Με Φουντούλη και Γεννηδουνιά συνεχίζει να γράφει ιστορία

Με Φουντούλη και Γεννηδουνιά συνεχίζει να γράφει ιστορία

Ο Ολυμπιακός επιστρέφει στο Final 4 μετά από πέντε χρόνια και ήδη κάνει όνειρα για την ανάδειξη του σε πρωταθλητή Ευρώπης για τρίτη φορά μετά το 2002 και το 2018.

Την πρόκρισή της στο Final 4 του Champions League πανηγύρισε η ομάδα πόλο του Ολυμπιακού με την σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί της Μπαρτσελονέτα στα πέναλτι με 6-5. Ο κανονικός αγώνας τελείωσε 13-13 και ήταν η πρώτη νίκη των ερυθρόλευκων στη Βαρκελώνη μετά από 10 χρόνια και η οποία έστειλε τους παίκτες του Κόλιανιν στους «4» καλύτερους της Ευρώπης μία αγωνιστική πριν από το τέλος.

Ο Ολυμπιακός επιστρέφει στο Final 4 μετά από πέντε χρόνια και ήδη κάνει όνειρα για την ανάδειξη του σε πρωταθλητή Ευρώπης για τρίτη φορά μετά το 2002 και το 2018.

Διαβάστε επίσης: Η χειρονομία οπαδού της Φενέρ που έφερε… το χάος (vid)

Το έπος του 2002

Μάλιστα το 2002, έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία του παγκόσμιου πόλο και η μοναδική ελληνική ομάδα σε όλα τα αθλήματα, που κατέκτησε σε μια χρονιά το Πρωτάθλημα, το Κύπελλο, το Πρωτάθλημα Ευρώπης και το Σούπερ Καπ της Ευρώπης, βάζοντας στην τροπαιοθήκη του όλους τους τίτλους που διεκδίκησε εκείνη τη χρονιά.

Στον ημιτελικό επικράτησε της Γιουγκ Ντουμπρόβνικ με 8-5 και στον τελικό νίκησε 9–7 τη Χόνβεντ, η οποία ήταν και η «οικοδέσποινα» της διοργάνωσης, με τον Ολυμπιακό να γίνεται η πρώτη ελληνική ομάδα στο πόλο που γίνεται πρωταθλήτρια Ευρώπης. Προπονητής ήταν ο Ούγγρος Ζόλταν Κάσας με βοηθό τον μετέπειτα προπονητή της ομάδας Θοδωρή Βλάχο και τα γκολ πέτυχαν οι Καλακώνας 3, Χατζής 2, Χατζηθεοδώρου 2, Θωμάκος και Πλατανίτης.

Επιστροφή σε Final 4 για Φουντούλη και Γενηδουνιά

Επρεπε να περάσουν 16 χρόνια για να επιστρέψει στον Ευρωπαϊκό θρόνο, νικώντας στον ημιτελικό τη Μπαρτσελονέτα με 6-4 και στον τελικό στη Γένοβα, την Προ Ρέκο με 9-7. Προπονητής τότε ο Θοδωρής Βλάχος και με τους Γιάννη Φουντούλη και Ντίνο Γενηδουνιά να είναι οι παίκτες που έχουν απομείνει από εκείνη τη σπουδαία ομάδα και να διεκδικούν το ευρωπαϊκό τρόπαιο. Σε εκείνο τον τελικό ο Φουντούλης είχε σκοράρει τρεις φορές και ο Γενηδουνιάς δύο.

Εκτός από τις δύο κατακτήσεις του τίτλου, ο Ολυμπιακός έχει άλλες έξι συμμετοχές σε τελική φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης.
Στο Champions League έφτασε για πρώτη φορά στους «4» το 2001, όταν έχασε με 8-7 από τη Γιουγκ Ντουμπρόβνικ στον τελικό, έχοντας ξεπεράσει νωρίτερα το εμπόδιο της Ποζίλιπο με 7-6.

Το 2007 έμεινε στην 4η θέση με ήττες από από την Προ Ρέκο και την Παρτιζάν Βελιγραδίου ενώ το 2016 και πάλι η Γιουγκ Ντουμπρόβνικ αποδείχθηκε το μεγαλύτερο εμπόδιο για το στέμμα χάνοντας 6-4. Στον ημιτελική οι ερυθρόλευκοι είχαν επικρατήσει της Ζολνόκι με 8-7.
Τελευταία εμφάνιση το 2019 όταν νίκησε την Προ Ρέκο με 12-11 στον ημιτελικό αλλά έχασε 14–13 στον τελικό από τη Φερεντσβάρος, με την ουγγρική ομάδα να είναι και πάλι παρούσα στο Final 4.

O Oλυμπιακός έχει φτάσει στον τελικό και του Κυπέλλου Κυπελλούχων δύο φορές, το 1998 και το 1999 αλλά έχασε το τρόπαιο από τη Φερεντσβάρος και τη Μλάντοστ αντίστοιχα.

Στην ένδοξη ιστορία του ανδρικού τμήματος πόλο, έχει καταγραφεί και η συμμετοχή σε δύο τελικούς Ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ, με το 2002 να το κατακτά ο Ολυμπιακός επικρατώντας της Βάσας στη Βουδαπέστη με 6-5 και το 2018 να το χάνει στα πέναλτι από τη Φερεντσβάρος.

Στη Μάλτα το Final 4

To Final 4 του Champions League στο πόλο θα διεξαχθεί στη Μάλτα το τριήμερο 5-7 Ιουνίου. Εκτός από τον Ολυμπιακό έχουν προκριθεί η Φερεντσβάρος και από τον άλλο όμιλο, η κάτοχος του τροπαίου και πολυνίκης του θεσμού με 11 κατακτήσεις, Προ Ρέκο και η σέρβικη Νόβι Μπέογκραντ.

Μία από τις δύο αυτές ομάδες θα είναι αντίπαλος του Ολυμπιακού και όλα θα ξεκαθαρίσουν την τελευταία αγωνιστική που θα κριθεί η τελική κατάταξη στους δύο ομίλους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ