Ασημάκη: «Ευκαιρία για διάκριση»

Ασημάκη: «Ευκαιρία για διάκριση»

Η Αλεξάνδρα Ασημάκη μίλησε για την πρεμιέρα της εθνικής Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα.

Με αντίπαλο τη Γαλλία ξεκινά αύριο (4/2, 11:00) η εθνική υδατοσφαίρισης γυναικών τις υποχρεώσεις της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα.

Με την ψυχολογία στο ζενίθ, μετά το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό του Αϊντχόφεν και -κυρίως- την εξασφάλιση της πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, το συγκρότημα της Αλεξίας Καμμένου θα κυνηγήσει μία διάκριση στη διοργάνωση του Κατάρ, ώστε να επικυρώσει την επιστροφή του στην ελίτ του παγκόσμιου πόλο.

«Η ομάδα μας προέρχεται από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, όπου πέτυχε κάτι σπουδαίο. Κατακτήσαμε το χάλκινο μετάλλιο, αλλά παράλληλα και πρώτα από όλα, πήραμε το εισιτήριο της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες, που ήταν και ο μεγάλος μας στόχος, για πρώτη φορά από το 2008», δήλωσε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ η Αλεξάνδρα Ασημάκη και συνέχισε:

«Στο διάστημα που μεσολάβησε σίγουρα υπήρχαν συναισθήματα χαράς και ενθουσιασμού και όλα αυτά πρέπει να τα χρησιμοποιήσουμε θετικά, ώστε να ξεκινήσουμε και πάλι να χτίζουμε. Κάναμε ένα μικρό σχετικά κύκλο προετοιμασίας για να έρθουμε στο Κατάρ, σε μία νέα διοργάνωση, με νέους στόχους. Θεωρώ ότι έχουμε μια πολύ καλή ευκαιρία να πετύχουμε μία πολύ καλή θέση στην κατάταξη, γιατί όχι και μία διάκριση. Η ομάδα έχει αποδείξει ότι μπορεί να το πετύχει αυτό. Βήμα-βήμα θα πάμε. Ξεκινάμε με τη Γαλλία, θέλουμε να παρουσιαστούμε συγκεντρωμένες. Έχουμε μελετήσει την αντίπαλό μας, παίξαμε και στο Ευρωπαϊκό, προχωράμε».

Από την πλευρά της, η Ελενα Ξενάκη τόνισε: «Είμαστε πολύ χαρούμενες που βρισκόμαστε εδώ. Πάντα για έναν αθλητή είναι πολύ ωραίο να βρίσκεται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, αποτελεί μεγάλη τιμή να εκπροσωπεί την πατρίδα του. Τη Γαλλία την βρήκαμε και στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, γνωρίζουμε ότι είναι μία ομάδα χαμηλότερης δυναμικότητας από εμάς, παρ΄όλα αυτά έχει δείξει βελτίωση τα τελευταία χρόνια. Οφείλουμε να είμαστε σοβαρές, η πρεμιέρα είναι πάντα δύσκολη, όλη η ομάδα περιμένει πώς και πώς να ξεκινήσει η διοργάνωση».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ