Κάκαρης: «Αν οι Σέρβοι ήταν καλύτεροι ας κέρδιζαν, όλα για το χρυσό»

Κάκαρης: «Αν οι Σέρβοι ήταν καλύτεροι ας κέρδιζαν, όλα για το χρυσό»

Οι παίκτες της Εθνικής δήλωσαν πως είναι χαρούμενοι που έγραψαν ιστορία, όμως είναι έτοιμοι να διεκδικήσουν το χρυσό μετάλλιο.

Η Εθνική Ελλάδας επικράτησε με 13-7 της Σερβίας και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στον τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου, παίρνοντας το εισητήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Οι διεθνείς παίκτες ήταν εμφανώς χαρούμενοι, αλλά όλοι προσηλωμένοι στον στόχο που είναι το χρυσό μετάλλιο.

Διαβάστε επίσης: Η «δίχως λόγια» επικράτηση του Ολυμπιακού στο Ibrox

Αρχικά, ο αρχηγός της Εθνικής, Γιάννης Φουντούλης, δήλωσε: «Γράφουμε ιστορία για ακόμα μία φορά. Είμαστε πρώτη φορά σε τελικό Παγκοσμίου. Είμαστε πολύ χαρούμενοι και ικανοποιημένοι, αλλά δεν μας φτάνει αυτό. Θέλουμε να ανέβουμε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Πρέπει να ανασυνταχθούμε, γιατί έχουμε τον τελικό. Θέλουμε να ακούσουμε τον εθνικό μας ύμνο μετά το τέλος του αγώνα».

Ενώ όταν ρωτήθηκε για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς του Παρισιού, τόνισε: «Ένα τέτοιο παιχνίδι το κοιτάς σαν ένα ματς που σου δίνει μετάλλιο. Δεν σκέφτεσαι τι ακολουθεί. Είναι σημαντικό ότι προκριθήκαμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά έχουμε δρόμο μέχρι τότε.

Έχουμε μοχθήσει για αυτή την διοργάνωση. Πάμε μέρα, μέρα. Θα έρθει και η ώρα των Ολυμπιακών. Είμαστε εδώ για την κορυφή. Χρειάζεται μυαλό και συγκέντρωση».

Έπειτα, ο Κώστας Κάκαρης δήλωσε από την πλευρά του: «Νομίζω ότι ήμασταν ιδανικά προετοιμασμένοι για τον αγώνα. Το πιστεύαμε όλοι. Θέλαμε να κερδίσουμε και φάνηκε. Αυτός ήταν ο κύριος λόγος που κάναμε αυτή την εμφάνιση. Ήμασταν έτοιμοι να τα δώσουμε όλα και αν οι Σέρβοι ήταν καλύτεροι, ας κέρδιζαν. Όλα αυτά τα κάνουμε για το χρυσό. Θα τα δώσουμε όλα στον τελικό».

Ο τερματοφύλακας της Εθνικής, Μάνος Ζερδεβάς, πρόσθεσε: «Ήταν ένα παιχνίδι που περιμέναμε καιρό. Δεν έχουμε έρθει εδώ απλώς για την συμμετοχή, αλλά για ένα μετάλλιο, ιδανικά το χρυσό. Πανηγυρίζουμε, αλλά το μυαλό μας είναι στον τελικό.

Είχαμε συναντήσει αρκετές φορές τους Σέρβους φέτος. Τους είχαμε διαβάσει αρκετά. Ξέραμε πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, προσαρμοστήκαμε σε αυτά και κάναμε ένα καλό παιχνίδι, κάτι που φαίνεται και στο σκορ.

Αυτά τα παιχνίδια χτίζονται φάση-φάση. Βρήκαμε τρόπο να νικήσουμε από την 2η περίοδο. Ακολουθήσαμε το πλάνο μας για αυτό νικήσαμε εύκολα.

Προσωπικά απολαμβάνω κάθε στιγμή σε αυτό το άθλημα. Μου έχει προσφέρει πολλά συναισθήματα και προσμωνώ τα καλύτερα. Όποιο και να είναι το σκορ στον τελικό, ελπίζω να είμαστε οι νικητές».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ