Πόλο : Ελλάδα – Ισπανία 11-9

Πόλο : Ελλάδα – Ισπανία 11-9

Πραγματοποιώντας αυτοκρατορική εμφάνιση, τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση, επικράτησαν στον δεύτερο ημιτελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της οικοδέσποινας Ισπανίας (11-9) και πέρασαν στον τελικό! Εκεί θα αντιμετωπίσουν την Ολλανδία, με στόχο φυσικά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

Την ώρα που η Ελλάδα πενθεί από την τραγωδία των φονικών πυρκαγιών που έπληξαν την Αττική, η Εθνική πόλο των Γυναικών της δίνει τη δυνατότητα να χαμογελάσει.  Με εξαιρετική εμφάνιση στον 2ο ημιτελικό, τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση επικράτησαν της οικοδέσποινας Ισπανίας με 11-9 και εξασφάλισαν την παρουσία τους στον μεγάλο τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος!

Εκεί θα αντιμετωπίσουν την Ολλανδία (την Παρασκευή), η οποία νωρίτερα είχε νικήσει την Ουγγαρία με σκορ 8-7, περνώντας επίσης στον μεγάλο τελικό. Όπως και να ‘χει η Εθνική ομάδα πόλο των Γυναικών εξασφάλισε σίγουρα το ασημένιο μετάλλιο στοχεύοντας φυσικά στο χρυσό.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι η ομάδα του Γιώργου Μορφέση απέκλεισε σε αυτό το τουρνουά τις δύο ομάδες οι οποίες τα τελευταία έξι χρόνια της στέρησαν τρεις φορές την ευκαιρία για διεκδίκηση ενός μεταλλίου σε μεγάλες διοργανώσεις.

Συγκεκριμένα, το 2012 η Ελλάδα αποκλείστηκε από τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου από την Ισπανία, το 2016 στο προολυμπιακό τουρνουά από την Ρωσία στα πέναλτι και το 2017 στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ξανά από τις Ισπανίδες στην ψυχοφθόρο διαδικασία.

Οσον αφορά την εξέλιξη του ματς, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν άφησε κανένα περιθώριο στις ισπανίδες. Μπήκε εξαιρετικά από το πρώτο λεπτό του ματς και πήρε μεγάλη διαφορά την οποία συντηρούσε σε όλο το παιχνίδι.

Χαρακτηριστικό οτι η Ελλάδα προηγήθηκε με 5-1, 8-4 και 9-6, εκμεταλλευόμενη την παίκτρια παραπάνω που κατάφερνε να κερδίσει σε αρκετές επιθέσεις της. Ακόμη κι όταν στα δύο τελευταία οκτάλεπτα η ομάδα μας δέχθηκε πίεση, είχε τις λύσεις και τον χαρακτήρα ώστε να αντέξει.

Οι γηπεδούχες πλησίασαν απειλητικά με 9-7 περίπου 5 λεπτά πριν το φινάλε του ματς, όμως η Πλευρίτου σημείωσε ένα σημαντικό τέρμα στα 4:12 (για το 10-8), διατηρώντας την ψυχραιμία για το ελληνικό συγκρότημα. Ενα ακόμη πιο σημαντικό γκολ όμως, πέτυχε στην αμέσως επόμενη επίθεση η Ελευθεριάδου του Ολυμπιακού για το 11-8 (με παίκτρια παραπάνω για την Ελλάδα) με 3:12 για το τέλος.

Η Εθνική μας ομάδα δεν πτοήθηκε ούτε από τη νέα μείωση του σκορ σε 11-9, καθώς με υποδειγματική άμυνα κράτησε το προβάδισμα των δύο τερμάτων στα τελευταία δυο λεπτά, φτάνοντας σε μια σπουδαία πρόκριση που της εξασφάλισε τουλάχιστον το αργυρό μετάλλιο.

Το φινάλε του ματς βρήκε τις ελληνίδες να πανηγυρίζουν και να αφιερώνουν την μεγάλη νίκη τους στους πληγέντες της πυρκαγιάς που έπληξε την Αττική.

ΕΛΛΑΔΑ – ΙΣΠΑΝΙΑ 11-9

Οκτάλεπτα: 1-1, 4-1, 4-4, 2-3

Ελλάδα (Γιώργος Μορφέσης): Διαμαντοπούλου Χ., Τσουκαλά 1, Διαμαντοπούλου Β., Ελευθεριάδου 1, Πλευρίτου Μ. 2, Αβραμίδου 1, Ασημάκη 1, Χυδηριώτη 1, Πάτρα, Πρωτοπαπά, Πλευρίτου Ε. 3, Ξενάκη 1, Σταματοπούλου

Ισπανία (Ότσα Γκάια): Έστερ, Πασκουάλ, Α. Έσπαρ 1, Μπ. Ορτίθ 5, Ρέγιες, Γιορέ Γκόμες, Κ. Έσπαρ, Καράσκο, Φόρκα, Χουάλ, Γκαρθία 2, Λέιτον 1, Σάντσεθ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ