Σαμπαντέλ- Ολυμπιακός 16-10: «Χρυσές» στην καρδιά μας- Δεν τα κατάφεραν στον τελικό τα κορίτσια του Θρύλου

Σαμπαντέλ- Ολυμπιακός 16-10: «Χρυσές» στην καρδιά μας- Δεν τα κατάφεραν στον τελικό τα κορίτσια του Θρύλου

Ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε και ηττήθηκε από τη Σαμπαντέλ με 16-10 στον τελικό του LEN Champions League.

O Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε καθώς ηττήθηκε από την πανίσχυρη Σαμπαντέλ με 16-10, χάνοντας έτσι την κούπα του LEN Champions League.

Ο Ολυμπιακός έπαιξε τον 6ο ευρωπαϊκό τελικό του κόντρα στην περυσινή πρωταθλήτρια Ευρώπης μεσα στην έδρα της και ενώ εχθές απέκλεισε την Ματαρό κάνοντας υπερπροσπάθεια καταναλώνοντας αρκετή ενέργεια στον ημιτελικό. H Σαμπαντέλ πήρε το 7ο τρόπαιο της ιστορίας της.

Το ματς

Το μεγάλο όπλο των ερυθρόλευκων, η άμυνα τους δηλαδή δεν λειτούργησε καθόλου στο ματς μην επιτρέποντας ουσιαστικά στα κορίτσια να διεκδικήσουν το τρόπαιο.

H Σταματοπούλου ξεκίνησε εντυπωσιακά τον τελικό, με την τερματοφύλακα του Ολυμπιακού να έχει έξι αποκρούσεις στο πρώτο οκτάλεπτο, με αποκορύφωμα την εκτέλεση πέναλτι από την Μπεατρίζ Ορτίθ.

Η Σαμπαντέλ άνοιξε το σκορ στον παραπάνω με την Τζουστίνι, η Χριστίνα Σιούτη ισοφάρισε για τον Ολυμπιακό με τον ίδιο τρόπο, στο 1:05, όμως αμέσως μετά η Κασάδο διαμόρφωσε το 2-1, με το οποίο ολοκληρώθηκε το 1ο οκτάλεπτο.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυναμικά και με δύο γρήγορα γκολ από την Ελεθευρία Πλευρίτου και τη Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη έφερε τούμπα το ματς και προηγήθηκε για πρώτη φορά.

Στη συνέχεια η Σαμπαντέλ ήταν αυτή που κλείδωσε την «ερυθρόλευκη» επίθεση, ενώ στο δικό της επιθετικό μισό με μπροστάρα τη Φόρκα βρήκε τις λύσεις, ειδικά στην παίκτρια παραπάνω, και με τέσσερα διαδοχικά γκολ αποσπάστηκε με τρία τέρματα (6-3).

Στο τρίτο οκτάλεπτο αν και ο Ολυμπιακός έκανε μία αντεπίθεση για να φτάσει ρίξει το σκορ δύο φορές στο γκολ (7-6, 8-7), στη συνέχεια για περισσότερα από πέντε λεπτά κόλλησε στην επίθεση.

Οι Ισπανίδες έδειξαν την ανωτερότητά τους, έτρεξαν ένα σερί 5-0 (13-7) και έβαλαν τέλος στα όνειρα των παικτριών του Δημήτρη Κραβαρίτη για άνοδο στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου του Champions League για τέταρτη φορά στην ιστορία τους.

Το τέταρτο οκτάλεπτο με τη Σαμπαντέλ να έχει ξεφύγει με έξι γκολ  ουσιαστικά η αναμέτρηση είχε τελειώσει. Η Φαν ντερ Σλοτ απότα πέντε μέτρα και η Σοφία Τζουστίνι με το πέμπτο προσωπικό της γκολ έδωσαν διαστάσεις θριάμβου (15-8) στην επικράτηση της ισπανικής ομάδας, ενώ ενδιάμεσα η Τριχά είχε βάλει τέλος στην επιθετική εννιάλεπτη «ερυθρόλευκη ανομβρία».

Με τις τυπικά γηπεδούχες να κατεβάζουν ταχύτητα, οι «Πειραιώτισσες» βρήκαν δύο γκολ, ένα με τη Νικόλ Ελευθεριάδου από το πέναλτι, το πρώτο της στον τελικό δείγμα του πόσο καλά την απενεργοποίησε η άμυνα της Σαμπαντέλ και ένα από τη Μυριοκεφαλιτάκη με την πλάτη γυρισμένη στο τέρμα (15-10).

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 5-3, 6-3, 3-3

Σαμπαντέλ (Νταβίντ Πάλμα): Έστερ Ράμος, Ματίλντε Ορτίθ, Λέιτον, Φαν ντερ Σλοτ, Κένινγκ, Κασάδο, Τζουστίνι, Γκαρσία Γκοδόι, Φόρκα, Μπεατρίζ Ορτίθ, Χουράδο, Γκονζάλες Λόπεζ, Καράσκο.

Ολυμπιακός (Δημήτρης Κραβαρίτης): Σταματοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου, Χυδηριώτη, Ελευθεριάδου, Τριχά, Ξενάκη, Σιούτη, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Σάντα, Βασιλική Πλευρίτου, Δρακωτού, Μυριοκεφαλιτάκη, Νίγκρο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ