«Ο Ολυμπιακός είναι από τις μεγαλύτερες ομάδες στον κόσμο»

«Ο Ολυμπιακός είναι από τις μεγαλύτερες ομάδες στον κόσμο»

Ο τεχνικός της Ματαρό, Ντάνι Μπαγιάρ, μιλά στο in.gr για τον ημιτελικό του φαϊναλ φορ κόντρα στις «ερυθρόλευκες»

To ερχόμενο Σάββατο ο Ολυμπιακός θα παίξει για δέκατη φορά σε φαϊναλ φορ Τσάμπιονς Λιγκ στο πόλο γυναικών. Θέλει να κατακτήσει το 4ο Πρωταθλητριών στην ιστορία του. Καλπάζει σε Ελλάδα και Ευρώπη. Αντίπαλος στον μεσημεριάτικο ημιτελικό στη Βαρκελώνη είναι η Ματαρό.

Η ομάδα που τον απέκλεισε πέρυσι και έφτασε ως τον τελικό είναι ένα μεγάλο εμπόδιο με τεράστιο μπάτζετ και ουσιαστικά η… μεικτή Ευρώπης με πέντε ξένες στη σύνθεσή της. Δημιουργός αυτής της ομάδας είναι ο Ντάνι Μπαγιάρ. Από τους μεγαλύτερους παίκτες στην ιστορία του ισπανικού πόλο εδώ και τέσσερα χρόνια ο 51χρονος Καταλανός προπονητής έχει στα χέρια του την τεχνική ηγεσία της Ματαρό.

Διαβάστε επίσης: «Στο στόχαστρο του Ολυμπιακού ο Βαλεντίνι»

Την έχει αναμορφώσει και ονειρεύεται την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Ολυμπιακός δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος κάτι που παραδέχθηκε ο Μπαγιάρ στην συνέντευξη που έδωσε στο in.gr

«Προσπαθούμε να μάθουμε όσα περισσότερα μπορούμε για κάθε αντίπαλο που αντιμετωπίζουμε. Ξέρουμε ότι παίζουν πολύ καλά και ότι δεν έχουν χάσει παιχνίδι αυτή τη σεζόν».

-Είστε φαβορί κόντρα στον Ολυμπιακό;

«Από τις 3 τελευταίες εκδόσεις του Champions League, ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει τις δύο. Δεν χρειάζεται να ειπωθεί τίποτα περισσότερο. Αντιμετωπίζουμε μια από τις πιο μεγάλες ομάδες στον κόσμο».

– Η CN Ματαρό είναι η μοναδική ομάδα σε όλες τις διοργανώσεις (Ελλάδα και Ευρώπη) τα τελευταία τρία χρόνια που κέρδισε τον Ολυμπιακό. Σημαίνει κάτι αυτό για εσάς;

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ήταν μια πολύ σημαντική στιγμή για εμάς όσον αφορά την αυτοπεποίθηση και την επιβεβαίωση ότι όλα όσα κάναμε και η εξέλιξη που είχαμε ήταν στο σωστό δρόμο. Δεν μας δίνει όμως την πρόκριση για τον τελικό. Δεν υπάρχει τίποτα παραπάνω από 50-50. Είναι ημιτελικός Τσάμπιονς Λιγκ κι αυτό τα λέει όλα».

-Ξεχωρίζετε κάποιες παίκτριες του Ολυμπιακού;

«Είναι τόσες πολλές και τόσο καλές που δεν θα μπορούσα να αναφέρω μόνο μια. Τρέφω τον απόλυτο σεβασμό και θαυμασμό για κάθε μια από αυτές. Είναι μια πολύ δυνατή ομάδα σε όλες τις γραμμές της».

-Πού θα κριθεί ο ημιτελικός;

«Κάθε ματς είναι διαφορετικό. Κάθε στιγμή του είναι ξεχωριστή. Θα πρέπει να βοηθήσω την ομάδα σε ότι χρειάζεται, σε κάθε λεπτό. Έχουμε προγραμματίσει πολύ καλά το παιχνίδι και το ζητούμενο θα είναι να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας».

-Όλοι λένε ότι η Ματαρό είναι το φαβορί για την κατάκτηση του Champions League φέτος; Ποια είναι η γνώμη σας;

«Ξέρουμε ότι τα πάμε πολύ καλά τα τελευταία χρόνια, αλλά η θεωρία για τα φαβορί δεν έχει κερδίσει κανένα Champions League. Περισσότερο ψυχολογικό παιχνίδι είναι παρά μια πεποίθησή».

-Δεν είναι αβαντάζ ότι παίζετε εντός έδρας;

«Είναι πάντα καλό να παίζεις στο σπίτι σου μπροστά στον κόσμο σου. Το να βλέπουμε τις κερκίδες γεμάτες είναι δώρο για το άθλημά μας. Το F4 της περασμένης σεζόν ήταν ένα καλό παράδειγμα και είμαστε σίγουροι ότι θα είναι ξανά για διοργάνωση που θα ανεβάσει ψηλά το άθλημα».

-Είναι πραγματικά οι τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης σε αυτό το F4;

«Νομίζω ότι είναι ένα από τα πιο δυνατά F4 των τελευταίων χρόνων. Το επίπεδο όλων των συμμετεχόντων είναι εξαιρετικό. Το θέαμα είναι εγγυημένο».

– Υπάρχουν μυστικά μεταξύ των ομάδων;

«Με τη σημερινή τεχνολογία λίγα μυστικά υπάρχουν. Υπάρχουν πολλές πληροφορίες που κυκλοφορούν και που όλοι έχουμε από κάθε ομάδα. Μελετάμε πολύ και αυτό είναι ένα θεμελιώδες κομμάτι της εξέλιξης του αθλήματός μας σε αγωνιστικό επίπεδο.

-Ποια γνώμη έχετε για την ελληνική υδατοσφαίριση;

«Η ελληνική υδατοσφαίριση είναι μεγάλη πηγή έμπνευσης και έχει μεγάλα ταλέντα. Το πάθος σας συνεχίζει να μένει στην ιστορία του αθλητισμού μας και εγγυάται ένα λαμπρό μέλλον για μια χώρα όπου το να μιλάς για την Ελλάδα σημαίνει να μιλάς για υδατοσφαίριση».

Πηγή: in.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ