Καμμένου: «Μπροστά μας μια μεγάλη πρόκληση»

Καμμένου: «Μπροστά μας μια μεγάλη πρόκληση»

Η Αλεξία Καμμένου έδωσε το σύνθημα ενόψει και του ημιτελικού με την Ουγγαρία.

Η εθνική υδατοσφαίρισης των γυναικών επέστρεψε μετά από 13 χρόνια στα ημιτελικά ενός Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, μετά την χθεσινή (12/2) νίκη της με 14-12 επί της Ιταλίας, στο προημιτελικό της Ντόχα.

Μετά την εξασφάλιση της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά από τρεις διαδοχικούς αποκλεισμούς, αυτή η ομάδα «ξόρκισε» άλλον ένα… δαίμονα, αυτόν των έξι συνεχόμενων χαμένων προημιτελικών, και τώρα πλέον βλέπει πιο ψηλά. Το δήλωσε ξεκάθαρα η Αλεξία Καμμένου: αυτές οι ευκαιρίες δεν έρχονται κάθε μέρα.

«Είμαστε χαρούμενοι καθώς περάσαμε στη τετράδα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος μετά από πολλά χρόνια. Νομίζω η απόδοσή μας πρέπει να μας κάνει χαρούμενους, κυρίως στην επίθεση.

Έχουμε μπροστά μας μια μεγάλη πρόκληση, ένα μεγάλο ημιτελικό κόντρα σε μια μεγάλη ομάδα όπως η Ουγγαρία. Αυτές οι ευκαιρίες δεν έρχονται κάθε μέρα και πρέπει να συγκεντρωθούμε και να ξεχάσουμε το παιχνίδι με την Ιταλία που παίξαμε τόσο καλά και μας έδωσε αυτή την ευκαιρία», τόνισε η ομοσπονδιακή τεχνικός, μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, και εξήγησε:

«Ένας ημιτελικός είναι πάντα μια ευκαιρία. Δεν εννοώ ότι η Ουγγαρία δεν είναι καλή ομάδα, αλλά είναι ένας ημιτελικός. Ένας αγώνας που, αν παίξουμε όπως ξέρουμε, μπορούμε να τον κερδίσουμε και να πάμε μετά από πολλά χρόνια σε έναν τελικό».

Αναφερόμενη στα «μυστικά» της νίκης επί της Ιταλίας, η Καμμένου είπε: «Σίγουρα το γεγονός ότι έχουμε απαλλαχθεί από το άγχος της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι μεγάλο πράγμα.

Από εκεί και πέρα, νομίζω αυτή η ομάδα σταθεροποιείται και δείχνει ότι πραγματικά μπορεί να είναι πρωταγωνίστρια σε κάθε διοργάνωση που συμμετέχει. Έχει φύγει ένα βάρος και παίζουμε πιο ελεύθερα.

Σίγουρα στην επίθεση ήμασταν εξαιρετικές, αλλά στην άμυνα έχουμε περιθώρια βελτίωσης και θα πρέπει να το κάνουμε ενόψει του ημιτελικού. Είναι ξεκάθαρο ότι τα παιδιά είναι απελευθερωμένα και ευχαριστήθηκαν το παιχνίδι, δείχνοντάς το από την αρχή μέχρι το τέλος».

Οσο για το δικό της ρόλο στην επιστροφή της εθνικής γυναικών στις επιτυχίες, η έμπειρη προπονήτρια δήλωσε: «Όταν ανέλαβα αυτή την ομάδα, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας μου είπε ότι αυτό που θέλω να κάνεις είναι να ξαναχαμογελάσουν αυτά τα παιδιά.

Ήταν πολύ σημαντικό αυτό που μου είπε, γιατί μπορεί να ακούγεται απλό αλλά κρύβει πολλά πράγματα. Ήθελα να πιστέψουν στους εαυτούς τους, να νιώθουν όμορφα, να περνάνε καλά και να προσπαθούν χωρίς παραπάνω πίεση απ’ αυτή που έχουν στη προπόνηση.

Είμαι τυχερή γιατί έχω υλικό στα χέρια μου κι έφερα αυτό το πράγμα με τους συνεργάτες μου, να αλλάξει η ψυχολογία της ομάδας».

Η Βάσω Πλευρίτου με τη σειρά της επισήμανε: «Αρχικά είχαμε πολλή ένταση και πάθος στο παιχνίδι. Το θέλουμε τόσο πολύ που δεν αφήνουμε τίποτα να πέσει! Απολαύσαμε πάρα πολύ αυτό το παιχνίδι.

Έχουμε κάνει πάρα πολλή δουλειά και προπόνηση. Έχει αλλάξει η ψυχολογία μας και είμαστε θεωρώ πιο χαλαρές, αλλά και παράλληλα στρεσαρισμένες, γιατί ό,τι κι αν έγινε στο Ευρωπαϊκό το αφήσαμε πίσω και τώρα θέλουμε να διεκδικήσουμε ακόμα περισσότερα.

Είναι ένα μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το οποίο λείπει για πολλά χρόνια από τη συλλογή. Είμαστε ένα βήμα πιο κοντά να το διεκδικήσουμε».

Για τον ημιτελικό με την Ουγγαρία, η διεθνής πολίστρια ανέφερε: «Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. ‘Αλλη ομάδα αντιμετωπίσαμε στο Ευρωπαϊκό και άλλη στο Παγκόσμιο, ωστόσο ξέρουμε την Ουγγαρία και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ