ΙΑΑF : «Το Παγκόσμιο ρεκόρ της Τζένγκο δεν μπορεί να αναγνωριστεί»

ΙΑΑF : «Το Παγκόσμιο ρεκόρ της Τζένγκο δεν μπορεί να αναγνωριστεί»

Η ανακοίνωση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας για το μεγάλο θέμα που έχει προκύψει με την Ελίνα Τζένγκο.

Το Παγκόσμιο ρεκόρ της Τζένγκο δεν θα μετρήσει όπως ανακοίνωσε η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου, καθώς δεν τηρήθηκαν όλες οι διαδικασίες για τον έλεγχο αντιντόπινγκ, μετά την επίδοση της Ελληνίδας πρωταθλήτριας.

Η ανακοίνωση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας:

«Μία από τις βασικές προϋποθέσεις για να επικυρωθεί ένα παγκόσμιο ρεκόρ, είναι η διενέργεια ελέγχου ντόπινγκ αμέσως μετά την ολοκλήρωση του αγωνίσματος, όπως προβλέπουν οι κανονισμοί ντόπινγκ της παγκόσμιας ομοσπονδίας, βάση των οποίων διεξάγονται όλες οι διοργανώσεις στίβου και δρόμου. Η αθλήτρια στην προκειμένη περίπτωση, από την στιγμή εξόδου της από τον αγωνιστικό χώρο του στίβου, θα έπρεπε να συμπληρώσει και να υπογράψει τη σχετική φόρμα ελέγχου και ακολούθως να συνοδευτεί από ελεγκτή στον ειδικό χώρο για την άμεση διενέργεια ελέγχου ντόπινγκ.

Ο κανονισμός ντόπινγκ ορίζει ρητά, ότι μέχρι την λήψη του δείγματος η αθλήτρια πρέπει να συνοδεύεται από ελεγκτή. Οι έλεγχοι γίνονται άμεσα μετά την ολοκλήρωση του αγωνίσματος και δεν προβλέπεται περιθώριο 24 ωρών. Από την στιγμή που τίποτε από όσα προβλέπει ο κανονισμός δεν τηρήθηκε, το ρεκόρ της αθλήτριας δεν μπορεί να αναγνωριστεί».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ