Η Σεμένια στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατά της WA

Η Σεμένια στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατά της WA

Η «χρυσή» Ολυμπιονίκης των 800 μέτρων Κάστερ Σεμένια πρόκειται να οδηγήσει την αντιδικία της με την διεθνή ομοσπονδία στίβου (WΑ) στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, όπως επιβεβαίωσαν οι δικηγόροι της την Τρίτη.

Η Σεμένια είναι μία από τις πολλές αθλήτριες με διαφορές στη σεξουαλική ανάπτυξη (DSD) που μετέχουν σε αγώνες από τα 400 μέτρα έως ένα μίλι, για τις οποίες η World Athletics επιμένει ότι πρέπει να μειώσουν τα φυσικά υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης για να έχουν το δικαίωμα συμμετοχής σε επίσημες διοργανώσεις.
Αυτό μπορεί να γίνει είτε με τη χρήση φαρμακευτικής αγωγής είτε με χειρουργικές επεμβάσεις.

Η Σεμένια ορκίστηκε να αντιταχθεί στους κανονισμούς της WA, αλλά έχει ήδη χάσει την προσφυγή στο Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο. «Θα προσφύγουμε κατά της World Athletics στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» δήλωσε ο δικηγόρος της Σεμένια, Γκρεγκ Νότ σε δελτίο Τύπου την Τρίτη, χωρίς να θέσει χρονικό πλαίσιο στην προσφυγή.

«Παραμένουμε αισιόδοξοι ότι η World Athletics θα καταλάβει το σφάλμα που έκανε και θα αντιστρέψει τους απαγορευτικούς κανόνες που περιορίζουν την κα Σεμένια να αγωνίζεται» πρόσθεσε ο ίδιος.

Η World Athletics από την πλευρά της επαναλαμβάνει σταθερά ότι οι κανονισμοί αποσκοπούν στη δημιουργία ίσων όρων ανταγωνισμού για όλες τις αθλήτριες.

Η ομοσπονδία στίβου της Νότιας Αφρικής ανέφερε ότι η Σεμένια εξακολουθεί να είναι μέλος της εθνικής ομάδας τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το επόμενο έτος, αν και απομένει να δούμε σε ποια απόσταση, αφού δεν αποκλείεται να κατεβεί στα 200μ, αγώνισμα που έχει κάνει στο παρελθόν και δεν εμπίπτει στους κανονισμούς της WA.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ