Η Ολλανδία νίκησε την Ισπανία και έγινε πρωταθλήτρια Ευρώπης στο πόλο (8-7, Vid)

Η Ολλανδία νίκησε την Ισπανία και έγινε πρωταθλήτρια Ευρώπης στο πόλο (8-7, Vid)

Η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης γυναικών επικράτησε της Ισπανίας με 8-7 στον μεγάλο τελικό και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Αϊντχόβεν

Μετά τον παγκόσμιο τίτλο που κατέκτησε πέρυσι το καλοκαίρι στη Φουκουόκα, η γυναικεία ομάδα υδατοσφαίρισης της Ολλανδίας επέστρεψε απόψε και στην κορυφή της Ευρώπης.

Χάρη σε γκολ της Μπέντε Ρόγκε, έξι δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, η ομάδα του Ευάγγελου Δουδέση επικράτησε 8-7 της Ισπανίας στον τελικό του Αϊντχόφεν και την… αποκαθήλωσε από την κορυφή, καθώς η «ρόχα» μετρούσε δύο συνεχόμενους τίτλους.

Διαβάστε επίσης: Νιουκάστλ – Μάντσεστερ Σίτι 2-3: Ο Μπομπ λύτρωσε τους «πολίτες»

Το ματς ήταν συγκλονιστικό, με τις Ισπανίδες να τα δίνουν όλα για να πάρουν τη ρεβάνς για τον χαμένο τελικό της Φουκουόκα, παρότι χρεώθηκαν με διπλάσιες ποινές (16 έναντι 8).

Η Μάικα Γκαρσία ισοφάρισε 7-7, 1΄48΄΄ πριν τη λήξη, αλλά στην τελευταία τους επίθεση οι «οράνιε» κέρδισαν άλλη μία αποβολή και η Μπέντε Ρόγκε «εκτέλεσε» την Τερέ και χάρισε στην πολυνίκη του θεσμού Ολλανδία τον έκτο ηπειρωτικό της τίτλο.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την τυπικά γηπεδούχο Ισπανία): 2-1, 1-4, 2-1, 2-2

Τα γκολ:

ΙΣΠΑΝΙΑ: Ορτίθ 2, Εσπάρ, Ελ. Ρουίθ, Φόρκα, Γκαρσία, Λέιτον
ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Φαν ντερ Σλουτ 2, Γιάουστρα 2, Φαν ντε Κράατς, Μπ. Ρόγκε, Σέβενιχ, Λ. Ρόγκε

** Νωρίτερα, η Ουγγαρία επιβλήθηκε εύκολα της Γαλλίας 14-3 για τις θέσεις 5-6, ενώ η Μεγάλη Βρετανία νίκησε 11-9 την Κροατία και, μαζί με την έβδομη θέση, εξασφάλισε το τελευταίο εισιτήριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ