Ελλάδα-Ιταλία 7-6: «Χάλκινη» η Ελλαδάρα μας και πρόκριση στο Παρίσι (vid)

Ελλάδα-Ιταλία 7-6: «Χάλκινη» η Ελλαδάρα μας και πρόκριση στο Παρίσι (vid)

Η Ελλάδα επικράτησε της Ιταλίας στον μικρό τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος πόλο και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Τα... εθνικά μας κορίτσια μαζί με το μετάλλιο πήραν και την πρόκριση στους Ολυμπιακού Αγώνες στο Παρίσι το καλοκαίρι του 2024

Ναι, είναι γεγονός: η Εθνική ομάδα Υδατοσφαίρισης των Γυναικών επιστρέφει στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Πέρασαν 16 χρόνια από την παρουσία στο Πεκίνο, και ήταν πάρα πολλά. Και στις αποσκευές της για το Παρίσι τον προσεχή Ιούλιο θα έχει και το χάλκινο μετάλλιο από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Αϊντχόφεν. Στον αγώνα της ζωής τους, τα κορίτσια της Ελλάδας, νίκησαν 7-6 τη Ιταλία σε ένα δραματικό, συγκλονιστικό μικρό τελικό (που μόνο…μικρός δεν ήταν) και πέτυχαν το διπλό κέρδος. Πέτυχαν…τζακ ποτ.

Διαβάστε επίσης: Η ΑΕΚ πώς ήξερε την κίνηση του Παναθηναϊκού με τον Μπρινιόλι;

Το ξεκίνημα ήταν ιδανικό αφού η Ελλάδα προηγήθηκε 2-0 με την Ειρήνη Νίνου και την Μαργαρίτα Πλευρίτου ενώ η Ιωάννα Σταματοπούλου απέκρουσε το πέναλτι της Μπιανκόνι. Η Πικότζι στην επίθεση με παραπάνω μείωσε στο 1:57 αλλά η Αλεξάνδρα Ασημάκη επίσης στη παραπάνω έκανε το 3-1 (00:27) σε ένα πολύ καλό πρώτο οκτάλεπτο.

Έτσι ξεκίνησε και το δεύτερο με την Έλενα Ξενάκη να «πυροβολεί» για το 4-1 με την άμυνά μας παράλληλα να…τρώει σίδερα και να έχει εγκλωβίσει την Ιταλία (1/13 προσπάθειες, 1/5 στη παραπάνω). Με αυτό το σκορ πήγαν οι ομάδες για το δεύτερο μέρος. Η Ιταλία ξεπέρασε τα οκτώ λεπτά χωρίς γκολ, η εθνική μας θα μπορούσε να έχει  διευρύνει τη διαφορά αν δεν υπήρχε το 2/6 στη παραπάνω (και 4/14 συνολικά προσπάθειες). Το Παρίσι πάντως είχε αρχίσει και…αχνοφαινόταν! Δυο οκτάλεπτα απέμειναν.

Τέρμα ξανασημειώθηκε στα 3:48 από τη λήξη του τρίτου οκτάλεπτου με την Μπιανκόνι να μειώνει 4-2. Στην επίθεση η Ελλάδα έχανε ευκαιρίες, αλλά η άμυνα ήταν αυτή που την κρατούσε στο δρόμο. Όλα τα κορίτσια κατέθεταν « σώμα και ψυχή». Η Αλεξάνδρα Ασημάκη σκόραρε στα 00:18, ένα μεγάλο γκολ, για το 5-2. Οκτώ λεπτά μακριά από το Παρίσι και το χάλκινο μετάλλιο.

Η Γκαλάρντι με το ξεκίνημα μείωσε 5-3. Και η Μπιανκόνι στο 5:56 σε 5-4. Γκολ από την Ελευθερία Πλευρίτου για το 6-4 (5:18), η Ελλάδα είναι παρούσα. Στα 3:57 η Ιταλία με πέναλτι της Αβένιο ισοφάρισε 6-6. Όλα από την αρχή…Η Νικόλ Ελευθεριάδου έβαλε και πάλι μπροστά τη ομάδα μας, 7-6 στα 3:30. Ναι, αυτό ήταν, τα «εθνικά» μας κορίτσια τα κατάφεραν στο τέλος.

Οκτάλεπτα: 3-1, 1-0, 1-1, 2-4

ΕΛΛΑΔΑ (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 1, Χυδηριώτη, Ελευθεριάδου 1, Μαργαρίτα Πλευρίτου 1, Ξενάκη 1, Ασημάκη 2, Πάτρα, Νίνου 1, Βασιλική Πλευρίτου, Γιαννοπούλου, Ελληνιάδη, Σταματοπούλου.

ΙΤΑΛΙΑ (Κάρλο Σίλιπο): Κοντορέλα, Ταμπάνι, Γκαλάρντι 1, Αβένιο 1, Τζιουστίνι, Μπετίνι, Πικότζι 1, Μπιανκόνι 2, Παλμιέρι, Γκαντ, Γκεργκόλ, Βιακάβα 1, Μπαντσέλι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ