Ο σοβαρός τραυματισμός του Φαν Νίκερκ

Ο σοβαρός τραυματισμός του Φαν Νίκερκ

Ο κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στα 400 μ. θα χάσει τους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες καθώς και τη σειρά αγώνων IAAF Diamond League.

Ο Γουέιντ Φαν Νίκερκ τραυματίστηκε, τον Οκτώβριο, σ’ έναν αγώνα ράγκμπι και θα μείνει εκτός προπονήσεων για τουλάχιστον έξι μήνες. Ο Νοτιοαφρικανός αθλητής δημοσιοποίησε, την Τρίτη, την είδηση αφότου υπεβλήθη σε επέμβαση στο γόνατο στις ΗΠΑ.

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης των 400 μ. του Ρίο θα απουσιάσει από τους αγώνες της Κοινοπολιτείας οι οποίοι θα διεξαχθούν τον Απρίλιο. Θα χάσει, μάλιστα, και τη σειρά μίτινγκ της IAAF, Diamond League. Ο 25χρονος αθλητής εξέφρασε την επιθυμία να τρέξει στα 100 μ. και στα 200 μ. έπειτα από την αποχώρηση του Γιουσέιν Μπολτ.

Ο Φαν Νίκερκ δήλωσε μέσω των μάνατζέρ του: «Ανυπομονώ να αγωνιστώ στα 100 μ. και στα 200 μ. στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες και να συμμετέχω στο πρωτάθλημα της Νότιας Αφρικής, τον Μάρτιο, αλλά αυτό είναι ατυχές χρονικό διάστημα. Έτσι είναι, όμως, ο αθλητισμός και αυτά συμβαίνουν. Πιστεύω ότι η ομάδα που έχω γύρω μου, συμπεριλαμβανομένων των γιατρών, θα κάνει αυτή τη διαδικασία όσο το δυνατόν πιο ομαλά. Έχω πίστη ότι, Θεού θέλοντος, θα μπορέσω να αγωνιστώ πάλι στα τέλη του 2018. Η πλήρης ανάκαμψη θα είναι ζωτικής σημασίας, οπότε θα είμαι υπομονετικός, αλλά θα εργαστώ όσο πιο σκληρά μπορώ για να επιστρέψω στον στίβο το συντομότερο δυνατό».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ