Η Peres Jepchirchir συνέτριψε το παγκόσμιο ρεκόρ του γυναικείου Ημιμαραθωνίου στην Πράγα με adidas adizero adios Pro

Η Peres Jepchirchir συνέτριψε το παγκόσμιο ρεκόρ του γυναικείου Ημιμαραθωνίου στην Πράγα με adidas adizero adios Pro

Η Peres Jepchirchir, έγραψε ιστορία κάνοντας χρόνο-ρεκόρ στον Ημιμαραθώνιο RunCzech της Πράγας, καθώς πέρασε τη γραμμή του τερματισμού σε 1:05:34, φορώντας το νέο adidas adizero adios Pro.

Η αθλήτρια της adidas, Peres Jepchirchir, έγραψε ιστορία, ως η πιο γρήγορη δρομέας στον κόσμο σε ημιμαραθώνιο γυναικών, κάνοντας χρόνο-ρεκόρ στον Ημιμαραθώνιο Run Czech της Πράγας. Η Jepchirchir πέρασε τη γραμμή του τερματισμού σε 1:05:34, φορώντας το νέο adidas adizero adios Pro – το πιο γρήγορο running παπούτσι της adidas. Οι Brenda Jepleting και Dorcas Jepchumba Kimeli, επίσης αθλήτριες της adidas, τερμάτισαν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Οι επιτυχίες συνεχίστηκαν και στους άνδρες, όπου ο Kibiwott Kandie πέτυχε ατομικό ρεκόρ, βελτιώνοντας κατά 21 δευτερόλεπτα τον καλύτερο προσωπικό του χρόνο και τερμάτισε πρώτος στον Ημιμαραθώνιο των ανδρών, με χρόνο 58:38, ακολουθούμενος από τους Philemon Kiplimo και Benson Kipruto που τερμάτισαν στη δεύτερη και τρίτη θέση, αγωνιζόμενοι με το νέο adizero adios Pro «Dream Mile». Φτάνοντας σε νέα επίπεδα ταχύτητας, ο Kipruto διέλυσε το προηγούμενο ατομικό του ρεκόρ, βελτιώνοντάς το κατά 2 λεπτά και 7 δευτερόλεπτα.

Ο γυναικείος Ημιμαραθώνιος RunCzech διοργανώθηκε στο LetnaPark της Πράγας, όπου συμμετείχαν,μετά από πρόσκληση,επτά από τις κορυφαίες αθλήτριες μεγάλων αποστάσεων στον κόσμο. Ο αγώνας διοργανώθηκε από την ομάδα RunCzech – συνεργάτη της adidas εδώ και 25 χρόνια –και την κυβέρνηση της Τσέχικης Δημοκρατίας και σηματοδοτεί την επιστροφή των elite αγώνων μεγάλων αποστάσεων, καθώς είναι η πρώτη επίσημη διοργάνωση που πραγματοποιείται από τον περασμένο Μάρτιο.

Οι αθλητές αγωνίστηκαν σε μια οβάλ διαδρομή γύρω από το πάρκο, τρέχοντας 21,0975 km (σχεδόν 16, 5 γύρους). Με την επίσημη επίβλεψη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου (IAAF World Athletics), η επίπεδη διαδρομή και ο έντονος ανταγωνισμός είχαν ως στόχο την επίτευξη ατομικών και παγκόσμιων ρεκόρ. Όλοι οι αθλητές της adidas συμμετείχαν στη διοργάνωση φορώντας το πιο γρήγορο παπούτσι που δημιούργησε ποτέ η εταιρεία, το adizero adios Pro, αποδεικνύοντας στην πράξη την κορυφαία τεχνολογία του. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που το σχεδιασμένο για τους κορυφαίους δρομείς, adizero adios Pro, χρησιμοποιήθηκε σε επίσημο αγώνα.

Ενσωματώνοντας καινοτομίες που δημιουργήθηκαν για να υποστηρίζουν τους αθλητές στην προσπάθειά τους για μεγαλύτερη ταχύτητα, το adizero adios Pro σχεδιάστηκε σε συνεργασία με αθλητές παγκόσμιας κλάσης, με αποτέλεσμα την ανάπτυξη μιας επαναστατικής τεχνολογίας, των EnergyRods. Τα EnergyRods είναι πέντε άκαμπτες ράβδοι από ανθρακονήματα που προσφέρουν στο παπούτσι μια ενστικτώδη σύνδεση με τον αθλητή και βελτιστοποιούν την οικονομία του τρεξίματος, επιτρέποντάς στους δρομείς να διατηρούν την ταχύτητά τους για μεγαλύτερο διάστημα.

Τα EnergyRods συμπληρώνονται από την ενδιάμεση σόλα LightstrikePRO, η οποία προσφέρει απορρόφηση κραδασμών με ελάχιστο βάρος, για εκρηκτικές κινήσεις και ταχύτητα με διάρκεια.

Τα adizero adios Pro θα είναι διαθέσιμα στις 14 Σεπτεμβρίου στο adidas.gr και στο adidas app.

Μάθε περισσότερα στο Instagram, Facebook καιTwitter, χρησιμοποιώντας #adizeroadiosPro και @adidasrunning

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ