Μώραλης: «Είναι ντροπή ο Πειραιάς να μην έχει το κολυμβητήριο που του αξίζει»

Μώραλης: «Είναι ντροπή ο Πειραιάς να μην έχει το κολυμβητήριο που του αξίζει»

Ο Γιάννης Μώραλης βράβευσε τους Δημήτρη Κραβαρίτη και Γιώργο Μορφέση και τόνισε ότι είναι ντροπή ο Πειραιάς, που φέρνει τόσες επιτυχίες στην Ελλάδα, να μην έχει ένα κολυμβητήριο υψηλών προδιαγραφών.

Δίπλα στους Πειραιώτες, που χαράζουν με χρυσά γράμματα τα ονόματά τους στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού στέκεται έμπρακτα ο Δήμος Πειραιά. Την Δευτέρα ο Δήμαρχος, Γιάννης Μώραλης και η Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν, Σταυρούλα Αντωνάκου, βραβεύσαν τους προπονητές υδατοσφαίρισης Δημήτρη Κραβαρίτη και Γιώργο Μορφέση.

Ο πρώτος κοούτσαρε μαεστρικά την Εθνική Εφήβων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και την ανέβασε στο πρώτο σκαλί του βάθρου, ενώ ο δεύτερος οδήγησε την εθνική ομάδα γυναικών στην κατάκτηση του ασημένιου Πανευρωπαϊκού μεταλλίου. Ο Γιάννης Μώραλης κατά τη βράβευση των δύο προπονητών τόνισε ότι είναι αμαρτία και ντροπή ο Πειραιάς, που φέρνει τόσες επιτυχίες στην Ελλάδα, να μην έχει ένα κολυμβητήριο υψηλών προδιαγραφών.

«Το πόλο τείνει να γίνει το εθνικό άθλημα της χώρας, με πολύ μεγάλες επιτυχίες σε όλα τα επίπεδα και στα δύο φύλα. Είναι “αμαρτία” και ντροπή πλέον στον Πειραιά να μην έχει “σκύψει” η πολιτεία εδώ και πάρα πολλά χρόνια, ώστε να έχουμε ένα κολυμβητήριο αντάξιο των επιτυχιών που έχει η χώρα στα αθλήματα της πισίνας», ανέφερε. Ο Δήμαρχος Πειραιά μάλιστα επανέλαβε ότι αυτό που εμποδίζει τη Δημοτική Αρχή για να κατασκευάσει ένα κολυμβητήριο υψηλών προδιαγραφών δεν είναι τόσο το κόστος που απαιτείται για την ανέγερσή του, αλλά η απουσία οικοπέδου, τονίζοντας ωστόσο ότι θα πιέσει όσο μπορεί την Πολιτεία για να αποκτήσει η πόλη το κολυμβητήριο που της αξίζει.

Παράλληλα, ο Γιάννης Μώραλης τόνισε ότι ο Πειραιάς είναι μια πόλη με πολύ μεγάλη παράδοση στον αθλητισμό σε πάρα πολλά σπορ και έκανε ειδική μνεία στις εργασίες ανακαίνισης που γίνονται στο Θεμιστόκλειο, στο κλειστό Σαλπέα και στο κλειστό γήπεδο στα Καμίνια.

«Θεωρώ ότι γίνεται μια συστηματική δουλειά, αλλά επαναλαμβάνω ότι δεν υπάρχουν οικόπεδα για νέα γήπεδα, είτε  κλειστά για μπάσκετ, βόλεΐ είτε πολύ περισσότερο για μία πισίνα σαν κι αυτήν που όλοι ονειρευόμαστε και θέλουμε στον Πειραιά», κατέληξε.

Από την πλευρά της η Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν., Σταυρούλα Αντωνάκου, τόνισε ότι με τους δύο προπονητές είναι χρόνια φίλοι και συνοδοιπόροι σε ένα άθλημα, το οποίο  όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ταλαιπωρείται διαχρονικά στη χώρα μας,  λόγω έλλειψης εγκαταστάσεων. «Θεωρώ ότι είναι αυτονόητο το Δημοτικό Συμβούλιο, με το κύρος που έχει, να τιμάει ανθρώπους οι οποίοι κάνουν όλους τους Έλληνες υπερήφανους», τόνισε. Επίσης, σημείωσε ότι οι άνθρωποι σαν τους Μορφέση και Κραβαρίτη είναι πρότυπα για την κοινωνία, ενώ μιλώντας προς τους δημοτικούς συμβούλους τόνισε: «Αν συνεργαστούμε όλοι μαζί, όλες οι παρατάξεις και η κεντρική  διοίκηση, τότε μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα.  Γιατί καλή διάθεση υπάρχει,  εμείς έχουμε αποδείξει  ότι είναι ψηλά στην ατζέντα μας ο  αθλητισμός  και όχι ο επαγγελματικός αθλητισμός, ο ερασιτεχνικός αθλητισμός, ο μαζικός αθλητισμός.»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ