H ασφυκτική πίεση στον Αταμάν, ο… ηγέτης Σλούκας, η μοναξιά του Λεσόρ και το ΣΕΦ

H ασφυκτική πίεση στον Αταμάν, ο… ηγέτης Σλούκας, η μοναξιά του Λεσόρ και το ΣΕΦ

Ο Τούρκος προπονητής δέχεται τα «πυρά» για την απώλεια του Κυπέλλου την ώρα που η Ευρωλίγκα επιστρέφει την άλλη εβδομάδα και οι «αιώνιοι» ετοιμάζονται για τους «τελικούς»

Στο… απόσπασμα ο Εργκίν Αταμάν μετά την απώλεια (και) του Κυπέλλου από τον Ολυμπιακό. Δύο στα δύο μετράει βλέπετε ο Τούρκος προπονητής σε Ρόδο (Σούπερ Καπ) και Ηράκλειο (Κύπελλο) και όσο και αν ο ίδιος επιχειρεί να υποβαθμίσει τους συγκεκριμένους τίτλους άλλο τόσο η κριτική που βγαίνει στην «πράσινη» πλευρά δεν ακουμπάει κανέναν άλλο πλην του Αταμάν.
Ο Τούρκος προπονητής που αναμφίβολα παρουσίασε έναν Παναθηναϊκό άνευρο και ανέτοιμο, όμως την ίδια ώρα τα μεγάλα του «χαρτιά»… απουσίαζαν από τον τελικό.

Ο Ναν «χάθηκε», ο Σλούκας ήταν ο καλύτερος παίκτης του… Ολυμπιακού, ο Ερναγκομέθ παραμένει στην μνήμη μας για την ταινία με τον Άνταμ Σάντλερ ενώ ο Λεσόρ «έσκασε» παίζοντας μόνο του όλη την φροντ λάιν του Ολυμπιακού επειδή στον Παναθηναϊκό αποφάσισαν, ένας Θεός ξέρει γιατί, να μην πάρουν άλλον αξιόπιστο ψηλό μένοντας με τον Κώστα Αντετοκούνμπο και τον Πολωνό που δεν μπορούν ουσιαστικά να βοηθήσουν. Δεν είναι λοιπόν μόνο ο Αταμάν. Ο Σλούκας ήρθε για να γίνει ο ηγέτης του Παναθηναϊκού και βλέποντας την έως τώρα πορεία του ψάχνουμε με το… ντουφέκι ένα πραγματικά μεγάλο ματς που έχει κάνει. Εκεί που έχει διακριθεί είναι στα… πανηγύρια και τα τραγούδια με τους οπαδούς των πρασίνων στο ΟΑΚΑ.

Διαβάστε επίσης: Το πλάνο του Μεντιλίμπαρ ενόψει Φερεντσβάρος

Αν κάτι δίδαξε τους πάντες (και) το ματς του Κυπέλλου είναι πως ο Ολυμπιακός για να χάσει την παντοκρατορία του θα χρειαστεί πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια από τους πράσινους. Λιγότερα λόγια, περισσότερες πράξεις. Και έναν ψηλό σίγουρα, αλλά τώρα είναι αργά για να διορθωθεί το μπασκετικό «έγκλημα» του Αταμάν. Γιατί αν ο Τούρκος έχει κάνει ένα μεγάλο λάθος έως τώρα, δεν είναι τόσο ότι δεν προετοίμασε σωστά την ομάδα του για το Κύπελλο αλλά ότι έχει αφήσει μόνο και έρημο τον Λεσόρ να παλεύει με τα θηρία. Ο Ολυμπιακός με τον οποίο θα παίξει το πρωτάθλημα έχει κάτω από το καλάθι την… Άρτα κα τα Γιάννενα. Φαλ, Μιλουτίνοφ, Ράιτ και Πετρούσεφ περιμένουν τον Λεσόρ με το αποτέλεσμα να είναι προδιαγεγραμμένο. Ο Γάλλος που είναι πραγματικά συγκινητικός με την υπερπροσπάθεια που κάνει φέτος και τώρα καλείται να αντέξει στα ακόμη πιο δύσκολα.

Την επόμενη εβδομάδα επιστρέφει η Ευρωλίγκα με την τελική ευθεία που θα κρίνει την κατάταξη και τις πρώτες 10 θέσεις. Αν ο Παναθηναϊκός αντέξει και κρατήσει το πλεονέκτημα έδρας, αν ο Ολυμπιακός «κλειδώσει» την 6αδα και δει πιο ψηλά θα το γνωρίζουμε πλέον σύντομα. Ο Παναθηναϊκός μπαίνει ξανά στον χορό με το πιο δύσκολο ματς που θα μπορούσε να του τύχει, την Ρεάλ στην Μαδρίτη ενώ την ίδια ώρα ο Ολυμπιακός παίζει στο Κάουνας ψάχνοντας την 4η σερί νίκη στην Ευρωλίγκα που θα τον… απογειώσει. Η συνέχεια βρίσκει τους δύο «αιώνιους» στο «σπίτι» τους, με Βίρτους ο Ολυμπιακός και με Βιλερμπάν ο Παναθηναϊκός σε ένα… ζέσταμα πριν το νέο ραντεβού τους, αυτή την φορά στο ΣΕΦ. Εκεί που το αποτέλεσμα θα κρίνει πολλά, όχι μόνο για την θέση τους στην Ευρωλίγκα αλλά για την… ηρεμία τους για την συνέχεια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ