Νίκησε Αυστραλία και… άγχος της πρεμιέρας η Εθνική στο παγκόσμιο (13-9)

Νίκησε Αυστραλία και… άγχος της πρεμιέρας η Εθνική στο παγκόσμιο (13-9)

Με το δεξί ξεκίνησε η Εθνική πόλο ανδρών τις υποχρεώσεις της στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φουκουόκα επικρατώντας με 13-9 της Αυστραλίας.

Νίκησε και το άγχος της πρεμιέρας η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Ανδρών και ξεκίνησε νικηφόρα τους αγώνες της στο 20ό Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φουκουόκα επικρατώντας της Αυστραλίας με 13-9.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα φάνηκε να ψάχνει τα πατήματά του στο ξεκίνημα, ενώ είχε στη συνέχεια σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του, αλλά στο τέλος ξεπέρασε το άγχος και έφθασε στην επίτευξη του πρώτου στόχου. Και όπως όλα δείχνουν, θα παίξει για την 1η προνομιούχο θέση του Α’ Ομίλου και την απευθείας πρόκριση στα προημιτελικά κόντρα στις ΗΠΑ, στο τρίτο της παιχνίδι.

Διαβάστε επίσης: Ελλάδα – Βέλγιο 68-64 (παρ.): Ελλαδάρα με ψυχή, «λύγισε» τους Βέλγους στην παράταση και πήρε το χάλκινο

Η Ελλάδα πήρε προβάδισμα δύο γκολ στο δεύτερο οκτάλεπτο, αλλά το 6-4 υπέρ της, στις αρχές του τρίτου, έγινε 6-6 από τους Αυστραλούς που έβαλαν δύσκολα στους διεθνείς. Στη συνέχεια, όμως και κυρίως στο τέταρτο οκτάλεπτο η Εθνική βρήκε λύσεις και έφτιαξε την ασφαλή διαφορά μέχρι το 12-8 και το τελικό 13-9.

MVP του αγώνα αναδείχθηκε ο Στέλιος Αργυρόπουλος – Κανακάκης, που ήταν και ο πρώτος σκόρερ της Εθνικής μας με 3 γκολ.

Οκτάλεπτα: 2-2, 1-3, 3-3, 3-5

Αυστραλία (Τιμ Χάμιλ): Πόρτερ, Λάμπιε 1, Φορντ, Νέγκους 1, Πάουερ 4, Εντουαρτς, Παβιγιάρ 1, Μπάρνς 1, Μπερέχλουκ, Πουτ 1, Ποτ , Τάουνσετ, Χιγκς.

Ελλάδα (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 2, Σκουμπάκης 1, Γκιουβέτσης, Φουντούλης 1 , Παπαναστασίου 1, Χαλυβόπουλος 1, Αργυρόπουλος 3, Αλαφραγκής 1, Κάκαρης 1, Νικολαΐδης, Καλογερόπουλος 2 , Τζωρτζάτος.

Στον άλλο αγώνα της 1ης αγωνιστικής του Α’ Ομίλου, οι ΗΠΑ επιβλήθηκαν με 18-5 του Καζακστάν.

Ο δεύτερος αγώνας της Εθνικής μας είναι προγραμματισμένος για την Τετάρτη (19/7) στις 11:30 κόντρα στο Καζακστάν, ενώ την Παρασκευή (21/7) στις 7:30 αντιμετωπίζει τις ΗΠΑ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ