Ανοίγει τη σεζόν με Champions League ο Ολυμπιακός

Ανοίγει τη σεζόν με Champions League ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός δίνει τον πρώτο του επίσημο αγώνα σήμερα (19:00) απέναντι την Γιουγκ Ντουμπρόβνικ για το Champions League του πόλο.

Πρεμιέρα στην αγωνιστική περιόδο 2023-2024 κάνει ο Ολυμπιακός στο πόλο, με τους ερυθρόλευκους να υποδέχονται απόψε (19:00) την Γιουγκ Ντουμπρόβνικ στον Πειραιά για την φάση των «16» του Champions League.

Η ομάδα του Χρβόγιε Κόλιανιν μπορεί να έχει μπροστά της τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό για την πρώτη αγωνιστική του ελληνικού πρωταθλήματος (30/9), όμως δίνει σήμερα μια από τις σημαντικότερες και πιο δύσκολες μάχες στην φάση των «16» της διοργάνωσης.

Το φορμάτ της διοργάνωσης είναι τέτοιο, όπου οι ομάδες έχουν χωριστεί σε τέσσερις ομίλους, με τον κάθε ένα να έχει από τέσσερις ομάδες.

Ο Ολυμπιακός είναι στον ίδιο όμιλο τόσο με την Γιουγκ Ντουμπρόβνικ που αντιμετωπίζει σήμερα, όσο και με τις Προ Ρέκο (Πρωταθλήτρια Ευρώπης) και Ντιναμό Τιφλίδας

Οι δηλώσεις του αρχηγού του Ολυμπιακού, Ντίνου Γενηδουνιά:

«Η προετοιμασία πήγε αρκετά καλά πιστεύω, ειδικότερα στα φιλικά με την Μαρσειγ που ήταν και τα πιο δυνατά, βγάλαμε κάποια χρήσιμα συμπεράσματα, είδαμε τις αδυναμίες μας που πρέπει να βελτιώσουμε. Πιστεύω, πως θα είμαστε πανέτοιμοι στην έναρξη του Champions League. Η ομάδα έχει αρκετά νέα πρόσωπα, νέο προπονητή, αλλά όπως και τις προηγούμενες χρονιές, χτίστηκε για να φτάσει μέχρι τέλους, που φέτος είναι το Final-4. Είναι πολύ μεγάλο ταξίδι το φετινό, με μια μεγάλη διακοπή ενδιάμεσα, αλλά τα ματς που ξεκινάνε από βδομάδα είναι πολύ κρίσιμα και πρέπει να κοιτάξουμε το κάθε ένα ξεχωριστά, γιατί ο κάθε βαθμός είναι υπερπολύτιμος. Η ομάδα, γενικά, τα τελευταία χρόνια εκτός συνόρων δεν έχει πετύχει τους στόχους της, οπότε είμαι σίγουρος, πως όλοι στην ομάδα και μιλώντας και για τον εαυτό μου, θέλουμε μετά από αρκετά χρόνια να κάνουμε μια αξιόλογη πορεία και γιατί όχι, να βρεθούμε εμείς στην κορυφή της Ευρώπης. Το ματς με τη Γιουγκ μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικό για τη συνέχεια, με βάση το νέο σύστημα διεξαγωγής της διοργάνωσης, για αυτό είναι πολύ σημαντική και η παρουσία του κόσμου μας στο Παπαστράτειο. Ο κόσμος μας είναι η μεγαλύτερη μας δύναμη και τον θέλουμε μαζί μας, να μας σπρώξει στη νίκη».

Όσα είπε ο προπονητής των Πειραιωτών:

«Ο πρώτος αγώνας της σεζόν είναι αγώνας για το Champions League. Η Γιουγκ είναι μια πολύ καλή ομάδα και ένας μεγάλος σύλλογος, ο πιο δύσκολος από τα προκριματικά. Κάθε πρεμιέρα είναι δύσκολη, αλλά πιστεύω στην ομάδα και μια νίκη που θα μας έδινε μεγάλη αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια της σεζόν. Σίγουρα, ο πιο δύσκολος όμιλος και κάθε βαθμός είναι σημαντικός για την ομάδα».

Τα λόγια του Γιώργου Δερβίση:

«Ανυπομονούμε για την πρεμιέρα μέσα στην έδρα μας με τη Γιουγκ. Εχουμε κάνει μια καλή προετοιμασία και ανυπομονούμε να το δείξουμε στο πρώτο επίσημο μας παιχνίδι. Η Γιουγκ Ντουμπρόβνικ είναι ιστορική και πάντα δύσκολη ομάδα. Πιστεύω, θα παρουσιαστούμε έτοιμοι, μετά την καλή προετοιμασία που έχουμε κάνει και θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό, για να κερδίσουμε και να πάρουμε τους τρεις πολύ σημαντικούς βαθμούς, που θα μας δώσουν ώθηση στο ξεκίνημα του Champions League».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ