Δύο χρόνια φυλάκιση σε γιατρούς που βοήθησαν τον Σβάτσερ

Δύο χρόνια φυλάκιση σε γιατρούς που βοήθησαν τον Σβάτσερ

Σε φυλάκιση δύο χρόνων καταδικάστηκαν οι γιατροί που είχαν βοηθήσει τον Άλεξ Σβάτσερ στη χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Οι γιατροί οι οποίοι είχαν βοήθησαν τον Ιταλό Ολυμπιονίκη των 50 χλμ βάδην, Άλεξ Σβάτσερ στη χρήση απαγορευμένων ουσιών, καταδικάστηκαν σε φυλάκιση δύο χρόνων, καθώς και σε δύο χρόνια αναστολής της επαγγελματικής τους ιδιότητας, από δικαστήριο του Μπολτσάνο.

Οι γιατροί ονόματι Πιερλουίτζι Φιορέλα και Τζιουζέπε Φισκέτο, οι οποίοι εργάζονταν για την ιταλική ομοσπονδία στίβου (Fidal), κατηγορήθηκαν ότι βοήθησαν τον Σβάτσερ, «χρυσό» Ολυμπιονίκη το 2008 στο Πεκίνο, να προμηθευτεί τα αναβολικά.

Η τεχνική διευθύντρια της Fidal, Ρίτα Μποτιλιέρι από την πλευρά της, καταδικάστηκε σε εννέα μήνες φυλάκισης. Αυτές οι τρεις καταδίκες ήταν οι πιο αυστηρές από τις υποθέσεις που χειρίστηκε ο γενικός εισαγγελέας Τζιανκάρλο Μπραμάντε.

Ο Ιταλός αθλητής είχε τιμωρηθεί με αποκλεισμό τριών ετών και εννέα μηνών, όταν το 2012 παραδέχθηκε ότι είχε κάνει χρήση ερυθροποιητίνης (EPO). Αφού εξέτισε την ποινή του υποβλήθηκε σε έλεγχο ντόπινγκ τον Μάιο του 2016 το οποίο ήταν θετικό, αλλά ο ίδιος δεν παραδέχθηκε ότι έκανε εν γνώσει του χρήση κάποιας απαγορευμένης ουσίας και υποστήριξε ότι το δείγμα ούρων του είχε αλλοιωθεί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ