Champions League: Ο έμπειρος Ολυμπιακός, η πρωτάρα Βουλιαγμένη και το… φόβητρο Προ Ρέκο

Champions League: Ο έμπειρος Ολυμπιακός, η πρωτάρα Βουλιαγμένη και το… φόβητρο Προ Ρέκο

Προ Ρέκο και Μπρέσια θέλουν να διακριθούν μέσα στο... σπίτι της Μπέογκραντ, με Ολυμπιακό και Μπαρτσελονέτα να περιμένουν στη γωνία. Εκτός αν οι Γιούνγκ Ντουμπρόβνικ, Φερεντσβάρος και Βουλιαγμένη έχουν άλλη άποψη, σε ένα Final 8 του LEN Champions League στο πόλο ανδρών που συναρπάζει.

Η σεζόν στο ευρωπαϊκό πόλο ολοκληρώνεται, με τη διοργάνωση του Final 8 του Champions League, το οποίο διοργανώνεται στο Βελιγράδι και ξεκινά σήμερα (31/5), με δύο ελληνικές ομάδες (Ολυμπιακός και Βουλιαγμένη) να συμμετέχουν.

Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί από τις 31/5 έως και τις 3/6 στην ανοιχτή πισίνα του συγκροτήματος «11 Aprile», με την επιλογή των διοργανωτών για ανοικτή πισίνα να προβληματίζει λόγω του άστατου καιρού που υπάρχει στη σερβική πρωτεύουσα, όπως πάνω-κάτω και στην Αθήνα…

Διαβάστε επίσης: Δεν έχουμε Φορτούνη (και Ντόι), αλλά τουλάχιστον έχουμε… σύστημα

Αυτή θα είναι η τελευταία σεζόν που το φορμάτ της διοργάνωσης θα περιλαμβάνει Final 8, αφού από του χρόνου θα διοργανώνεται Final 4, και τον Ολυμπιακό με την κατάκτηση του πρωταθλήματος βρίσκεται ήδη στη φάση των ομίλων.

Ας δούμε όμως εν συντομία τους τέσσερις προημιτελικούς και τι μπορούμε να περιμένουμε από τις ελληνικές ομάδες της διοργάνωσης:

Νόβι Μπέογκραντ – Ολυμπιακός

Η σέρβικη ομάδα και ο Ολυμπιακός αποτελούν ίσως το ζευγάρι του οποίου τον νικητή είναι πιο δύσκολο να προβλέψουμε καθώς τα πάντα είναι ανοικτά σε προβλέψεις μεταξύ δύο αρκετά ισοδύναμων αντιπάλων.

Η Νόβι Μπέογκραντ, είναι μια ομάδα νέα, με 8 χρόνια στο προσκήνιο. Είναι μια ομάδα που βγήκε στον… αφρό εκμεταλλευόμενη την πτώση παραδοσιακών δυνάμεων του σερβικού πόλο, της Παρτιζάν και του Ερυθρού Αστέρα. Πέρσι στην πρώτη της παρουσία στο Champions League, το οποίο έγινε όπως και φέτος στο Βελιγράδι, έφτασε μέχρι τον τελικό του Final 8 όπου και ηττήθηκε στα πέναλτι από την Προ Ρέκο.

Φέτος φιλοδοξεί να εκμεταλλευτεί την εμπειρία που απέκτησε και να φτάσει μέχρι το τέλος της διαδρομής. Είχε μια πολύ σοβαρή σεζόν, παρουσιάζοντας μια στιβαρή ομάδα που τερμάτισε στον Β’ Όμιλο στη 2η θέση πίσω μόνο από την ιταλική Μπρέσια, αν και ως διοργανώτρια είχε κλεισμένη μια θέση στο final 8.

Για τους Σέρβους ξεχωρίζει η παρουσία τριών εξαιρετικά ποιοτικών και έμπειρων παικτών. Των Ολυμπιονικών μεταξύ άλλων, Ντούσκο Πιγιέτλοβιτς, Νίκολα Γιάκσιτς και Στραχίνια Ράσοβιτς, ενώ ειδική αναφορά πρέπει να γίνει και στο σκόρερ της ομάδας, τον Ισπανό Αλβάρο Γρανάδος που ήρθε από την Μπαρτσελονέτα για να κάνει τη διαφορά.

Η Μπέογκραντ έχει και ελληνικό χρώμα μιας και ο Παντελής Βλαχόπουλος στη δεύτερη σεζόν του στον σύλλογο είναι ο αρχηγός της ομάδας μετά από υπόδειξη του τεχνικού Ζίφκο Γκότσιτς, ενώ στην άμυνα βρίσκεται ο μέχρι πρότινος ερυθρόλευκος Δημήτρης Σκουμπάκης.

Απέναντί της ο Ολυμπιακός των 8 συμμετοχών σε τελική φάση και των 2 κατακτήσεων. Προπονητής των ερυθρόλευκων είναι ο Ιγκόρ Μιλάνοβιτς, ο τεχνικός που οδήγησε πέρσι τους Σέρβους στον τελικό της διοργάνωσης και φιλοδοξεί φέτος να τους χαλάσει το… πάρτι στο Βελιγράδι.

Οι ερυθρόλευκοι με έναν εξαιρετικά έμπειρο κορμό Ελλήνων (Γενηδουνιάς, Φουντούλης, Δερβίσης και Μουρίκης) μαζί με τον Άντρο Μπούσλιε, τον Φίλιπ Φιλίποβιτς και τον μπόμπερ Μάρτον Βάμος με 29 γκολ στο Champions League.

Οι νταμπλούχοι Ελλάδος που ολοκλήρωσαν τους αγώνες τους στον Α’ ό τον όμιλο με απολογισμό 10 νικών, μίας ισοπαλίας και τριών ηττών, τερμάτισαν στην 3η θέση πίσω από τις Μπαρτσελονέτα και Προ Ρέκο, πηγαίνουν με πρόβλημα στον φουτνταριστό αφού ο Χριστόδουλος Κολόμβος είναι εκτός δράσης λόγω χειρουργείου στο χέρι και θα χρειαστεί μια υπέρβαση από τον μοναδικό κλασσικό φουνταριστό του Ολυμπιακού, τον Κωνσταντίνο Μουρίκη.

Μπαρτσελονέτα – Γιουνγκ Ντουμπρόβνικ

Πάμε τώρα στον πρώτο χρονικά προημιτελικό. Εκεί υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί και είναι η ισπανική ομάδα. Η Μπαρτσελονέτα δείχνει έτοιμη για μεγάλα πράγματα αφού ήταν η καλύτερη ομάδα της φάσης των Ομίλων έχοντας τους περισσότερους βαθμούς, τις περισσότερες νίκες και την καλύτερη άμυνα. Μπορεί να έχασε τον Γρανάδος που πήγε στην Μπέογκραντ, όμως έχει σταθερό κορμό με τον αρχηγό Περόνε και τον νεαρό Αγκίρε να ξεχωρίζουν Οι Ισπανοί έχουν στον πάγκο τους τον Έλβις Φάτοβιτς, που οι συμπτώσεις του αθλητισμού τον φέρνουν κόντρα στην Γιουνγκ με την οποία έχει κατακτήσει δύο φορές το τρόπαιο πίσω στο 2001 και 2006.

Μιας Γιουνγκ που προκρίθηκε ως 4η από τον Β΄ Όμιλο με 16 βαθμούς, υπερτερώντας της Σαμπαντέλ στην ισοβαθμία. Οι Κροάτες σίγουρα δεν έχουν την αίγλη παλαιών χρόνων καθώς έχουν χάσει τα ηνία στην Κροατία από την Γιαντράν Σπλιτ και έρχονται στο Βελιγράδι με μια πολύ σημαντική απουσία, τον αρχηγό και πρωτο σκόρερ τους Λάρεν Φάτοβιτς, που υπέστη κάταγμα στο τελευταίο ματς των Ομίλων κόντρα στην Μπρέσια. Κάπως έτσι το βάρος στο σκοράρισμα πέφτει στον φουνταριστό Κωνσταντίνο Κάκαρη που κάνει πολύ καλή σεζόν.

Μπρέσια – Βουλιαγμένη

Άλλο ένα ζευγάρι με ξεκάθαρους ρόλους φαβορί και αουτσάιντερ έχουμε και στον 3ο χρονικά προημιτελικό, με την έμπειρη ιταλική ομάδα να έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στα ημιτελικά και τους πρωτάρηδες Έλληνες να πηγαίνουν για την έκπληξη.

Η νεανική ομάδα που κατευθύνει από τον πάγκο ο Βλάντιμιρ Βουγιασίνοβιτς βρέθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της σε φάση Ομίλων και κατάφερε να προκριθεί στο Final 8, κάτι που από μόνο του αποτελεί ένα πολύ σημαντικό επίτευγμα.

Η Βουλιαγμένη είχε την χειρότερη επίθεση μεταξύ των 8 συμμετεχόντων, τερματίζοντας στην 4η θέση του Ά Ομίλου (5 νίκες, 2 ισοπαλίες, 7 ήττες) υπερτερώντας σε ισοβαθμία της Γιαντράν Σπλιτ και το θετικό είναι η απουσία άγχους καθώς όπως προαναφέραμε η πορεία είναι ήδη επιτυχημένη.

Απέναντι στη Βουλιαγμένη, τίθεται η Μπρέσια. Μια ομάδα που ήταν εντυπωσιακή στη φάση των Ομίλων, τερματίζοντας 1η στον Β’ Όμιλο, για να κερδίσει την 7η συμμετοχή της σε Final 8 του Champions League.

Παρά τις 7 συμμετοχές ωστόσο, δεν έχει καταφέρει να κατακτήσει το τρόπαιο, με τον επί μια 15ετία προπονητή της Αλεσάντρο Μπόβο να βασίζεται στους γηγενείς Ντι Σόμα, Λουόνγκο, Ντόλτσε και Πρεστσούτι, πλαισιωμένους από τον Κονσταντίν Καρκόφ για να κάνει επιτέλους το βήμα παραπάνω.

Προ Ρέκο – Φερεντσβάρος

Το πρόγραμμα των προημιτελικών κλείνει μια ιταλοουγκρική μονομαχία και την Φερεντσβάρος να θέλει να εμποδίσει την φιλόδοξη Προ Ρέκο που θέλει να κατακτήσει το Champions League για τρίτη φορά σερί στην ιστορία της, ένα επίτευγμα που αν καταγραφεί θα είναι για πρώτη φορά μετά την μακρινή περίοδο 1968-1970 και την Μλάντοστ Ζάγκρεμπ που κυριαρχούσε τότε.

Οι ασυναγώνιστοι Ιταλοί βρίσκονται στο Βελιγράδι για να κατακτήσουν το 11ο τρόπαιό τους στον θεσμό και ο προπονητής της ομάδας, Σάντρο Σούνκο να φιλοδοξεί στα 33 του να κατακτήσει το δεύτερο Champions League της σύντομης καριέρας του στους πάγκους, η οποία άρχισε όταν αναγκάστηκε λόγω καρδιακού προβλήματος το 2019 να σταματήσει το πόλο.

Απέναντί της η πρωταθλήτρια Ουγγαρίας Φερεντσβάρος, του Στέλιου Αργυρόπουλου, σε μια αναμέτρηση που είναι ρεβάνς του τελικού του Champions League του 2021, όταν η Προ Ρέκο είχε επικρατήσει με 9-6.

Το πρόγραμμα του Final 8

Τετάρτη 31 Μαΐου

Προημιτελικοί

16:30 Μπαρτσελονέτα – Γιουγκ Ντουμπρόβνικ (1)
18:00 Νόβι Μπέογκραντ – Ολυμπιακός (4)
19:30 Μπρέσια – Βουλιαγμένη (2)
21:00 Προ Ρέκο – Φερεντσβάρος (3)

Πέμπτη 1 Ιουνίου

Για θέσεις 5-8
16:30 Ηττημένος 1 – Ηττημένος 4
18:00 Ηττημένος 2 – Ηττημένος 3

Ημιτελικοί
19:30 Νικητής 1 – Νικητής 4
21:00 Νικητής 2 – Νικητής 3

Παρασκευή 2 Ιουνίου

20:00 Αγώνας για την 7η θέση
22:00 Αγώνας για την 5η θέση

Σάββατο 3 Ιουνίου

20:00 Αγώνας για την 3η θέση
22:00 Τελικός

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ