Ο Φιλιππίδης στην 9η θέση στο Κλερμόν Φεράν

Ο Φιλιππίδης στην 9η θέση στο Κλερμόν Φεράν

Ο Έλληνας πρωταθλητής συμμετείχε στο μίτινγκ που διοργάνωσε στο Κλερμόν Φεράν ο Ρενό Λαβιλενί και ανάμεσα στους 12 άλτες, κατέλαβε την 9η θέση.

Τον τελευταίο αγώνα πριν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου του Μπέρμιγχαμ, έδωσε ο Κώστας Φιλιππίδης. Ο Έλληνας πρωταθλητής συμμετείχε στο μίτινγκ που διοργάνωσε στο Κλερμόν Φεράν ο Ρενό Λαβιλενί και ανάμεσα στους 12 άλτες, κατέλαβε την 9η θέση με 5,73μ., ύψος που πέρασε με την πρώτη προσπάθεια. Ο αθλητής του Δημήτρη Κυτέα είχε περάσει με την πρώτη τα 5,43μ. και 5,60μ.

Το παγκόσμιο ρεκόρ Εφήβων του Εμμανουήλ Καραλή στο άλμα επί κοντώ κατέρριψε δύο φορές στη διάρκεια του αγώνα ο Αρμάντ Ντουπλάντις. Ο νεαρός Σουηδός άλτης ξεπέρασε αρχικά το 5,81μ. κι έπειτα τα 5,88μ. και άφησε στην ιστορία το 5,78μ. του Έλληνα πρωταθλητή.

Σε εξαιρετική μέρα βρέθηκαν και οι Κέντρικς και Λαβιλενί, που αμφότεροι ξεπέρασαν τα 5,93μ. και βελτίωσαν την κορυφαία επίδοση φέτος στον κόσμο, ενώ αμφότεροι απέτυχαν στο 5,98μ. Τα 5,88μ., εκτός από τον Ντουπλάντις, ξεπέρασαν και οι Βογιεκόβσκι, Τσάπελ, Λίσεκ και Mενάλντο. Στις γυναίκες νικήτρια ήταν η Κέιτ Ναζότ με 4,86 μ., ύψος που ξεπέρασε και η Αντζέλικα Σιντόροβα, ενώ τρίτη με 4,72 μ. ήταν η Νινόν Γκιγιόν Ρομαρίν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ