
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Θοδωρής Βλάχος, επέλεξε την τελική 16άδα της Εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης των Ανδρών, που θα μετάσχει στο προκριματικό τουρνουά του World Cup στην Αλεξανδρούπολη, 6-12 Απριλίου.
Με σημαντικές απουσίες ταξιδεύει αύριο (3/4) η Εθνική υδατοσφαίρισης ανδρών για την Αλεξανδρούπολη, ενόψει της συμμετοχής της στην προκριματική φάση του World Cup (Division 1), που θα διεξαχθεί στην πρωτεύουσα του Έβρου από τις 6 έως τις 12 Απριλίου. Εκτός του Αριστείδη Χαλυβόπουλου, που είχε τεθεί εξ αρχής νοκ-άουτ λόγω τραυματισμού, την αποστολή δεν θα ακολουθήσει ούτε ο αρχηγός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, Ντίνος Γενηδουνιάς, ο οποίος αντιμετωπίζει επίσης πρόβλημα τραυματισμού (εξ ου και δεν έπαιξε στο ματς του Ολυμπιακού με την Μπαρτσελονέτα), ενώ εκτός πλάνων τέθηκε και ο Κώστας Γκιουβέτσης.
Ο Θοδωρής Βλάχος κάλεσε επιπρόσθετα τον 18χρονο Δημήτρη Χατζή της Βουλιαγμένης κι έτσι οι 16 παίκτες που θα έχει στη διάθεσή του ο ομοσπονδιακός τεχνικός είναι οι Νίκος Γαρδίκας (Απόλλων Σμύρνης), Νίκος Καστρινάκης, Σεμίρ Σπάχιτς, Δημήτρης Χατζής (Βουλιαγμένη), Ζαννής Αλαφραγκής, Νίκος Γκίλλας, Μάνος Ζερδεβάς, Κώστας Κάκαρης, Δημήτρης Νικολαΐδης, Αλέξανδρος Παπαναστασίου, Βαγγέλης Πούρος, Παναγιώτης Τζωρτζάτος (Ολυμπιακός), Νίκος Παπανικολάου, Δημήτρης Σκουμπάκης (Παναθηναϊκός), Στέλιος Αργυρόπουλος (Φερεντσβάρος), Στάθης Καλογερόπουλος (Μαρσέιγ).
Διαβάστε επίσης: Μεγάλη νίκη της Ζαλγκίρις και φουλάρει για τετράδα (83-71)
Η ελληνική ομάδα θα αγωνιστεί στον Α΄ όμιλο της Division 1 και θα αντιμετωπίσει κατά σειρά την Ουγγαρία (6/4), τη Σερβία (7/4) και την Ολλανδία (8/4), με ώρα έναρξης των αγώνων στις 6 μ.μ. Τον Β΄ όμιλο απαρτίζουν οι Ιταλία, Ισπανία, Κροατία και ΗΠΑ. Οι πρώτοι δύο κάθε ομίλου θα σχηματίσουν στη συνέχεια το γκρουπ για τις θέσεις 1-4 και οι υπόλοιπες το γκρουπ των θέσεων 5-8, με τους αγώνες να διεξάγονται στις 9, 11 και 12 Απριλίου. Οι πρώτες έξι της κατάταξης προκρίνονται στην τελική φάση, η οποία θα διεξαχθεί τον Ιούλιο στο Σίδνεϊ, με τη συμμετοχή και των πρώτων δύο ομάδων της Division 2.



















