Ολυμπιακός – Περιστέρι 18-4

Ολυμπιακός – Περιστέρι 18-4

Οι Ερυθρόλευκοι επικράτησαν εύκολα του Περιστερίου στο Παπαστράτειο και έκαναν το 9 στα 9 στο φετινό πρωτάθλημα.

Την 9η νίκη της σε ισάριθμα παιχνίδια στο φετινό πρωτάθλημα πανηγύρισε η ανδρική ομάδα πόλο του Ολυμπιακού. Οι Ερυθρόλευκοι το Σάββατο υποδέχθηκαν το Περιστέρι στο Παπαστράτειο και χωρίς να αντιμετωπίσουν το παραμικρό πρόβλημα επικράτησαν με 18-4.

Οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου αντιμετώπισαν το παιχνίδι με σοβαρότητα, έβγαλαν στην πισίνα πολλά από τα πράγματα που τους ζητάει ο προπονητής τους και έφτασαν με άνεση σε μία ακόμα νίκη στη φετινή Α1. Αυτή μάλιστα ήταν η 147η διαδοχική νίκη των Πειραιωτών στο πρωτάθλημα, με τους νταμπλούχους Ελλάδας να διευρύνουν το εντυπωσιακό σερί που τρέχουν τις τελευταίες σεζόν. Πλέον το ενδιαφέρον όλων στο στρατόπεδο των «ερυθρολεύκων» στρέφεται στην αναμέτρηση της Τετάρτης (19/12) για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Champions League, κόντρα στη Ζόλνοκ, ένα παιχνίδι που θα πραγματοποιηθεί στην Ουγγαρία.

Στα του αγώνα, ο Ολυμπιακός πήρε από την αρχή το πάνω χέρι και προηγήθηκε γρήγορα με 2-0. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 2-1, αλλά ο Γούνας ανέβασε και πάλι τη διαφορά στα 2 γκολ (3-1). Οι Πειραιώτες βρήκαν ρυθμό στην επίθεση και στο τέλος του πρώτου οκταλέπτου προηγήθηκαν με 5-1, ενώ το τέλος του πρώτου ημιχρόνου τους βρήκε στο +7 (9-2). Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος, με τον Ολυμπιακό να ανεβάζει συνεχώς τη διαφορά. Το 9-2 έγινε 13-3, με το τελικό 18-4 να αποτυπώνει πλήρως την εικόνα του αγώνα.

Τα οκτάλεπτα: 5-1, 4-1, 4-1, 5-1

Η διακύμανση:

1ο οκτάλεπτο: 1-0 Σκουμπάκης (φουνταριστός, 5:42), 2-0 Μουρίκης (φουνταριστός, 4:52), 2-1 Αγκορίτσας (περιφέρεια, 4:25), 3-1 Γούνας (περιφέρεια, 2:46), 4-1 Γενηδουνιάς (κόντρα, 2:17), 5-1 Ομπράντοβιτς (π/π, 1:26).

2ο οκτάλεπτο: 6-1 Σκουμπάκης (περιφέρεια, 6:59), 7-1 Ομπράντοβιτς (περιφέρεια, 2:35), 7-2 Γερακούδης (περιφέρεια, 2:14), 8-2 Γενηδουνιάς (π/π, 1:43), 9-2 Κάκαρης (κόντρα, 00:18)

3ο οκτάλεπτο: 10-2 Αργυρόπουλος (περιφέρεια, 6:54), 10-3 Σπούνερ (φουνταριστός, 5:33),
11-3 Αργυρόπουλος (περιφέρεια. 3:40), 12-3 Μυλωνάκης (φουνταριστός, 1:57), 13-3 Ομπράντοβιτς (πέναλτι, 00:16).

4ο οκτάλεπτο: 14-3 Γούνας (κόντρα, 4:27), 15-3 Μυλωνάκης (π/π, 1:52), 16-3 Γούνας (κόντρα, 1:31), 17-3 Νικολαϊδης (π/π, 00:36), 17-4 Σπούνερ (πέναλτι, 00:21), 18-4 Γούνας (περιφέρεια, 00:01).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης, Σκουμπάκης, Γενηδουνιάς, Φουντούλης, Νικολαΐδης, Κάκκαρης, Μουρίκης, Γούνας, Αργυρόπουλος, Ομπράντοβιτς, Γαλανόπουλος, Χαλυβόπουλος

Περιστέρι (Κώστας Λούδης): Δαλμάρας, Παπανικολάου, Γκαρτιζάν, Σπούνερ, Γερακούδης, Κουκουμάκης, Σκαρπέλης, Φαναριώτογλου, Αγκορίτσας, Κλήμος, Φωκάς, Τσαγκάρης, Τσαλίκης

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Θοδωρής Βλάχος, δήλωσε μετά το ματς τα εξής: «Δώσαμε πολλά συνεχόμενα παιχνίδια αυτές τις μέρες. Ήταν κάτι σαν προπόνηση για εμάς για το παιχνίδι που παίζουμε την Τετάρτη. Έχουμε άλλους στόχους με το Περιστέρι, που φέτος ανέβηκε και κάνει την προσπάθεια του να μείνει στην κατηγορία. Πήραμε αυτό που θέλουμε και πάμε παρακάτω. Κρατάμε αυτά που θέλω να βλέπω από τους παίκτες μου σε τέτοια παιχνίδια, να έχουν όρεξη, να έχουν πειθαρχία στην άμυνα, να πιέζουμε, να έχουμε λύσεις και πλουραλισμό στην επίθεση. Ήμασταν αρκετά καλοί. Τώρα έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι με τη Ζόλνοκ μπροστά μας. Οι Ούγγροι παίζουν στην έδρα τους και είναι ένα παιχνίδι που δεν θέλουν να χάσουν. Είμαστε στην ίδια βαθμολογική θέση, με τις ίδιες απώλειες. Ελπίζω ότι θα είμαστε ανταγωνιστικοί και θα φύγουμε με το θετικό αποτέλεσμα από εκεί. Χτες ήταν μια μεγάλη μέρα για την ομάδα μας και για το Ελληνικό πόλο. Τρεις ομάδες του υγρού στίβου ήταν υποψήφιες για την κορυφαία του 2018, η δικιά μας που πέτυχε τον μεγάλο άθλο της κατάκτησης του Τσάμπιονς Λιγκ, δίκαια πήρε αυτή τη διάκριση. Όσο για τη δικιά μου υποψηφιότητα, ήταν μεγαθήρια οι άλλοι δυο προπονητές και όλα έγιναν όπως έπρεπε να γίνουν»

Ο Πάουλο Ομπάντοβιτς, από την πλευρά του, δήλωσε τα εξής: «Αντιμετωπίζουμε κάθε παιχνίδι με την ίδια σοβαρότητα και σεβόμαστε κάθε αντίπαλο. Ήταν μια καλή προπόνηση για εμάς, πριν τον αγώνα με τη Ζόλνοκ. Ο αγώνας της Τετάρτης είναι πολύ σημαντικός και κρίσιμος. Θέλουμε τη νίκη, μέσα σε μια δυνατή έδρα. Η Ζόλνοκ έχει τους ίδιους βαθμούς με εμάς και θέλει οπωσδήποτε τη νίκη. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να κλείσουμε νικηφόρα το 2018. Θέλουμε να είμαστε όλοι υγιείς, συγκεντρωμένοι και να αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι όπως πρέπει. Να παίξουμε, όπως παίξαμε πέρυσι».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ