Τρεις Ναύαρχοι για την… ευρωκούπα

Τρεις Ναύαρχοι για την… ευρωκούπα

Οι Μάρο Γιόκοβιτς, Στέφαν Μίτροβιτς και Ιβάν Μπουγιούμπασιτς προβάρουν τα... ερυθρόλευκα σκουφάκια και το τμήμα πόλο του Ολυμπιακού ετοιμάζεται για την ευρωκούπα. «Δώρο από μένα τρεις παιχταράδες για να πάρουμε το Champions League», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Στις αρχές Ιουνίου οι παίκτες του Βλάχου τα έδωσαν όλα στον τελικό του Champions League. Επέστρεψαν από την κόλαση του -3. Πήγαν το παιχνίδι με την Φερεντσβάρος στη διαδικασία των πέναλτι (10-10), όμως εκεί λύγισαν, με τους Ούγγρους να επικρατούν τελικώς με 14-13 και να κατακτούν το βαρύτιμο τρόπαιο για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

Αυτήν την ευρωπαϊκή κορυφή, την ήθελε πολύ το τμήμα πόλο των Ερυθρόλευκων. Έδωσε και την ψυχή του για να καταφέρει. Άπαντες έπαιζαν εξάλλου και για αυτόν τον κέρβερο κάτω από τα δοκάρια, Γιόσιπ Πάβιτς, που θα έκλεινε την καριέρα του και ήθελαν να του χαρίσουν την κούπα.

Έπαιζαν για τον κόσμο τους, που είχε ακολουθήσει και στο Ανόβερο, έπαιζαν για τον Πρόεδρο του τμήματος, Μιχάλη Κουντούρη, για τον βασικό αιμοδότη του, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ωστόσο, η κούπα κατέληξε στα χέρια των Ούγγρων. Εν συνεχεία, οι Πειραιώτες αναγκάστηκαν να αποχαιρετήσουν (πέρα από τον Πάβιτς που αποσύρθηκε) τους Φουντούλη και Μπούσλιε, βασικούς πυλώνες των μέχρι τώρα επιτυχιών. Ωστόσο το τμήμα θα επανέλθει δριμύτερο με στόχο το απόλυτο, εντός κι εκτός των τειχών!

Ο διοικητικός ηγέτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, θα είναι και πάλι εγγυητής. Συγκεκριμένα, είχε προ ολίγων ημερών συνάντηση με τον Μιχάλη Κουντούρη και του γνωστοποίησε τις επόμενες κινήσεις του. Αρχικά, τόνισε ότι θα φέρει στον Πειραιά τρεις παίκτες παγκοσμίου βεληνεκούς, ενώ τόνισε έτι μία φορά ότι θα προχωρήσει στην ανέγερση νέου κολυμβητηρίου.

«Δώρο από εμένα 3 παικταράδες για να πάρουμε το Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν θέλω με τίποτα να διαλυθεί αυτή η ομάδα που γέμισε όλους τους Ολυμπιακούς και όλους τους Έλληνες υπερηφάνεια! Εγώ είμαι εδώ και θα καλύψω όλα τα έξοδα για τρεις πολίστες παγκόσμιας κλάσης για να είμαστε ξανά πρωταθλητές Ευρώπης. Η ομάδα αυτή άλλαξε την ιστορία του πόλο, θα την αλλάξει και το κολυμβητήριο που θα φτιάξουμε. Προχωρήστε και είμαι δίπλα σας. Στόχος μας ξανά το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου.

Ο λόγος για τους σπουδαίους πολίστες Μάρο Γιόκοβιτς, Στέφαν Μίτροβιτς και Ιβάν Μπουγιούμπασιτς…

Ο Κροάτης σούπερ σταρ, εκ των κορυφαίων περιφερειακών στον κόσμο, αγωνίζεται στη θέση του περιφερειακού και λογίζεται ως ο καλύτερος αριστερόχειρας. Έχει κατακτήσει τρεις φορές την κούπα του Champions League (2 με την Γιουγκ, κι ακόμα μία με την Προ Ρέκο) κι ένα από τα…χρυσά παιδιά της γενιάς του Ντουμπρόβνικ. Στην ομάδα του, είναι από τα βασικά γρανάζια και αναμένεται να κάνει τη διαφορά και στην ομάδα του Πειραιά.

Έχει συμμετάσχει με την Εθνική Κροατίας σε τρεις Ολυμπιάδες (2008, 2012, 2016). Έχει κερδίσει το χρυσό μετάλλιο στο Λονδίνο και το ασημένιο στο Ρίο. Ξεκίνησε το πόλο επτά χρονών και σε ηλικία μόλις 14 εντάχθηκε στην οικογένεια της Γιουγκ. Πέρα από τις διακρίσεις σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο, ο έμπειρος άσος έχει αναδειχθεί και κορυφαίος παίκτης στον κόσμο το 2012!

Γεννημένος στις 29 Μαρτίου του 1988, ο Στέφαν  Μίτροβιτς είναι Σέρβος περιφερειακός, 31 ετών και έχει σαρώσει σχεδόν τα πάντα στην πλούσια καριέρα του. Έχει αναδειχθεί χρυσός Ολυμπιονίκης το 2016 και χάλκινος το 2012. Από τη σεζόν 2016-2017 αγωνίζεται με την Φερεντσβάρος. Στο προσωπικό του παλμαρέ έχει και δύο ευρωπαϊκούς τίτλους. Την Euroleague και το Supercup το 2011 στις υπηρεσίες της Ζόλνοκ. Γεννημένος στις 31 Οκτωβρίου του 1987, o Ιβάν Μπουγιούμπασιτς είναι Κροάτης αμυντικός και προορίζεται ως αντικαταστάτης του Άντρο Μπούσλιε που μετακόμισε στην Ιταλία και την Προ Ρέκο. Είναι 31 ετών και εκ των κορυφαίων στη θέση του στον κόσμο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ