Επέστρεψε στον Πανιώνιο ο Μουρίκης

Επέστρεψε στον Πανιώνιο ο Μουρίκης

Ανακοινώθηκε η μεγάλη επιστροφή του Κώστα Μουρίκη στον Πανιώνιο.

Δώδεκα χρόνια μετά την αποχώρησή του, ο Κώστας Μουρίκης είναι ξανά κάτοικος Νέας Σμύρνης. Το τμήμα υδατοσφαίρισης του Πανιωνίου ανακοίνωσε και επίσημα την επιστροφή του 35χρονου φουνταριστού, μαζί με την οποία ανακοινώθηκε και η απόκτηση του Αχιλλέα Γραμματικού, επίσης από τον Ολυμπιακό.

Ο Μουρίκης, ο οποίος ξεκίνησε το πόλο από τον Τρίτωνα Αμαρουσίου, εντάχθηκε σε νεαρή ηλικία στους «κυανέρυθρους» και πρωταγωνίστησε στα χρόνια ακμής του συλλόγου, που έφτασε σε δύο τελικούς πρωταθλήματος, σε πέντε τελικούς κυπέλλου, αλλά και σε δύο τελικούς LEN Trophy. Ο θηριώδης φουνταριστός δεν κατάφερε να κατακτήσει κάποιο τρόπαιο με τον Πανιώνιο, είχε όμως την ευκαιρία να «θητεύσει» δίπλα στους κορυφαίους της προηγούμενης γενιάς, Γιώργο Αφρουδάκη και Αντώνη Βλοντάκη, κερδίζοντας πολύτιμα εφόδια για το μέλλον του.

Διαβάστε επίσης: Ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού, το «εσωτερικό επιτελείο» υποστήριξης, ο ρόλος του Ιμπαγάσα και ο Φουστέρ

Το καλοκαίρι του 2011 εντάχθηκε στον Ολυμπιακό και εξελίχθηκε σε έναν από τους κορυφαίους φουνταριστούς του κόσμου, κατακτώντας ένα Champions League, έντεκα πρωταθλήματα και δέκα κύπελλα Ελλάδας. Παράλληλα, ως βασικό στέλεχος της εθνικής ομάδας, συμμετείχε σε τρεις Ολυμπιακούς Αγώνες και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Τόκιο (μετά το οποίο σταμάτησε από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα), ενώ μεταξύ άλλων κέρδισε και ένα χάλκινο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Καζάν, το 2015.

Μαζί με τη μεγάλη επιστροφή του Μουρίκη, ο Πανιώνιος ανακοίνωσε και την απόκτηση του Αχιλλέα Γραμματικού. Ο 23χρονος αμυντικός αγωνιζόταν την τελευταία τριετία στον Ολυμπιακό, με τον οποίο πανηγύρισε τρία νταμπλ, καταγράφοντας συνολικά στο πρωτάθλημα 61 συμμετοχές και 42 γκολ. Ξεκίνησε από τη Βουλιαγμένη και ακολούθως αγωνίστηκε σε Υδραϊκό και Απόλλωνα Σμύρνης, ενώ το 2018 αναδείχθηκε πρωταθλητής κόσμου με την εθνική εφήβων. Είναι γιος του παλαίμαχου αρχηγού της εθνικής χάντμπολ -και νυν προπονητή του Ολυμπιακού- Νίκου Γραμματικού.

Μετά τις σημερινές ανακοινώσεις, που προστίθενται σε αυτές του διεθνή τερματοφύλακα Κώστα Γαλανίδη και των Μαυροβούνιων Νίκολα Μοσκόφ και Αλέκσα Ουκρόπινα, ο Πανιώνιος φαίνεται πως κλείνει το ρόστερ του ενόψει της νέας χρονιάς, όπου ξεκάθαρος στόχος είναι να πρωταγωνιστήσει στις εγχώριες διοργανώσεις και να επαναλάβει μία πορεία στο Euro Cup ανάλογη με τη φετινή, όταν έφτασε ως τους ημιτελικούς.

Οι «κυανέρυθροι» αποχαιρέτησαν παράλληλα τους δύο ξένους που είχαν την περασμένη σεζόν, οι οποίοι δεν θα συνεχίσουν στη Νέα Σμύρνη. Ο Καναδός Σον Σπούνερ αποχωρεί από τους «κυανέρυθρους» μετά από τέσσερα χρόνια, στη διάρκεια των οποίων αγωνίστηκε σε 65 ματς πρωταθλήματος και σημείωσε 63 γκολ. Ο Γεωργιανός Αντρια Μπιτάτζε ήρθε στη χώρα μας το περασμένο καλοκαίρι και έπαιξε σε 26 ματς της Α1, πετυχαίνοντας 34 τέρματα, ενώ έχει ήδη κλείσει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, που θα είναι η ιταλική Ορτίτζια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ