Ισπανία – Ελλάδα 10-9: «Έκλεψαν» το χάλκινο από την Εθνική

Ισπανία – Ελλάδα 10-9: «Έκλεψαν» το χάλκινο από την Εθνική

Η Εθνικη γυναικών ηττήθηκε στον μικρό τελικό με 10-9 με μία πολύ περίεργη διαιτησία και ένα απίστευτο σφύριγμα 2" πριν το φινάλε.

Η εθνική υδατοσφαίρισης των γυναικών έχασε με δραματικό και εξαιρετικά αμφιλεγόμενο τρόπο το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ηττήθηκε 10-9 από την Ισπανία στον μικρό τελικό της διοργάνωσης, από γκολ της Ρουίθ σε κενό τέρμα στην εκπνοή, αφού πρώτα οι διαιτητές χρέωσαν επιθετικό φάουλ στην τελευταία ελληνική επίθεση, πριν καλά-καλά γίνει η επαναφορά της μπάλας μετά το τάιμ άουτ της Αλεξίας Καμμένου, κι ενώ η Σταματοπούλου είχε ανέβει για την τελευταία επίθεση.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να είναι αρκετά νευρικές και να ψάχνουν τα πατήματά τους. Η Ισπανία πάντως ήταν εκείνη που άνοιξε το σκορ με τη Φάρκο να κάνει το 1-0. Η απάντηση της Ελλάδας ήρθε άμεσα με τη Μαργαρίτα Πλευρίτου να κάνει το 1-1, όμως η Ορτίθ έδωσε ξανά το προβάδισμα στις τυπικά γηπεδούχες για το 2-1.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο οι παίκτριες των δύο αντιπάλων «λύθηκαν» επιθετικά και βρήκαν γκολ. Οι Ισπανίδες προηγήθηκαν με 3-1 με την Γκαρσία, αλλά η Ξενάκη μείωσε σε 3-2, για να κάνει η Ισπανία το 4-2 χάρη στην Γκαρσία ξανά. Η Ελλάδα απάντησε και έφερε το ματς στα ίσα για το 4-4 με γκολ των Ξενάκη και Ελευθερία Πλευρίτου. Η Ορτίθ έκανε το 5-4, ενώ η Ελευθεριάδου ισοφάρισε εκ νέου σε 5-5. Το ημίχρονο έκλεισε στο 6-5 για την Ισπανία με την Ορτίθ να βρίσκει δίχτυα.

Στο τρίτο οκτάλεπτο η Ελλάδα είχε μια πολύ κακή παρουσία επιθετικά κάνοντας κακές επιλογές, ενώ ήταν και άτυχη έχοντας αρκετά δοκάρια. Έχοντας όμως και σε εξαιρετική μέρα την Χρυσή Διαμαντοπούλου. Η Ισπανία βρέθηκε στο 7-5 με την Καμούς, η «γαλανόλευκη» όμως βρήκε τον τρόπο να μειώσει σε 7-6 χάρη σε ένα πολύτιμο γκολ της Ξενάκη.

Η Ισπανία ξεκίνησε πολύ καλά το τελευταίο οκτάλεπτο με δύο γκολ από τη Φόρκα και τη Λέιτον για να κάνει το 9-6. Κάπου εκεί όμως άλλαξε όλο το ματς. Η Διαμαντοπούλου συνέχιζε να κάνει τρομερή εμφάνιση, ενώ επιθετικά με τρία σερί γκολ από Ελευθερία Πλευρίτου και Νίνου (x2) η Ελλάδα ισοφάρισε σε 9-9. Στην τελευταία φάση η τερματοφύλακας της Εθνικής τραυματίστηκε και αποχώρησε, με τη «γαλανόλευκη» να βγάζει την άμυνα έχοντας στη διάθεσή της 7″.

Η Αλεξία Καμμένου ζήτησε τάιμ άουτ ανεβάζοντας στην επίθεση και τη Σταματοπούλου που αντικατέστησε τη Διαμαντοπούλου. Οι διαιτητές όμως έδωσαν επιθετικό φάουλ, σε μια αμφισβητούμενη φάση. Η Ισπανία βρήκε την ευκαιρία, και παρά τα τρία φάουλ της Εθνικής, με γκολ της Ρουίθ έκανε το 10-9 κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο.

Οκτάλεπτα: 2-1, 4-4, 1-1, 3-3

Ισπανία (Μίκε Ότσα): Εστέρ Ράμος, Άννι Εσπάρ, Ορτίθ 2, Πέρεζ, Κρέσπι 1, Ρουίθ 1, Πένια, Φόρκα 3, Καμούς 1, Γκαρσία 1, Λέιτον 1, Τέρε, Πιράλκοβα

ΕΛΛΑΔΑ (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Πλευρίτου Ε. 2, Χυδηριώτη, Ελευθεριάδου 1, Πλευρίτου Μ. 1, Ξενάκη 2, Ασημάκη, Πάτρα 3, Νίνου, Πλευρίτου Β., Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ