Μπαχ : «Νωρίς ακόμη για προθεσμίες»

Μπαχ : «Νωρίς ακόμη για προθεσμίες»

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, δήλωσε ότι η οργάνωσή του έχει δεσμευτεί πως θα «παραδώσει» ασφαλείς Αγώνες, τονίζοντας πως έχει την απόλυτη στήριξη της ιαπωνικής κυβέρνησης.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή εξέφρασε την απόλυτη στήριξη κι εμπιστοσύνη της στις προετοιμασίες της ιαπωνικής κυβέρνησης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που θα πραγματοποιηθούν το προσεχές καλοκαίρι στο Τόκιο, ωστόσο τόνισε πως όλα τα σενάρια θα συζητηθούν τις επόμενες εβδομάδες, εν μέσω της συνεχιζόμενης πανδημίας του κορονοϊού.

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, δήλωσε την Τετάρτη (9/9), ότι η οργάνωσή του έχει δεσμευτεί πως θα «παραδώσει» ασφαλείς Αγώνες, τονίζοντας πως έχει την απόλυτη στήριξη της ιαπωνικής κυβέρνησης, παρά την παραίτηση του πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε, αλλά και τη φημολογία ότι η διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων, παραμένει στον… αέρα.

«Τις επόμενες εβδομάδες θα δείτε μία σειρά από πολύ σημαντικές και εντατικές συζητήσεις σχετικά με διαφορετικά σενάρια, για τα μέτρα αντιμετώπισης του ιού COVID-19. Παραμένουμε επικεντρωμένοι στην παροχή ασφαλών και επιτυχημένων Αγώνων το επόμενο έτος» τόνισε ο Μπαχ, σε συνέντευξη Τύπου, μετά από συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΟΕ.

Και πρόσθεσε: «Σε κάποιο χρονικό σημείο πριν από τους Αγώνες, θα πρέπει να λάβουμε αυτές τις αποφάσεις, αλλά τώρα δεν είμαι σε θέση να σας δώσω μία συγκεκριμένη απάντηση. Δεν ξέρουμε πως θα είναι ο κόσμος μας… αύριο».

Την Τρίτη (8/9), ο υπουργός Ολυμπιακών Αγώνων της Ιαπωνίας, Σέικο Χασιμότο τόνισε πως «…οι αναδιοργανωμένοι Αγώνες του Τόκιο, πρέπει να διεξαχθούν με οποιοδήποτε κόστος το 2021», με τον Μπαχ να προσθέτει μία μέρα μετά: «Οι καταστάσεις αλλάζουν μέρα με τη μέρα, όταν βλέπει κανείς του διαφορετικούς ταξιδιωτικούς περιορισμούς που υπάρχουν σε όλο τον κόσμο. Αυτό είναι ένα από τα παραδείγματα που έχουν άμεσο αντίκτυπο στο σχεδιασμό μας».

Και κατέληξε λέγοντας πως η πρόοδος στην ταχεία δοκιμή και ανάπτυξη εμβολίων για τον κορονοϊό, θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο μέχρι το επόμενο έτος, επηρεάζοντας τα σχέδια των Αγώνων. «Αλλά πάνω σ’ αυτό δεν μπορώ να δώσω μία προθεσμία. Για το λόγο ότι δεν γνωρίζουμε πραγματικά το περιβάλλον που θα βρισκόμαστε τον επόμενο χρόνο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ