Αποκλεισμός 18 μηνών στην Αμερικανίδα Στίβενς

Αποκλεισμός 18 μηνών στην Αμερικανίδα Στίβενς

Η αθλήτρια, η οποία τελούσε ήδη υπό προσωρινό αποκλεισμό, λόγω τριών Non Show, χάνει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο την επόμενη χρονιά.

Η Αμερικανίδα σπρίντερ Ντέιζα Στίβενς, φιναλίστ των 200μ στους Ολυμπιακούς Αγώνες, τιμωρήθηκε με αποκλεισμό 18 μηνών για παράβαση του κανονισμού περί φαρμακοδιέγερσης, όπως ανακοίνωσε η AIU, η ανεξάρτητη μονάδα που έχει συστήσει η World Athletics κατά του ντόπινγκ.

Η αθλήτρια, η οποία τελούσε ήδη υπό προσωρινό αποκλεισμό, λόγω τριών Non Show, χάνει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο την επόμενη χρονιά (23 Ιουλίου έως 8 Αυγούστου).

Η 25χρονη σπρίντερ ήταν 7η στα 200μ το 2016 στους Ολυμπιακούς του Ρίο και 5η στο παγκόσμιο του Λονδίνου το 2017, χρονιά που αναδείχθηκε και πρωταθλήτρια στις ΗΠΑ.

H 23χρονη συμπατριώτισσά της, Γκαμπριέλ Τόμας, η οποία είχε τεθεί σε προσωρινό αποκλεισμό για τους ίδιους λόγους, αθωώθηκε από την AIU, η οποία πρόσφατα έθεσε προσωρινά εκτός αγώνων και τον παγκόσμιο πρωταθλητή των 100μ, Κρίστιαν Κόουλμαν, επίσης για τρία χαμένα Non Show.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ