«Ντοπέ» από φάρμακο για άσθμα παίκτης του Πανιωνίου

«Ντοπέ» από φάρμακο για άσθμα παίκτης του Πανιωνίου

Ο διεθνής πολίστας Αλέκσα Ουκρόπινα θα μείνει για έξι μήνες εκτός δράσης καθώς απέτυχε στο τεστ ντόπινγκ

Σοκ για τον Πανιώνιο, το παγκόσμιο πόλο και την ομάδα υδατοσφαίρισης του Μαυροβουνίου πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες! Ο διεθνής πολίστας Αλέκσα Ουκρόπινα θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού γιατί βρέθηκε θετικός σε τεστ ντόπινγκ, όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ της πρώην Γιουγκοσλαβίας.

Το τεστ έγινε στην Τρεμπίνιε στις 21 Ιανουαρίου πριν την αναχώρηση της εθνικής ομάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο και όταν του ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα παραδέχτηκε αμέσως ότι είχε κάνει παράνομη εισπνοή. Η ελάχιστη ποινή για το παράπτωμά του είναι εξάμηνη αναστολή, οπότε όποια και αν είναι η ετυμηγορία, ο Ουκρόπινα δεν θα είναι στο Παρίσι μήτε θα παίζει για τον Πανιώνιο στο αντίστοιχο διάστημα.

Διαβάστε επίσης: H ασφυκτική πίεση στον Αταμάν, ο… ηγέτης Σλούκας, η μοναξιά του Λεσόρ και το ΣΕΦ

Η «Vijesti» αναφέρει ότι οι πληροφορίες αυτές ανακοινώθηκαν μετά τον προημιτελικό αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος με την Ισπανία και γι’ αυτό ο Ουκρόπινα έμεινε εκτός ομάδας μέχρι το τέλος της διοργάνωσης. Στην καριέρα του και πριν τον Πανιώνιο έπαιξε σε Jadran, OSC και Radnički από το Kragujevac και παρόλο που γεννήθηκε στο Βελιγράδι, είναι μέλος της εθνικής ομάδας του Μαυροβουνίου από το 2015.

Από παιδί ο Ukropina είχε προβλήματα με το άσθμα γι’ αυτό χρησιμοποιεί σταγόνες εισπνοής Berodual.

Αυτό το φάρμακο περιέχει μια ουσία που βρίσκεται στον απαγορευμένο κατάλογο της WADA (Παγκόσμια Υπηρεσία Αντιντόπινγκ).

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, δεν ενημέρωσε την επιτροπή ότι έκανε χρήση του αναφερόμενου φαρμάκου, ούτε ενημέρωσε την ομοσπονδία ή την ιατρική ομάδα για το γεγονός ότι είχε υποβληθεί σε εξετάσεις.

Οι ιθύνοντες της Ένωσης Υδατοσφαίρισης του Μαυροβουνίου το έμαθαν μετά τον προημιτελικό με την Ισπανία, όταν έλαβαν ένα email ότι ο Ukropina είχε βρεθεί θετικός σε τεστ ντόπινγκ.

Γι’ αυτό και δεν ήταν στα δύο τελευταία ματς της ομάδας, κόντρα σε Έλληνες και Ούγγρους.

Δεν ζήτησε δείγμα Β, παραδέχτηκε την ενοχή του και τώρα πρέπει να γράψει ένα υπόμνημα για το πώς έγιναν όλα», κατέληξαν Dan και Vijesti στα δημοσιεύματά τους.

Πηγή: in.gr 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ