Στα προκριματικά του Champions League o Απόλλων Σμύρνης (11-10)

Στα προκριματικά του Champions League o Απόλλων Σμύρνης (11-10)

Με... buzzer beater του Μπογκντάνοβιτς ο Απόλλων Σμύρνης επιβλήθηκε με σκορ 11-10 του Πανιωνίου και εξασφάλισε τη συμμετοχή του στα προκριματικά του Champions League.

Με την κατάληψη της τρίτης θέσης στην Α1 υδατοσφαίρισης των ανδρών, ολοκλήρωσε ο Απόλλων Σμύρνης τη καλύτερη χρονιά της ιστορίας του. Χάρη σε γκολ του Μπογκντάνοβιτς στην εκπνοή της αναμέτρησης, η «αμφίβια ταξιαρχία» νίκησε 11-10 τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, στον δεύτερο αγώνα των πλέι-οφ για τις θέσεις 3-4, έκανε το 2-0 στις νίκες και εξασφάλισε -για δεύτερη φορα στην ιστορία της- το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League.

Στο πρώτο ημίχρονο τον πρώτο λόγο είχαν οι δυνατές άμυνες, και οι δύο τερματοφύλακες, Κώστας Λιμαράκης και Στέφανος Γαλανόπουλος, που πραγματοποίησαν αρκετές αποκρούσεις. Ο Απόλλων προηγήθηκε 2-0, ο Πανιώνιος βρήκε δύο γκολ μέσα σε 30΄΄, αλλά με ανάλογο τρόπο οι φιλοξενούμενοι ξαναπήραν προβάδισμα δύο τερμάτων (4-2) με τους Σολανάκη και Γαρδίκα, πριν διαμορφώσει ο Μουρατίδης το 3-4 του ημιχρόνου.

Στην τρίτη περίοδο το παιχνίδι «άνοιξε», με τους «κυανέρυθρους» να παίρνουν για πρώτη -και τελευταία φορά προβάδισμα με 7-6, χάρη σε διαδοχικά γκολ των Γούνα με πέναλτι και Γκιουβέτση. Ο Απόλλων απάντησε άμεσα με τον Χονδροκούκη και ξαναπέρασε μπροστά με γκολ του Γαρδίκα στην κόντρα, για να μπει προηγούεμενος 8-7 στο τελευταίο οκτάλεπτο.

Εκεί, ο Μπιτάτζε ισοφάρισε σε παίκτη παραπάνω, αλλά δύο συνεχόμενα γκολ του Σολανάκη «έγραψαν» το 8-10. Η «αμφίβια ταξιαρχία» έδειχνε να ελέγχει το παιχνίδι από την άμυνά της, αλλά ο Πανιώνιος βρήκε το γκολ που έψαχνε με τον Καπετανάκη και ισοφάρισε με τον Παπάκο σε παίκτη παραπάνω, 50΄΄ πριν τη λήξη. Μάλιστα, οι γηπεδούχοι είχαν τη ευκαιρία να πάρουν το ματς σε επίθεση 24 δευτερολέπτων μετά από τάιμ-άουτ, αλλά ο Γαλανόπουλος απέκρουσε.

Απέμεναν δύο δευτερόλεπτα, ο Δημήτρης Μιτελούδης (που αντικατέστησε στον πάγκο του Απόλλωνα τον τιμωρημένο Νίκο Δεληγιάννη) πήρε τάιμ άουτ και στην τελευταία φάση έγινε το… απίθανο: ο Γαρδίκας επιχείρησε να σουτάρει από το κέντρο, η μπάλα βρήκε σε μπλοκ και πήρε ύψος και ο Μπογκντάνοβιτς από το.. πουθενά έριξε ένα «σκαμπίλι» στη μπάλα και την έστειλε στα δίχτυα του εμβρόντητου Λιμαράκη, στέλνοντας τον κάτοχο του Challenger Cup στο Champions League της επόμενης περιόδου.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 1-2, 4-4, 3-3

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ