Κλείσιμο
ΧΡΩΜΑ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΠΡΑΣΙΝΟ
ΜΑΥΡΟ
ΚΙΤΡΙΝΟ
ΜΠΛΕ
Con-Troll: Τσιτσίπαρος!
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Σοκ: Σοβαρές καταγγελίες για παρενοχλήσεις, κακοποίηση και βασανιστήρια στην Ενόργανη

Με επιστολή τους στην ΠτΔ και στον Πρωθυπουργό, 22 αθλητές και αθλήτριες ζητούν την παρέμβαση τους στο άθλημα.

Σοκ: Σοβαρές καταγγελίες για παρενοχλήσεις, κακοποίηση και βασανιστήρια στην Ενόργανη | to10.gr

Επιστολή στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στον Πρωθυπουργό, έστειλαν 22 αθλητές και αθλήτριες της Ενόργανης Γυμναστικής, με την οποία ζητούν την άμεση παρέμβαση της Πολιτείας στο άθλημα τους. Οι 22 καταγγέλλουν περιστατικά βαναυσότητας και κακοποίησης, περιγράφοντας γεγονότα από το 1985 και μετά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην επιστολή τους, την οποία αποκαλύπτει η «Εφημερίδα των Συντακτών», κάνουν λόγο για ένα κοινό μυστικό στην Ενόργανη Γυμναστική, που αφορά προπονητικής μεθόδους που αποτελούν βασανιστήρια, όπως σωματικές τιμωρίες, νηστείες, ψυχολογική κακομεταχείριση και σεξουαλικές παρενοχλήσεις.

Η επιστολή αναφέρει πως υπάρχει ένα οργανωμένο σύστημα που δρα στο άθλημα, με τους υπευθύνους προγραμμάτων να έχουν απόλυτη εξουσία πάνω σε παιδιά ηλικίας από 5 έως 9 έτη.

Μεταξύ άλλων, στην επιστολή αναφέρεται:

«Οι προπονητές για να συνετίσουν τους αθλητές – τριες τους χτυπούσαν με σφαλιάρες στο πρόσωπο και στο σώμα, καθώς επίσης με κλωτσιές, σπρωξίματα και κάθε είδους άλλα χτυπήματα. Άρπαζαν από τα μαλλιά τα κοριτσάκια και τα έσερναν από το σημείο προσγείωσης μέχρι το σημείο εκκίνησης για να επαναλάβουν το πρόγραμμά τους, ενώ αυτά έκλαιγαν ασταμάτητα. 

Οι αθλήτριες υποχρεώνονταν να κάνουν σπαγκάτο ακουμπώντας με το γεννητικό τους όργανο την παλάμη του προπονητή, με πρόσχημα την βελτίωση της ευλιγσίας. Τραβούσαν τα μικρά κορίτσια από το αιδοίο με δύναμη για να τους δείξουν «πως να κάνουν σωστά την άσκηση».

Υπήρξαν επίσης περιπτώσεις που η παρενόχληση ήταν έξω από τα όρια της προπονητικής διαδικασίας. Πρόσωπα παρενοχλούσαν σεξουαλικά ανήλικα παιδιά και τα συμβούλευαν να το κρατήσουν μυστικό. Όλο αυτό έφτασε σε σημείο εμμονής, με τα παιδιά να κρύβονται και να κλειδώνονται όπου μπορούσαν για να αποφύγουν τα άτομα αυτά».

Επίσης, τονίζεται ότι οι προπονητές πετούσαν αντικείμενα στα παιδιά, ενώ είχαν τον απόλυτο έλεγχο και στην διατροφή τους, με αποτέλεσμα κάποιοι αθλητές να υποσιτίζονται. Είναι χαρακτηριστικό ότι κάποιοι από αυτούς έψαχναν τα σκουπίδια στα ξενοδοχεία των αποστολών για να φάνε κάτι παραπάνω.

Latest News

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από