Κόντρα στην οικοδέσποινα Ισπανία, για μια θέση στον τελικό

Κόντρα στην οικοδέσποινα Ισπανία, για μια θέση στον τελικό

Η Εθνική Γυναικών αντιμετωπίζει απόψε (19:30) την οικοδέσποινα Ισπανία στα ημιτελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Βαρκελώνης και με νίκη εξασφαλίζει την παρουσία της στον μεγάλο τελικό.

Την πρώτη ευκαιρία να εξασφαλίσει μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βαρκελώνης έχει σήμερα η Εθνική υδατοσφαίρισης των γυναικών, η οποία αντιμετωπίζει στις 19:30 την Ισπανία, στον δεύτερο χρονικά ημιτελικό της διοργάνωσης.

Μετά τη προχθεσινή δραματική νίκη επί της Ρωσίας στα πέναλτι, που ξόρκισε την… κατάρα των χαμένων προημιτελικών της τελευταίας εξαετίας, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα βρεθεί απέναντι στο φαβορί του τουρνουά και θα προσπαθήσει να κάνει την έκπληξη και να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό της Παρασκευής (27/7). Απελευθερωμένη από το «φορτίο» των διαδοχικών αποτυχιών και χωρίς άγχος, η ελληνική ομάδα είναι ικανή να ζορίσει την οικοδέσποινα, αρκεί να ελέγξει σε όλη τη διάρκεια του αγώνα το ρυθμό και να βελτιώσει τα ποσοστά της στην παίκτρια παραπάνω (χθες με τη Ρωσία είχε 3/11).

Αν δεν τα καταφέρει, το συγκρότημα του Γιώργου Μορφέση θα έχει άλλη μία ευκαιρία να ανέβει στο βάθρο, καθώς θα αγωνιστεί την Παρασκευή για την τρίτη θέση, με αντίπαλο τον ηττημένο του άλλου ημιτελικού, όπου η Ολλανδία αντιμετωπίζει την Ουγγαρία, σε μία επανάληψη του τελικού του 2016.

Η Ισπανία είναι η αντίπαλος απέναντι στην οποία… ξεκίνησε η «κατάρα» των προημιτελικών, στο προολυμπιακό τουρνουά του 2012, και αυτή με την οποία τελείωσε, στο περσινό Παγκόσμιο της Βουδαπέστης. Τότε η Εθνική είχε ισοφαριστεί στα τελευταία δευτερόλεπτα του κανονικού αγώνα και τελικά ηττήθηκε 14-12 στα πέναλτι. Σε σχέση με πέρυσι, η ιβηρική ομάδα είναι ενισχυμένη με την επιστροφή της βασικής της φουνταριστής, Μάικα Γκαρσία, και φυσικά έχει το επιπλέον πλεονέκτημα ότι παίζει εντός έδρας. Μετράει ήδη έξι νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις στη διοργάνωση και η μοναδική αντίπαλος που τη δυσκόλεψε ήταν η Ρωσία (12-11), στο φινάλε της Α΄ φάσης. Στα προημιτελικά το συγκρότημα του Μιγκέλ Οκα επικράτησε εύκολα της Γαλλίας με 14-5.

Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν δύο φορές τον περασμένο μήνα, με την Εθνική να γνωρίζει ισάριθμες ήττες, με 10-5 στο τουρνουά του Πορτουγκαλέτε και με 9-8 στους Μσεογειακούς της Ταραγόνα. Γενικά η ελληνική ομάδα έχει κακή παράδοση τα τελευταία χρόνια με τις Ισπανίδες, που εδώ και μία εξαετία αποτελούν τη σταθερότερη δύναμη του ευρωπαϊκού γυναικείου πόλο και δεύτερη δύναμη παγκοσμίως, πίσω από τις ΗΠΑ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

ΤΕΤΑΡΤΗ 25/7

ΘΕΣΕΙΣ 5-8
14:15 Γερμανία-Ιταλία
15:45 Ρωσία-Γαλλία

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ
18:00 Ολλανδία-Ουγγαρία
19:30 ΕΛΛΑΔΑ-Ισπανία

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ