Στην κορυφή της Ευρώπης η Εθνική Νέων!

Στην κορυφή της Ευρώπης η Εθνική Νέων!

Η «γαλανόλευκη» νίκησε στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων το Μαυροβούνιο με 14-12 και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.

Η χώρα μας μπορεί να πανηγυρίζει για μια ακόμα μεγάλη επιτυχία του ελληνικού πόλο, καθώς η εθνική ομάδα Νέων κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης. Η «γαλανόλευκη» νίκησε στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων, που διεξήχθη στο Μινσκ της Λευκορωσίας, το Μαυροβούνιο με 14-12 και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, χαρίζοντας έτσι μοναδικές στιγμές περηφάνιας σε όλους τους Έλληνες.

Οι διεθνείς μας επιβεβαίωσαν περίτρανα και στον τελικό πως είναι η καλύτερη ομάδα της Ευρώπης και ανέβηκαν στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου. Οι παίκτες του Λοράντου μάλιστα κατέκτησαν το Ευρωπαϊκό αήττητοι, αποδεικνύοντας περίτρανα την ανωτερότητά τους απέναντι σε όλους τους αντιπάλους που αντιμετώπισαν στο δρόμο για το χρυσό μετάλλιο.

Στο σημερινό παιχνίδι, πάντως, οι Μαυροβούνιοι ξεκίνησαν καλύτερα και προηγήθηκαν με 2-0, πριν ο Ρομπόπουλος σκοράρει και μείωσε σε 2-1. Η Ελλάδα χρειάστηκε 5 λεπτά για να πετύχει το πρώτο της γκολ στην αναμέτρηση. Οι τυπικά γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα και προηγήθηκαν δύο φορές με τρία τέρματα διαφορά (4-1, 5-2), με τον Γκιουβέτση λίγο πριν το τέλος της πρώτης περιόδου να μειώνει σε 5-3.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο η Εθνική ομάδα ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της, με τον Γκιουβέτση να μειώνει σε 7-6 και τον Παπαναστασίου να ισοφαρίζει σε 7-7. Δύο δευτερόλεπτα πριν τελειώσει το πρώτο ημίχρονο ο Αλαφραγκής σκόραρε και έβαλε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ τη γαλανόλευκη. Στην αρχή του τρίτου οκταλέπτου ο Παπαναστασίου έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων για την Ελλάδα και έβαλε τις βάσεις για τη μεγάλη νίκη και την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Λίγο πριν το τέλος της τρίτης περιόδου ο Γκιουβέτσης με δύο δικά του γκολ ανέβασε τη διαφορά στο +3 (12-9) και η Εθνική αγκάλιασε τη νίκη. Στο τέταρτο οκτάλεπτο η ομάδα του Λοράντου έπαιξε έξυπνα, διατήρησε το προβάδισμα που είχε αποκτήσει και ανέβηκε στην κορυφή.

Μαυροβούνιο – Ελλάδα 12-14

Τα οκτάλεπτα: 5-3, 2-5, 2-4, 3-2

Μαυροβούνιο: Φρανέτα 1, Ντζ. Ράντοβιτς 5, Μάτκοβιτς 3, Ντ. Ράσκοβιτς 1, Τσέτσκοβιτς 1, Μιγιούσκοβιτς 1

Ελλάδα: Ρομπόπουλος 1, Γκιουβέτσης 5, Νικολαΐδης 2, Παπαναστασίου 3, Αλαφραγκής 1, Καλογερόπουλος 1, Κάκαρης 1

Περισσότερα σε λίγο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ