακός

Η ελληνική ομάδα ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά αύριο (14/3, 20:30) απέναντι στο Μαυροβούνιο και χρειάζεται ένα βαθμό (δηλαδή να μην ηττηθεί στην κανονική διάρκεια του αγώνα), ώστε να «σφραγίσει» το εισιτήριο για το Λος Αντζελες.

Ο Θοδωρής Βλάχος αποφάσισε να ξεκουράσει στο σημερινό παιχνίδι δύο βασικούς, αφήνοντας εκτός 13άδας τους Αγγελο Βλαχόπουλο και Κώστα Κάκκαρη. Οι απουσίες αυτές είχαν αρχικά κάποια επίπτωση στη λειτουργία της εθνικής (2-2 μέχρι το 7ο λεπτό), όμως η αποτελεσματικότητα στον παίκτη παραπάνω (4/5) διαμόρφωσε το 4-2 της πρώτης περιόδου, με γκολ του Σολανάκη σχεδόν στην εκπνοή.

Στη συνέχεια, όμως, οι διεθνείς επέβαλαν την ανωτερότητά τους, πέτυχαν τρία συνεχόμενα γκολ στην κόντρα με τους Γενηδουνιά, Παπαναστασίου και Αργυρόπουλο και ξέφυγαν 7-2 και 9-3 στο ημίχρονο, με οκτώ διαφορετικούς παίκτες να έχουν χριστεί σκόρερ.

Παρά τη σχετική χαλάρωση των Ελλήνων παικτών και την αλλαγή τερματοφύλακα, με τον Τζωρτζάτο να περνάει στο ματς αντί του Ζερδεβά, η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε. Η Εθνική έφτασε εύκολα στο τελικό 17-7, τελειώνοντας το ματς με 10/13 στον παίκτη παραπάνω και δέκα παίκτες να σκοράρουν, ενώ ο Τζωρτζάτος λίγο πριν τη λήξη απέκρουσε πέναλτι του Σάριτς.

Τα οκτάλεπτα: 4-2, 5-1, 3-2, 5-2

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 2, Σκουμπάκης 3, Καλογερόπουλος 1, Φουντούλης 2, Παπαναστασίου 2, Γκίλλας, Αργυρόπουλος 1, Νικολαϊδης 1, Σολανάκης 2, Δερβίσης 2, Αλαφραγκής 1, Τζωρτζάτος

ΓΕΩΡΓΙΑ (Ντέγιαν Στανόγεβιτς): Ραζμάτζε, Αχβλεντιάνι, Νταντβάνι, Σουσιασβίλι 1, Μπιτάτζε 1, Γέλατσα, Αντεϊσβίλι, Σάριτς, Ιμναϊσβίλι, Μαγκρακβελίτζε 2, Τκεσελασβίλι 1, Τζιχτσιαρένκα 2, Γκβετάτζε

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ