Ο… δρομέας Γιώργος Μητσικώστας

Ο… δρομέας Γιώργος Μητσικώστας

Ο Γιώργος Μητσικώστας θα τρέξει στα 5 χλμ. του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας που θα γίνει στις 12 Νοεμβρίου.

Ο Γιώργος Μητσικώστας μας έχει συνηθίσει να μιμείται διάφορα πρόσωπα. Αυτή τη φορά, όμως, δεν θα μιμηθεί κάποιον αλλά θα συμμετάσχει στον αγώνα δρόμου 5 χλμ. στο πλαίσιο του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, που θα γίνει την Κυριακή 12 Νοεμβρίου. Ο ίδιος, σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ, μίλησε για εκείνη την ημέρα.

Σε ποιον αγώνα θα λάβεις μέρος και είναι η πρώτη φορά που το επιχειρείς;
– Θέλω να σας ευχαριστήσω για τη φιλοξενία σας. Θα λάβω μέρος στο 5αρι και δεν είναι η πρώτη φορά. Είναι η δεύτερη φορά. Είχα λάβει μέρος και πέρυσι. Και στον Ημιμαραθώνιο επίσης. Πάντα στα 5 χλμ..

Γιατί επέλεξες την ομάδα της Novo;
– Νομίζω είναι μια αμφίδρομη σχέση. Και εγώ την επέλεξα και αυτοί με επέλεξαν. Την πρώτη γνωριμία την είχαμε πέρυσι τερματίζοντας στα 5χλμ. στον Μαραθώνιο της Αθήνας, τέτοια εποχή. Το θέλησε η τύχη, ίσως να ήταν καρμικό, μπήκα στο περίπτερο της Novo Nordisk, όπου και έκανε όποιος επιθυμούσε δωρεάν μετρήσεις σακχάρου, στα πλαίσια ενός προγράμματος ευαισθητοποίησης του κόσμου για την αξία της πρόληψης που μαζί με την άσκηση και την προσεγμένη διατροφή μας οδηγεί σε καλή ποιότητα υγείας και ζωής.
Γνωρίστηκα με τους υπέροχους ανθρώπους της ομάδας της Novo Nordisk. Με τον Πρόεδρο Ολύμπιο Παπαδημητρίου, με την κ. Καραγεώργου και με είδαν έτσι θετικό, εκτίμησαν την αύρα μου την ενεργειακή και είδαμε ότι δέσαμε σαν ομάδα. Και έτσι ενημερώθηκα για την καμπάνια ευαισθητοποίησης και επέλεξα μέσα από το «Run to change diabetes» να είμαι ένας Ambassador της Novo.

Υπάρχει κάποιος λόγος που επέλεξες το συγκεκριμένο αγώνα; Το είχες υποσχεθεί στον εαυτό σου, σε κάποιον δικό σου;
– Τρέχω για τον εαυτό μου. Για να πολεμήσω την «κατάθλιψή» μου. Το τρέξιμο είναι το καλύτερο αντικαταθλιπτικό.

Είδες  τον αγώνα ως αφορμή να αρχίσεις να τρέχεις ή έτρεχες από πριν;
– Η αλήθεια είναι ότι έτρεχα από πριν. Φυσικά οι διοργανώσεις του ΣΕΓΑΣ, με την άρτια οργάνωση και υποστήριξη, είναι το ιδανικό περιβάλλον για να συμμετέχει με ασφάλεια όποιος το επιθυμεί. Το θετικό είναι ότι τα δρομικά δρώμενα σε κάνουν να κοινωνικοποίησε καλύτερα. Είναι αυτό που λένε  running socialize, με την έννοια ότι γνωρίζεις κόσμο σε όλες τις ηλικίες. Δίνεις και παίρνεις δύναμη. Αυτό το «δούνε και λαβείν» είναι πολύ ωραίο που συμβαίνει στους Μαραθωνίους και γενικά σε όλα τα δρομικά δρώμενα.

Έχεις θέσει κάποιο στόχο για το συγκεκριμένο αγώνα;
– Όχι δεν έχω θέσει κάποιο στόχο. Τρέχω για να διασκεδάζω και δεν πάω για την επίδοση. Το κάνω για την διασκέδασή μου. Όπως βλέπω όλη τη ζωή.
Δηλαδή: Γέλα, Τρέξε, Πρόσεχε την υγεία σου, Μετρήσου, Αθλήσου, Πρόσεχε τη διατροφή σου. Αυτά είναι και τα 3 βήματα του “Run to change diabetes”. Είναι νομίζω το καλύτερο τρίπτυχο για να είμαστε «νους υγιής εν σώματι υγιεί».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ