Η μεγάλη επιστροφή: Η Αλεξάνδρα Ασημάκη ξανά στην εθνική!

Η μεγάλη επιστροφή: Η Αλεξάνδρα Ασημάκη ξανά στην εθνική!

Η Αλεξάνδρα Ασημάκη θα καλύψει το κενό της Μαρίας Μυριοκεφαλιτάκη ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Με μία πολύ «ηχηρή» επιστροφή, θα συνεχίσει από αύριο Παρασκευή (8/12) η εθνική υδατοσφαίρισης των γυναικών την προετοιμασία της, ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο Αϊντχόφεν. Ενα πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετωπίσει η φουνταριστή του Ολυμπιακού, Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη, και αποδείχθηκε πιο σοβαρό απ’ όσο είχε αρχικά εκτιμηθεί, άνοιξε ξανά την πόρτα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στην Αλεξάνδρα Ασημάκη.

Η άλλοτε αρχηγός της εθνικής το 2020 αποχώρησε από την ενεργό δράση, έγινε μητέρα, έκανε ένα πολύ δύσκολο χειρουργείο κι επέστρεψε στις πισίνες για να βοηθήσει το σωματείο του Αλίμου, το οποίο δημιούργησε η ίδια μαζί με τον σύζυγό της.

Διαβάστε επίσης: Εγκλωβισμένοι στο Ρέντη από τα δακρυγόνα της Αστυνομίας!

Με την ομάδα της να κερδίζει από την πρώτη χρονιά την άνοδο στην Α1, η Ασημάκη αποφάσισε να επανέλθει σε… κανονικούς ρυθμούς και τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά, καθώς είναι πρώτη σκόρερ του φετινού πρωταθλήματος και παράλληλα πραγματοποίησε σπουδαίες εμφανίσεις στο Champions League, όπου ο Άλιμος κατάφερε να προκριθεί στη φάση των ομίλων.

Η Ασημάκη σε δηλώσεις της πριν λίγο καιρό είχε αφήσει να εννοηθεί ότι θα την ενδιέφερε να ξαναφορέσει το σκουφάκι με το εθνόσημο, όμως δεν είχε συμπεριληφθεί στις αρχικές κλήσεις της Αλεξίας Καμμένου (επί σειρά ετών προπονήτριάς της στη Βουλιαγμένη) για το Ευρωπαϊκό.

Ο τραυματισμός της Μυριοκεφαλιτάκη δίνει την ευκαιρία στην 35χρονη φουνταριστή, που το 2011 αναδείχθηκε κορυφαία πολίστρια στον κόσμο, να επιστρέψει στην εθνική ομάδα, με την οποία κατέκτησε στη διάρκεια της καριέρας της το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2011 και τρία ασημένια μετάλλια σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα. Επιπλέον, είναι η μοναδική εν ενεργεία παίκτρια που είχε αγωνιστεί το 2008 στο Πεκίνο, στην τελευταία συμμετοχή της εθνικής γυναικών σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ